Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopsik___

OPUCHNIETE NOGI !!!

Polecane posty

Gość klopsik___

HEJKA dziewczyny! jestem w ciazy i mam maly problem... jedna noga spuchla mi jak bania a druga jest normalna taka jak byla?czy to normalne?kiedy ta opuchlizna zejdzie?

popierwsze duzo wypoczywaj i kladz nogi tak by byly wyzej niz reszta ciala. po drugie sprawdz cisnienie bo czasem opuchniete nogi moga wykazywac gestoze a przy wizycie powiadom o tym lekarza

Gość klopsik___
ale czy to normalne,ze spuchnieta jest jedna noga?i czy to niebezpieczne ta gestoza?

witam, mam identyczny problem - jedna stopa 2x większa od drugiej :) też nie mam kogo się zapytać, nast wizyta dopiero za 2 tygodnie, zresztą niezbyt dobrze wybrałam lekarza :( Jeśli chodzi o puchnięcie, to też nie znalazłam nigdzie informacji o takich dysproporcjach. Mi puchnie prawa noga

Gość są jeszcze
Jak na mój gust mozesz mieć coś z przepływem żylnym. Byż może powiększający się brzuch uciska gdzies żyły w pachwinach. Lepiej sprawdz u lekarza.

nie chce ci pisac o gestozie i straszyc cie bog wie czym bo puchniecie nog u ciezarnych w czasie wakacji to normalka szzcegolnie teraz gdy temp sa takie wysokie. niemniej jednak takie rzeczy zglasza si lekarzowi. lepiej chuchac na zimne

moja siostra miała tak przez nieleczony żylak. Zrobił się jakiś zakrzep czy cos podobnego (jak napisał/a 18:30 są jeszcze) Dostała zastrzyk, gdyby nie przeszło miała leżeć w szpitalu.

jestem świeżo po wizycie od lekarza w tej sprawie. jeśli nie masz podwyższonego ciśnienia, palpitacji serca lub białkomoczu, o zatrucie się nie martw.To normalne że nogi puchną i to że jedna bardziej od drugiej też. Jest to związane z uciskiem dziecka na nerki w zróżnicowany sposób, nerki pracują inaczej jedna i druga i są problemy z woda w organiźnmie. Odpoczywanie z nogami wyżej , daje ulgę, ale nie każdy < tak jak np. ja , ma na to czas.Dlatego najważniejsze jest wypijanie odpowiedniej ilości płynów, tzn. dużej, żeby pobudzać nerki do pracy.I używać mało soli, która też zatrzymuje wode. Kremy, żele, to wszystko przynosi chwilową ulgę ale nie usunie problemu.Jeśli wstając rano , noga wygląda lepiej,nie jest to nic niepokojącego.