Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona ...

Pomocy !!!!

Polecane posty

Gość Zrozpaczona ...

Oto moja historia i przestroga dla innych kobiet... Eh już naprawdę nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc gdyż mój problem ciągnie się już dobrych kilka lat.... Zaczęło się to od wiecznie nieregularnych miesiączek a przy okazji również baaaardzo obfitych. Z tych powodów udałam się do ginekologa aby zaradził jakoś na moje problemy ;/ . I tak własnie trafiłam do rzekomo dobrej Pani ginekolog z Zabrza polecanej mi przez koleżanki. Przepisała mi Tabletki Regulon po których było strasznie!! wpadłam w depresje, schudłam, a miesiączki były jeszcze gorsze niż przedtem bo doszły okropne bóle i trwały po 9 dni :/ więc udałam się do innej Pani ginekolog która to przepisała mi tabletki Cilest . Po nich ta sama historia + guzy na twarzy :(;(Pozniej był Harmonet. Tabletki nie wywoływały u mnie skutków ubocznych pryszcze zniknęły a miesiączka przy 1 opakowaniu była tak łagodna jak nigdy ;D ale niestety tylko przy pierwszym opakowaniu pózniej było to samo. Tak obfite i długie jak wcześniej... ;( Pozniej były Novynette i znów ta sama hisotria plus po odstawieniu pryszcze....;( Teraz biorę Jasminelle i znów zmieniłam ginekologa... a po tych tabsach mam okrpny trądzik ;( jestem jakby napuchnieta a moja miesiączka pobiła chyba wszelkie rekordy długości itp ... ;( mam juz dość .... Dodam że mam 19 lat jestem niska, mam suchą skórę i włosy bo słyszałam że to ma jakieś znaczenie... Czy ktoś zna dobrego ginekologa lub może mi pomóc ??? PROSZĘ ;(

Gość Zrozpaczona ...
;(

Gość MOżE szczepionka/plastry

Znaleźć ginekologa, który wyda Ci skierowanie na badanie poziomu hormonów, nie daj z siebie robić królika doświadczalnego i jeśli kolejny lekarz odmówi wydania takowego skierowania - masz dwa wyjścia:a) poprosić o odmowę pisemną z podaniem powodu takiej decyzji i zastraszeniem, że jeśli jej nie dostaniesz - napiszesz skargę b) wyjść i szukać dalejSkąd jesteś? Pytam, bo jest wiele list polecanych ginekologów w necie, pomogę Ci znaleźć namiary na kogoś, kto jest polecany przez wiele osób bądź pod kątem podobnego problemu.

a moze poprostu daj sobie spokoj z tabletkami, skoro wczeniej nie mialas problemow z cera? ja na Twoim miejscu poszlabym do dobrego ginekologa, opowiedziala cala historie, nastepnie wykonala badania hormonalne aby wiedziec, ktory z hormonow jest za to odpowiedzialny i dobrala tabletki, poszlabym tez do dermatologa bo mozliwe jest, ze tradzik masz nie od pigulek. mialam podobne podejrzenia i okazaly sie bezpodstawne. z tego co mowil mi lekarz to cilest jest stosowany w innych krajach jako lek wlasnie na tradzik, wiec cos podejrzany jest Twoj przypadek. jesli to wszystko nie wypali to odstaw tabletki i tyle.

zapomnialam dodac, ze zbyt czeste zmienianie hormonow tez moze byc niekorzystne, kolerzana miala z tego powodu wiele problemow. do tego regulacja gospodarki hormonalnej trwa kilka miesiecy, wiec po jednym opakowaniu tabletek ciezko jest cokolwiek stwierdzic

Gość Zrozpaczona ...
Jestem z Bytomia :/ // Właśnie słyszałam że dobry ginekolog jest na Prusa Właśnie sama się dziwie że mi tak te tabletki zmieniają jak cukierki :/ Dziękuję za rady ;*

Gość taka -sobie
juz dawno powinnas miec zrobione wszystkie badania!!!!! hormonalne pzrede wszystkim.idz do lekarza,opowiedz mu wszytsklo dokladnie.i nie truj sie taka iloscia tabletek.mozesz dostac typowe hormony troche przytyjesz ale sie unormuje i pozniej bedzie dobrze.pozdrawiam

Gość dziunia28
Wlaśnie zastanawia mnie fakt czemu zanim przepisze się nam jakieś tabletki antykoncepcyjne nie zleca się badań hormonalnych tyko nas się tak truje bez opamiętania a potem są tego efekty , to okropne ta oszczędność na wszystkim tych Lekarzy nas wykończy.jak można przepisać np. lek na wrzody nie wiedząc czy je mamy,przecież i tak same za to płacimy

hej! ja mam 20 lat, jestem raczej niska, mam bardzo sucha skore, wlosy raczej tez. nigdy wczesniej nie mialam problemow z pryszczami a tu moje pierwszze tabsy diane35 ktore rzekomo maja dzialac antytradzikowo sprawily ze mialam takie syfy ze szkoda gadac! zmienilam na yasmin- poprawilo sie ale po kilku miesiacach znow sie pojawily pryszcze a na dodatek problemy z nastrojem byly straszne! zmienilam na yasminelle i od kilku dni je biore- nastroj sie poprawil i pryszcze mam nadzieje ze powoli tez zejda. to dziwne ze przez tabletki pojawiaja sie te glupie syfy skoro cera jest bardzo sucha :( trzeba probowac znalezc odpowiednie tabletki.....

Gość Zrozpaczona ...
no właśnie ;/ na oko wypisują a pózniej jeszcze pretensje do pacjentów ;/ dziekuję wszystkim za pomoc ;):*