Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ILLUMINATI

Co jaki czas wasze niemowlęta oddają stolec?

Polecane posty

ma zatwardzenie. pamietasz o diecie mamy karmiacej? zero kawy herbaty czekolady kakao.....jesli tegoo nie jjesz i nie pijesz a mala ma zatwardzenie to powiedz pediatrze bedzie trzeba podawac czopki zeby jej ulzyc.

Dziecko karmione tylko piersią ma prawo robić kupę od kilku razy na dobę do co kilka - a nawet kilkanaście dni (bo po prostu wszystko z mleka wchłania i nie ma z czego robić). Jeśli tylko kupa jest płynna, nie ma kolek, bóli brzucha, prężeń itp. to wszystko jest w porządku i dziecko ma prawo tak rzadko robić!

Gość doris dobrze pisze to prawda

tzn tak....jak karmi sie piersia to kupa moze byc przy zmianie kazdej pieluszki ale z tego co mi mowiono i czytalam i pytalam doswiadczonych mam i pediatrow dziecko zdrowe moze robic nawet raz na 2-3 dni. jesli po tylu dniach kupa sie nie pojawia to mamy doczynienia z zatwardzeniem!

Gość a ja sie nie zgadzam
jak to nie robi kupy kilka dni????? dorosly powinien z raz dziennie a takie malenstwo powinno kila razy przeciez mu wszystko tam gnije w zoladku jak tego nie trawi i nie wyproznia sie... to straszne :O

Wiedziałam,że pojawią się komentarze negujące moją wypowiedz. Jestem lekarzem - naprawdę dziecko karmione piersią może robić kupę raz na kilka dni i jest to normą - (pod warunkami które podałam wyżej). Jeśli Ktoś potrzebuje opinii fachowca to polecam forum: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 np. post http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=64166660&a=64260049 może to będzie przekonywujące dla niedowiarków:)

moje dziecko kiedy było tylko na piersi to załatwiało się własnie raz na tydzień.W momencie jak zaczełam podawac inne pokarmy automatycznie zaczeło się wyprózniac czesciej. Dzis ma roczek!!!!!I dobrze się czuje.

Gość do Doris26
Szanuje twoja wypowiedz, ale niestety sie z nia nie zgadzam. Lekarz (i to nie jeden) twierdzi wlasnie odwrotnie.... Dziecko karmione piersia robi czesto kupke, nawet kilkakrotnie dziennie i to jest normalne. Za to dzieci karmione sztucznie czesto maja problemy z wyproznianiem. Wiem po wlasnym doswiadczeniu, razem z kuzynka chodzilysmy w ciazy, jej maly urodzil sie tydzien predzej. Byl karmiony sztucznym mlekiem i kupke robil raz na 2 lub 3 dni a za to moj synek potrafil 5 razy dziennie. Ale jesli maluszek nie robi kupki 3 dni i nie boli go brzuszek i nie ma wzdec to nie ma sie czym martwic. jesli jednak trwaloby to dluzej to napewno poszlabym z nim do lekarza. Fakt jest taki, ze dorosly jak nie wyprozni sie przez kilka do dni to czuje sie taki ociazaly i ma zle samopoczucie, natomiast jak wyproznia sie codziennie to odrazu jest lzej. Wiadomo, ze przeciez jak dziecko je to kupke robic musi, najlepiej jesli codziennie, lub chociaz co drugi dzien. Moj synek ma teraz 14cie miesiecy i kupke robi 2 a nawet 3 razy dziennie. Lekarz powiedzial, ze to dobrze bo ma prawidlowa premiane materii i nie bedzie mial zastoju w jelitach.

Moja córeczka jest karmiona butlą i robi jedną kupkę dziennie ... a czasem zdarzą się dwie lub trzy :)

Pokarm matki jest bezresztkowy i dzieci trawiac go w całosci poprostu moga wyprózniac sie Nawet raz na tydzień.Nie jest to nic takiego czym nalezało by się martwic, o ile dziecko zachowuje sie normalnie. Przewertowałam wiele stron pytałam wielu lekarzy i kazdy z nich twierdzi że dziecko tylko na piersi MOZE ODDAWAC STOLEC RAZ NA KILKA DNI A NAWET RAZ NA TYDZIEŃ.

Gość gegetg
moja mała siostrzyczka robiła co kilka dni (nawet co 3-5), lekarze zapewnili że taka jej "uroda" i wszystko jest w porządku (i było)

Gość gegetg
dodam że jako niemowlę była karmiona naturalnie i chowała się zdrowo

popieram-moja polozna tez kazała sie nie martwic jak kupka bedzie raz na tydzien ;)