Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaskaja

jak wyglada Wasz plan? do mam niemowlakow

Polecane posty

Gość jakaskaja

Zastanawiam sie czy macie jakis plan dzialania czy moze wszystko robicie spontanicznie? moj plan wyglada tak: dzidza wstaje, przewijam ja daje leki, karmie, krotka drzemka+ odbicie, rozbudza sie, zabawa, sen... i tak w kolko\ a jak jest u Was? u mnie tylko noc jest inna, bez zabawy

Juliama roczek :) wstajemy razem miedzy 5-7 (:O) Jula je mleko ja pije kaffffe ...bo nie umiem o tej porze jesc Sprzatamy trocszkę ;) Bawimy się w domu zerkamy na jakąs bajkę w Tv .... Wychodzimy na ogódek do piaskownicy ....i innych zabawek ;) drzemka od 11 do ok 13 ...ja jem wtedy sniadanie ...robie pranie ec... obiadek - po obiadku na dwór.... w miedzyczasie przegryzanie chrupeczków ...bananka ....truskawki etcc :) ok 17 mleko - czasami zje czasami nie .... ok 18 idziemy na sapcer na rowerek :) ok 19-20 kąpeimy się - jemy kaszkę i idziemy lulu :) nocy nie opisuję bo za kazdym razem inaczej :O raz spicałą noc raz grasuję ;) dzien oczywiście taki przykładowy ...bo czasami jedziemy cos zalatwic na zakupy albo poprostu wodwiedziny do kogos lub ktosdo nas 🖐️ PS rytułały - stałe punkty dnia są b.ważne - dziecko ma poczucie stabilizacji i jest spokojne ...:) w miarę ...;)

gabrysia wstaje o 5 karmie ja kalade z golym tylaskiem i za ok 30 min ponownie zasypiamy. budzimy sie o 7.30 ponownie karmienie przewijanie ubieramy sie i za ok godz wychodzimy na 1.5 godz spacer udajac sie do mojego rodzinnego domu. znowu karmienie przewijanie bawienie- poniewaz chodze z nia na rehabilitacje to wykonuje z nia kilka cwiczen na wzmocnienie miesni karku itp....po 13 idziemy nad wisle i siedzimy tam 2 godz. zachodze znowu do rodzicow karmie przewijam i 1,5 godzinny powolutku wracam do swojego domu. potem mala zajmuje sie maz a ja piore sprzatam prasuje podlewm kwiaty a ona najczesciej lezy na macie edukacyjnej. po 18 znowu spacerek trwajacy 1,5 godz karmienie i kapanie i spanie....

Gość mama się załamała
tak załamałam się mam 14 miesięcznego synka sam sie opiekuję bo maz cały dzień w pracy ale ludzie kochani to Wy nie czytacie nic ????, rozumiem dziecko i stałe rytuały ale ja oprócz tego staram się czytac zeby mi szare komórki nie obumarły na amen, !!!!jestem na urloe wychowawczym ale nie mogłabym choć kilku kartek nie przeczyć nawet jeśli padam na pysk, ucze się języka włoskiego wykorzystuję jak mały śpi wolę to niż gadanie z innymi mamusiami o dupie marynie i kupach swoich pociech

a to tez oczywiscie. na kazdym spotkaniu plotkuje z kolezankami ktore maja dzieci a jak mam czasu wicej to czytam lowce dusz-polecam.

OLuś 14 miesiecy -pobudka ok 7 -maly pije mleko-karmi tatus :) czasami idzie dalej spac i potrafi tak raz od swieta przespac do 10-tej nawet :) ale przewaznie wstajemy wszyscy ok 7, ja robie sniadanie -bawimy sie-maly jeszcze nie skupia sie na bajkach, czasami tanczymy przy muzyczce :-P, bawimy sie z psem, idziemy do piaskownicy w ogrodzie itp -ok 10-tej kolejeny posilek, jogurt, kanapka czy cos innego (mleko pije tylko 1xdzinnie) i idziemy na spacer, przewaznie odwiedzamy jakas babcie i robimy zakupy :) -ok 13-tej jemy obiad, maly przewaznie je to co my i tu idzie spac -ok 16-tej znowu cos jemy, wraca tatus z pracy, wiec zabawa z tatusiem, czasami wspolny spacer - ok 18-19 kapiel (kaszka) i maly idzie spac pozdrawiam

Gość u mnie ...
plan dnia wyglądał podobnie czyli wstawanie o 5 :O przewijanie, jedzenie, zabawa, spanie.....i cały dzien praktycznie krecił sie wokol dziecka.....oszalec mozna było!!!! (dlatego też nie chce juz wiecej dzieci) natomiast teraz cora ma poltora roku i zaczynam miec czas dla siebie i postanowilam ze od wrzesnia zaczynam uczyc sie angielskiego :D

Gość jusiek
synus ma 6,5 miesiąca wstaje między 5.30-7.00 jedzonko odbijanko i do łożeczka i gadamy jaki mamy plan na dzis ,karuzelka idzie w ruch i tak do 8.00-8,30 Mikołaj bardzo mało spi jak na swoj wiek,ale taki już jest. Jak jest ładnie to do ogrodu na swieze powietrze i drzemka do 30 min. Potem jedzonko i zabawa,a ja w tym czasie robię gotowanko+sprzątanko,ale mały ciągle musi być w moim zasięgu bo płacze. Potem dworek i oczywiscie nie spi czasem pozwoli mi po czytac ksiązkę i tak do wieczorka o 20 kąpanie przez tatusia jak jest w domku,jedzonko i czytam małemu krótką bajeczkę bardzo to lubi,czytałam mu już w brzuszku i miałam wrazenie że jest bardziej spokojny. 21.00 czas dla siebie