Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosieńka89

ALLEGRO

Polecane posty

Gość gosieńka89

Czy za rejstrację na allegro lub sprzedaż jakiegoś przedmiotu trzeba coś płacić? Proszę o pomoc :)

za sprzedaz tak jest pobierana niewielka kwota plus oplata za wieksza ilosc zdjęc zas rejestracja jest darmowa

Gość gosieńka89
Agawa a skąd mam wiedzieć ile ta opłata wyniesie? Ahaa i w jaki sposób jest pobierana? Czy muszę mieć konto internetowe w banku? Dziękuję z góry

jak wystawiasz aukcje to tam jest wszytko napisane. mozesz zaplacic w dowolny sposob - np. przelewem z banku, na poczcie za wystawianie aukcji placi sie po przekroczeniu pewnej kwoty - jak dobrze pamietam 20 zl

Gość opłaty sa pobierane
za wystawienie przedmiotu za ilosc zdjec tez sie płaci - jedno jest chyba darmowe- za prowizje od sprzedazy tez sie wpłaci . Załóz sobie konto bedzie Ci wygodniej a jak nie masz to zrobisz przelew na poczcie czy w banku

jak dodasz przedmiot na sprzedaz to zanim go wystawisz pokaze ci sie podsumowanie calej operacji a kwote ta placi sie co kwartal przychodzi wtedy e mail z prosba o uregulowanie naleznosci no chyba ze sie sprzedaje jakas duzą ilosc przedmiotow to wtedy nie wiem w jakim okresie czasu nalezy pokryc te koszty a konto w banku internetowym nie jest potrzene ale moze znacznie ulatwic przelewy

podczas wystawiania przedmiotu dokladnie jest napsane ile bedzie trzeba zaplacic za dana opcje, a pozniej po zatwierdzeniu pokazuje sie strona z info jak wyglac bedzie Twoja aukcja i ile zaplacisz za wystawienie przedmiotu i wtedy jeszcze raz sie akceptuje innych oplat nie ma - chyba ze odszkodowanie gdy kogos oszukasz

Gość po przekroczeniu
10 zł a i tak ci pod koniec m -ca przypomna :-) meilem i masz wtedy z 10 dni do zapłaty

Gość tu jest wszystko
link sie chyba nie otwiera. wejdz na allegro i na samym dole strony jest regulamin. tam jest wszystko opisane ładnie.

Gość tu jest wszystko
ja płace prowizje zawsze po przekroczeniu 10 zl. nie wiem czy wtedy trtzeba juz ploacic, ale te cyfry robia sie wtedy z zielonych czerwone i płace. mam konto internetowe wiec zrobienie przelewu to moment. i nie place prowizji. jak bedziesz sprzedawac na allegro czesto to lepiej miec bankowe konto int. bo mozesz szybko sprawdzic czy masz wplate za towar a tak to co - do banku bedziesz latac co dzien?

Gość zawsze jest prowizja
od przedmiotu zalezna od kwoty

Gość gosieńka89
Dziękuję za odpowiedzi! Rzadko sie coś takiego zdarza na zaśmieconej kafeterii. Mam jeszcze parę pytań: 1) czy wystawiając przedmiot muszę mieć konto w banku internetowym? 2) ile wynosi prowizja za przelew?

w ogóle nie musisz mieć konta,pieniądze mogą Ci wysyłać na adres domowy. Tak samo Ty możesz iśc na pocztę,żeby zapłacić allegro. Prowizja od przelewu? Chyba od banku zależy.Na poczcie jest drogo-2.50 za przelew na konto.

Gość niurka
dobrze jest mieć konto w np mBanku i dać wybór klientowi : przedplata na konto lub za pobraniem.

Gość mozesz miec konto w normalnym
banku. nie musi byc internetowy. ale internetowy jest tanszy i wiele ułatwia. mniej czasu tracisz. nie stoisz w kolejkach itp.

w moim banku - INTERLIGO prowizja za przelew to 1 zl. do innego banku a do tego samego banku za darmo.

sorki INTELIGO ;) :P