Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YFGHJFGYJH

Czy mialyscie kiedykolwiek CZERWONY slad po ukąszeniu jakiegoś owada

Polecane posty

Gość YFGHJFGYJH

i okrąly w dodatku..?niech ktos mi poradzi coś ..ma jechac do szpitala z tym? ugryzlo mnie cos i to bylo male a wczoraj podprapama bo swedzial ostarsznie isie zrobilo wieksze i czerwone ;(co robic?

Gość YFGHJFGYJH
to sienie zmienia tylko ciagle jest takie samo czerwone i okragle i na szerokosc ma 1i pol cm:(

Gość wiesz co Cię ugryzło
? kiedy to sie stało?w nocy czy w dzień?

Gość hfljhljzsbvlchjpai
jest taki super srodek na ukąszenia DEXAPOLCORT tylko ze on jest na recepte, ale pojdz do swojego lekarza rodzinnego, nich ci wypisze na to recepte, moza stosoawc na roznego rodzaju ukąszenia. pozdrwaiam :)

Jak mnie ostatnio komar ugryzł to miałam czerwona gulę o średnicy 5-6 cm, taką rozlaną na pół łydki. Wszystko dlatego, że jestem uczulona. To było co prawda wyjątkowo duże, ale zwykłe ugryzienia kończą się bąblami takimi jak u autorki topiku. Po paru dniach schodzą, trzeba tylko wytrzymać i się nie drapać (łatwo powiedzieć oczywiście i dlatego cała podrapana chodzę):)

Gość YFGHJFGYJH
w dzien tosie stalo..wczoraj wieczorem ale bylo male tylko ja podprapalam i dlatego sie stalo takie :(:(ugryzl mniepewnio jakis pająk:(

do szpitala? to bym musiałą co drugi dzień chodzić. Kochanie ja mam tak całe życie, po prostu kwestia przyzwyczajenia. Mam maść na uczulenia i piję wapno, nic więcej się z tym zrobić nie da. A w szpitalu mają więcej poważniejszej roboty...

do autorki - jak jest obrzęk to altacet sobie przykładaj, pomaga:)

Gość niestety nie mam w domu altace
tu:(:(buuu co jeszcze pomoze?smaruje spirytusem z pokrzywą ,...da to coś?:(swedzi bardzo:(

ja zawsze tak mam czasami robi sie sine i puchnie na kazde ugryzienie tak reaguje

to zrób okład z octu, trochę pośmierdzi, ale potrzymaj trochę. Fenistil też może trochę złagodzić, ale to zanim się zacznie drapać...

Jeśli się bardzo martwisz to pójdź do najbliższej apteki i pokaż to. Powiedzą ci czy iść z tym do lekarza/szpitala.

Gość LOL TOTALNY Z WAS
zrobił jej sie bąbel 1 cm po ukąszeniu i chce jechać do szpitala :D Nie no załamka, nie dziwie się że lekarze strajkują :o Mnie kiedyś coś tak ugryzło że mi spuchło całe przedramie a nawet mi do głowy nie przyszło żeby iść z tym do lekarza 🖐️