Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anoda-katoda

Zajecia dla dzieci na koloniach- macie pomysły?

Polecane posty

Witajcie ! W te wakacje jadę po raz pierwszy jako wychowawca na kolonie z dzieciakami. Właśnie zastanawiam się nad zajęciami dla nich, i jestem ciekawa czy może wy macie jakieś ciekawe pomysły które moglibyście mi podsunąć. dzieciaki należą do grupy wiekowej pomiędzy 7. a 10 rokiem życia. Grupa będzie liczyła 1q4 osób. Szukam ciekawych pomysłów na zajęcia plastyczne, muzyczne, ruchowe (gry, zabawy), praktyczne etc. Za każdy pomysł, najlepiej z opisem będę niezmiernie wdzięczna !

Gość wychowawca kolonijny
Ja przez kilka lat jezdzilam jako wychowawca na kolonie. Jezeli jest to wyjazd zorganizowany to ręczę Ci, ze kierownictwo juz tak odpowiednio ustawi czas dla Wszystkich, ze na zajecia , ktore wymieniłas bedzie mało czasu.

Tak, jadę na wyjazd zorganizowany z biura podróży, zajęcia będą ustalone, ale potrzebuje też własne pomysły na przerwy między nimi.

Gość polecam szereg zabaw
-bolcowanie jeża śrubokrętem krzyżowym -miażdżenie slimaka koturnem obuwniczym -zabawa koedukacyjna pt: zrób ty mnie a ja tobie-kto pierwszy na drzewo bez mydła - malowanie aktów pani z kuchni przy uzyciu własnych płynów ustrojowych -mlaskanie bułką z paprykarzem w rytm międzynarodówki sa jakies pytania?

Gość ja powiem tak ...
Jak bylem kilka lat temu na koloniach (kurde cud ze je jeszcze pamietam) ... i powiem tak ... jak wyjazd jest zorganizowany ... to naprawde nie bedzie potrzebna twoja inwencja :P No a jesli bedzie potrzebna to standardowo ... pilka nozna, koszykowka, dwa ognie, zbijak, berek, tworzenie figur z piasku ...

Gość QQrydza
Przeczytaj książkę "Ogon Kici" Ewy Nowak to książka o obozie surwiwalowym. Jest dużo fajnych pomysłów.

Gość QQrydza
Postaram ci się zaraz znaleźć parę

Chcesz czytac dzieciom książki na koloni? I myślisz, że one będą chciały słuchać? Dzieci w takim wieku sa bardzo aktywne i w taki sposób właśnie chcą spędzać wolny czas na wakacjach, a książki pewnie czyta im babcia i rodzice.

Gość niezalogowana furgonetka
a masz kurs na wychowace??? tam podawali różne fajne zabawy, bez tego nie mozesz byc wychowacą...

Gość buehe he
wyciągnełaś temat sprzed ponad 3 lat, gratuluję determinacji w próbie nawiązania dialogu z jego autorką. Zazdroszczę możliwości podróżowania w czasie 🖐️

Zgadzam się z tym, że w przypadku wyjazdu zorganizowanego - nie trzeba się takimi rzeczami przejmować. Natomiast jeśli chodzi o zabawy w razie czego - oczywiście wszelka atywność fizyczna na pewno się sprawi czyli wspomniane koszykówka, dwa ognie czy piłka nożna. Fajną sprawą sa też wszelkie inne zabawy integracyjne. W internecie jest mnóstwo stronek, na których z łatwością można znaleźć masę pomysłów ;)

Gość hshdhdh
na sloneczko to troche za mlode