Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue78

diane 35 - problem

Polecane posty

Gość blue78

czesc dziewczynki!!! mam pytanie odnosnie dianek. nurtuje mnie to od jakiegos czasu i chcialabym zapytac was o zdanie. biore dianki juz kilka lat, jakies 7, z kilkoma krotkimi przrwami, ale w ostatnich 3 chyba latach bez przerwy. strasznie wypadaja mi wlosy i mysle, ze to wina tych cholernych tabletek. bylam u kilku ginekologow i oczywiscie zaden nie odpowiedzil na moje pytanie. co wy o tym sadzicie? moze ktoras z was miala podobny problem? i wiecie co? czytam tu wasze wypowiedzi i jestem przerazona. nie sadzilam, ze diany sa tak niebezpieczne. zawsze dobrze sie po nich czulam. kiedys zmienilam na inne, jakies 2 lata temu (nie pamietam nazwy) ale wybralam moze z 6 opakowan i wrcilam do dianek bo tamte niezbyt mi pasowaly. miallam straszna cere. po dianach mam super cere, pewnosc, wszystko ogolnie gra. ale jestem juz w wieku gdy trzeba pomyslec o malenstwie, moze w przeciagu 2 najblizszych lat i zastanawiam sie cz te diany nie narobily mi bajzlu w organizmie. sorki za ten metlik mysli, ale mam nadzieje, ze ktoras z was odpowie.. pozdrawiam was Ania

Gość kaśka28
wydaje mi się że diane nie powinno sie brac tak długo zmień tabletki n ainne - ja np. brałam yasmin

ja jak brałam Diane 11 miesięcy to mnie gin zkrzyczał i powiedział że ten lek można max 6 miesiećy i pozniej przerwa mniej wiecej tyle samo bo to lek androgenny

Gość kaśka28
mnie tez lekarka mówiła że diane można brać najwyżej pół roku

Gość blue78
dzieki za odpowiedzi. no to mnie postraszylyscie. mnie nigdy zaden gin nie powiedzial, ze diany mozna brac tylko pol roku.. bombowo, po prostu bombowo... skoncze to opakowanie i lece po inne. mam nadzieje, ze po tylu latach brania nie bede miec problemow z zajciem w ciaze. dalo mi to teraz do myslenia.. a moglam sie sluchac mamy.. no...

Gość edqedqedq
ja nie miałam żadnych problemów przy stosowaniu Diane 35 ale faktem jest że brałam je przez dwa lata (odstawiłam na wszelki wypadek) i wcześniej, parę lat temu, przez kilka miesięcy

Powinnaś dostać skierowanie na szczegółowe badania: poziom hormonów, wątroba, morfologia i nie wiem co jeszcze ale te na pewno... Wiem że o jakichś badaniach zapomniałam...

Gość madchen zakochana
dziewczyny generalnie tabletki antykoncepcyjne bierze sie przez pol roku a pozniej trzeba zrobic przerwe przynajmniej 2 miesiace:) ta przerwa jeszcze zalezy od tabletek:) ale powinno sie najdluzej brac pol roku i przerwa:)

Gość doda-ajj
mój lekarz powiedział ze mozna je brać przez 3 lata maxymalnie. tzn ze w ciagu 3 lat bierzesz tylko diane. ja np miałam zmieniane czasami tabletki ale czułam sie po nich tak fatalnie(yasmine, cilest) ze sie nie mieści w głowie. musisz zrobic badania wątroby-jeśli dotychczas nie robiłas-to jest konieczne.

Gość pimpolimpo
wiecie co wam powiem smutna prawda jest taka ze kazdy lekarz inaczje mowi

Gość blue78
badan watroby nigdy nie robilam, nawet jeden gin mi tego nie zaproponowal, a sama jakos to zlekcewazylam kurcze... no to piknie! musze leciec do lekarza. a jak wygladaja takie badania? upuszcza mi krwi czy co? boje sie tego strasznie, niby nic wielkiego ale brrrrr.... mam nadzieje, ze nie jest ze mna zle... dziekuje za odpowiedzi. jestescie kochane!!!!