Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziunia28

Niepłodność

Polecane posty

Gość dziunia28

Witam wszystkich serdecznie pisze po raz pierwszy a mianowicie mam taki problem .W 2000 roku zaszlam w ciąże pozamaciczńą którą trzeba było usunąć z jajowodem . Ciąża miała 1,5 miesiąca od ośmiu lat staram się o dziecko i niestety bezskutecznie , okazało się że mam wodniaka w jajowodzie który mi pozostał na 14 ml który pojawia mi się w dniach owulacji jestem zdruzgotana odnosze wrażenie że lekarze mnie zbywają , jeden nawet powiedział że mój prypadek jest beznadziejny , bardzo mi zależy by poczęcie odbyło się drogą naturalną a wszystcy lekarze namawiają mnie na zabieg in vitro niestety mnie na to nie stać . Proszę powiedzcie co jeszcze mogę zrobić i jakie badania wykonać mam już 28 lat i bardzo się martwię i czasem tracę nadzieję że coś się zmieni . Z gury serdecznie dziękuje. Pozdrawiam

Gość dziunia28
Mieszkam w Warszawie

Gość dziunia28
Dziewczynki chcę poruszyć poważny problem mam nadzieję że się ze mną zgodzicie , denerwuje mnie fakt że nam nie dość że życie nas tak przykro doświadcza bo chemy zostać matkami a jest niż i chcą abyśmy decydowały się na macierzyństwo , a niekiedy bardzo cięzko nam to przychodzi czemu za wszystko karze nam się płacić czy nie dość człowiek się nacierpi psychicznie i fizycznie nie jednej odbiera to chęć do normalnego życia i funkcjonowania, czemu ten Rząd nie da nam szansy nie dofinansuje tych zabiegów to jest okropne tylko tak nas męczą tak to byśmy mogły poddać się jednemu zabiegowi in vitro ile cierpienia by nam zaoszczędzili bólu i rozpaczy przez to związki , małżeństwa się rozpadają to ma być ta polityka ...........

Gość dziunia28
Często tak się zdarza że to że nie zachodzimy w ciąże jest spowodowane przebytymi nie raz bezobjawowo stanami zapalnymi tego nie da się przewidzieć lub żle postawiną diagnozą lekarską to nie nasza wina ,jeśli ktoś nie ma dzieci z wyboru to jego wewnętrzna sprawa w moim przypadku jest inaczej więc np dlaczego jesli bardzo chcemy a nie mamy tych dzieci chcą nam podnieść podatki ja się z tym nie zgadzam , pytam za co ta kara?

Gość Marta1983
bardzo częśto niepłodność można leczyć. Są różne przyczyny jendka dziewczyny nie chcą chodzić do ginekologów co w efekcie przynosi bezpłodność u wielu z nich.. No niestety ja na szczęście swoje problemy z niepłodnością dojżałam dość wcześnie i odrazu lecze.. Nie ma na co czekać czas ucieka.:)

Gość dziunia28
Dziękuje za twoją wypowiedz .Pozdrawiam

Gość dziuniadziunia
to tak ale wiele kobiet nie wie ze jest bezpłodnym czy tambedzie miało problemy z zajciem w ciąze puki sie nie decyduje na dzidzie a w czesniej co mozna zreobic chyba nic....

Gość Marta1983
no więc dziuniadziunia mylisz się. Można leczyć niepłodność przez czas w którym nawet nie chcesz mieć dziecka. Nie trzeba zaczynać leczenia dopiero wtedy kiedy będziesz chciała zajść w ciążę. Ja planuje albo w sierpniu albo pod koniec tego roku zacząć się starać a już się lecze ponieważ też mam problem z płodnością. Tak więc można wcześniej leczyć nie starając się.

Gość DZIUNIA28
Dzięki Marta ale ja od dość dawna chce mieć dziecko ale jest problem bo jeden jajowód mam usuniety a w drugim robi się wodniak kiedy mam owulacje i to blokuje niesytety drogę komórce jajowej

Gość dziuniadziunia
no tak ale ską d mam wiedziec ze jestem płodna lub nie? narazie biore tabletki i nie chce miec dzidzi ale za rok dwa bede chiała i w jaki sposób mam wiedziec czy to mis ie uda?//////

Gość DZIUNIA28
Dziunia dziunia ja się z tobą zgadzam bo tego nie da się przewidzieć ja jak miałam jakieś zapalenie to odrazu biegłam do lekarza a mimo to na wskutek zapaleń jajników doszlo do niedożności jajowodów i stad u mnie ta ciąża pozamaciczna a teraz tyle kłopotów bo mnie pocieli jak przy cesarce i do tego są zrosty po operacji i piętrzą się tylko trudności mam też już dość lekarze nie wiedzą co ze mną zrobić i umywają ręce

Gość DZIUNIA28
Dziś też byłam u lekarza to powiedział żebym się pomodliła, poprostu wymiękam i jak tu nie zwarjować byłam dwa dni temu w szpitalu bo bylo podejrzenie ciąży pozamacicznej w drugim jajowodzie , okazało się że to wodniak mam tylko ten jeden jajowód a też nie wiem czy go nie trzeba będzie usunąć on się pojawia w dni płodne a potem znika jeszcze powiedzieli mi że z tego może zrobić się ropniak okropientwo nikt mnie nie zostawił w szpitalu by się temu bliżej przyjżeć a mnie to boli