Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy on ją zgwałcił

zastanawiam sie...czy to jest GWAŁT???

Polecane posty

Gość czy on ją zgwałcił

wyobrazcie sobie taka sytuacje: dziewczyna jest z chlopakiem. ona ma 18 lat, on jest starszy. po miesiącu decydują sie na seks. nie wiem czy to on tak namawiał czy co, w kazdym razie ona sie zgodziła. jednak gdy juz ma do tego dojść, dziewczyna w ostatniej chwili chce sie wycofac, on jednak mówi ze juz za pozno i to robi...co o czyms takim myslicie? czy to jest zwykły gwałt? co byscie zrobiły na miejscu tej dziewczyny? zaznaczam ze nie chodzi o mnie

Gość seksowna 40
jesli dziewczyna powiedziala "nie" mozna to rozpatrywac w sferze gwałtu...niestety

Gość taaaak i ona jeszcze pewnie
stekala jeczala i miala orgazm :O

Gość czy on ją zgwałcił
nie wiem co robiła. znajoma mojego chlopaka wlasnie tak zwierzyła mu sie ze swojego pierwszego razu

Gość mym zdankiem
,>w kazdym razie ona sie zgodziła najpierw była zgoda. Jej potem cos sie jej odwidziało. To nie był gwałt. gwałt to jak nie ma jej zgody, woli. A tu byłam, W trakcie to moze komus pozycja nie pasowac to ze facet chce oral a kobieta mimo ze czuje ze nie chce robi to. I co to tez gwałt? nie. wiele kobiet mowi nie, ale w duchu facet tego nie słyszy. A tu roznica taka, ze ona powiedziała na glos co miała w duchu. To były jej fanaberie. A z tego co widac nie umieja sie porozumiec. Kompletnie. Jets taka fajna ksiazka jak rozmawiac w czasie secu np ukladem dloni na krzycz to znak ze ok na rownolegle itp. :)

Gość czy on ją zgwałcił
ale jak mozna byc takim bydlakiem zeby nie rozumiec slowa NIE i skrzywdzic dziewczyne? kiedy chlopak mi o tym opowiedział, wyobrazilam sobie jak bym sie czula w takiej sytuacji. to musi byc okropne :/

Gość mym zdankiem
gwałt to wziąc kogos siła WBREW JEGO WOLI A TU WOLA BYŁA TAK CHCE SEXU Z TOBĄ. POTEM JAKIES FANABERIE ZE NIE BO COS ITP. Trzeba nauczyc sie rozmwiac ze soba w trakcie. Wiele kobiet mowiło ze np kochały sie setki razy w takiej pozycji a tu nagle cos zakuło itp i nie mogły w takiej tylko w innej. Takich zwierzen wysłuchuje sie całe mnostow na imprezach itp:)

Gość mym zdankiem
wiesz aby to ocenic trzeba byc tam i to widziec. jelsi zgodzila sie i sie kochała potem mimo tego nie.. było jej dobrze miała orgazm to jaki to gwałt? porzestan a przyzna sie ze miał z tego przyjemnosc? napewno nie:) pewnie jest zła na facet i teraz wyolbrzymia aby go oczernic przed znajomnym kolezanką. :) oj baba baba

Gość czy on ją zgwałcił
to juz sie zdarzylo jakis czas temu. po tym "pierwszym razie" dziewczyna od razu zerwała z chlopakiem. do--> mym zdankiem, myslisz ze jak dziewczyna powie ze nie chce to facet powinien kontynuawac? to jakies chore jest

Gość mym zdankiem
do--> mym zdankiem, myslisz ze jak dziewczyna powie ze nie chce to facet powinien kontynuawac? to jakies chore jest mielismy taka fajna pogadnake z seksuologiem ginekologiem w lo. I on ti trafnie odpowiedział. Tu granica płynna. Kobieta tez nie moze sobie a bo dałam mu cos a potem nie. Sex to sztuka. Nie jets to gwałt bo sie zgodziła na zblizenie. W czasie sexu cos sie jej odwidziało moze by facet zmienil pozycje nie wiem, moze powiedziala mu o tym za pozno? skad wiesz ze ona tak swieta bez iwny? Auto jak za pozno skreci jazda tez juz jets innal;) to nie był gwałt bo dała swoje przywzolenie. Kochali sie moze z godizne. A wiem ze w czasie sexu trzeba nauczyc sie rozmwiac co lubie co nie, kiedy tak a kiedy siak.;) I wlasnie u nich zaszwankowąło własnie to ROZMOWA:) tyle

Gość Jeżeli kobieta mówi NIE
a do sexu dochodzi , to jest to GWAŁT nawet jeżeli wcześniej się zgodziła! Zgwałcenie jest jednym z poważnych przestępstw. Art. 197 & 1 Kodeksu karnego mówi, że kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Jak z tego wynika, do zgwałcenia może dojść nie tylko wtedy, gdy sprawca używa brutalnej siły, ale też i wtedy, gdy bezprawnie grozi albo używa podstępu. Art. 197 & 2 Kodeksu karnego mówi z kolei, że jeżeli sprawca, w sposób określony w & 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Jeżeli natomiast sprawca dopuszcza się zgwałcenia określonego w & 1 lub 2, działając ze szczególnym okrucieństwem lub wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12 (art. 197 & 3 Kodeksu karnego). Jest to tak zwany typ kwalifikowany, a więc cięższa, surowiej karana postać tego przestępcy. Pamiętaj Gwałt (dokonany lub usiłowany) jest przestępstwem ściganym na wniosek osoby pokrzywdzonej. Oznacza to, że co prawda w sprawie takiej dochodzenie prowadzi policja pod nadzorem prokuratora, ale nie może tego zrobić z własnej inicjatywy – konieczny jest wniosek osoby pokrzywdzonej. W przypadku zgwałcenia należy zgłosić ten fakt policji wraz z wnioskiem o ściganie sprawcy albo sprawców. Zgłoszenia można oczywiście dokonać także ustnie, do protokołu sporządzonego przez policjanta albo prokuratora.

Gość czy on ją zgwałcił
nie wiem sama czy to był gwałt czy nie, ale powiedz sam/sama czy on powinien był to robić? czy miał do tego prawo? ja mysle ze po czyms takim nie bylabym w stanie zaufac zadnemu facetowi

Gość mym zdankiem
ja bym bardziej karała robienie lalek z wosku, działanie jawne przeciw komus. jets na to kodeks? Chciałam jedne przedtawiac:) niedlugo jade do wawy, powiem jej to w twarz.:)

To mozna podciagnac pod gwałt. \"Moim zdankiem\" ale to chyba nie chodzilo o zmiane pozycji, ale o to, ze ona powiedziala NIE wtedy kiedy juz mialo dojsc do zblizenia a on odpowiedzial, ze juz za pozno no i to faktycznie jest chore. Musiala sie czuc okropnie.

Gość mym zdankiem
to nie był gwałt bo sie zgodziła. sex to tylko sam akt? nie to całe to wszytsko co przed sexem a przed sexem było tak chce potem był sex:) mysle ze panna cos zmysla aby facetowi dociec. takie oczernianie o gwałty powinno byc karalen. czesto tak robią tez rozwodki, np Alka:) tez oczerniła Wiktora o gwałt:) najpierw sie kochała a potem rzekla ze ja zgwałcil durne babsko:)

Gość czy on ją zgwałcił
to bylo jakies 3 lata temu i nie sądze zeby dziewczyna chciała oczernić chlopaka bo w rozmowie z moim chlopakiem , ktorego uwaza za przyjaciela, nawet nie wspomniała jego imienia i powiedziała ze lepiej zaczekac niz sie z tym spieszyc. wtedy wlasnie opowiedziała swoje przykre przezycie

Gość mym zdankiem
Droczyła no cos w tym stylu. Fajnie opowiadał to ten sexuoglo u nas w lo:) ona tez powinna byc odpowiedzilna za swoje czyny:) nie ma tak nic z niczego. :)

Gość ferryty
Mysle ,ze to byl gwalt.Mialem taka sytuacje .Znalismy sie malo .Znalezismy sie w pokoju hotelowym .Byla to mlod,.ladna ,moze 18 letnia dziewczyna ja 23 lata.Doszlo do tego ,ze bylismy nadzy i probowalem wprowadzic czlonka .Wtedy sie rozmyslila .Byla dziewica i gdy sie ubierala ,zapytala sie czy jest juz po wszystkim,czym mnie rozbawila.Jezeli bylbym ostatim draniem to po prostu sila zmusilbym ja do stosunku.Cale szczescie ,ze tak sie nie stalo.Potem nigdy jej nie spotkalem Pozdrawiam ....z Miedzyrzecza wlkp .

Gość do mym zdankiem
skoro gwałt jest stosunkiem seksualnym wbrew czyjejs woli a ona powiedziała "nie"(fakt, mogła powiedziec na poczatku i tu jest jej błąd), to znaczy ze TO BYŁO WBREW JEJ WOLI!

tak, wedlug prawa jest to gwalt bo dziewczyna powiedziala NIE, co z tego ze w ostatniej chwili? On ja zgwalcil, nic nikogo to nie obchodzi ze nie mogl sie powstrzymac, a co, zwierze? Ona sie wycofala wiec powinien to uszanowac. To ze wczesniej wyrazila zgode nic nie znaczy.

Gość tez mi tak facet powiedzial
tyle ze ja mówiła mwczesniej ze tylko pieszczoty i nie chce nic wiecej i w trakcie tez mówiłam ze nie chce ale co z tego powiedzial ze skoro byłam naga to sie to nie liczy jak gwałt

Gość co za cham
i co potem zrobiłas? :/

zrobiłam awanture gdzie oczywiscie on zaprzeczał a potem zarwałam wszystkie kontakty z nim

ale w psychice został slad:(

Gość no i tak
nie wiem, czy to przypadek, ale kiedys złosliwie smiałam sie z moim kuzynem z dwóch panienek, które przeleciał, obie nie były dziewicami i obie tłumaczyły się, że "je zgwałcono". Wiem, wiem, złosliwa świnia ze mnie. :O

Gość czy on ją zgwałcił
wiecie co? jesli tak miałby wyglądac moj pierwszy raz to bardzo dziekuje za takie cos...:/. dziewczyna ktora opisałam była wtedy jeszcze dziewicą....nawet nie chce myslec jak to sie moze odbic na jej pozniejszym zyciu seksualnym

Gość czego to laski
nie wymyślą by wytłumaczyć swój brak dziewictwa... mówią, że wcześniej tylko raz i wcale tego nei chciały, albo że byly pijane, albo że zrobiły to tylko z jednym ale i tak był beznadziejnie i sie im nie podobało, a w istocie miało je pół osiedla...