Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woo

PSYCHOTERAPIA--CZY WARTO??

Polecane posty

Gość leex
ja chciałam iść do psychoterapeuty ale trafiłam do psychiatry. Biorę leki, mój lekarz powiedział,że jedno nie wyklucza drugiego, ale terapię najlepiej zacząć pózniej. Leki jakie mi przepisał faktycznie pomagają, a na efekty terapii trzeba czekać dłużej. O terapii też myślę mam podobne problemy jak woo- niskie poczucie wartości, mała pewnosć siebie itd. ale boję się tego "prania brudów"

Gość dowooooo
Zastanawiałas sie kiedyś nad zmianą na psychologa? Skoro leki juz brałaś i jak rozumiem obecnie juz nie bierzesz to moze psycholog. Możesz poszukaćkogos kto prowadzi psychoterapie krotkoterminowa. To cale gadanie o swoich problemach ma jeden cel. To klient musi dowiedziec sie dlaczego to co robil, jak dzialal nie jest dla niego dobre. Zaden psycholg nie moze podawac rozwiazan Twojej sytuacji bo tylko Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze :) w koncu znasz sie najlepiej. Ale czesto przez opowiadanie o swoich problemach zaczynasz zauwazac ich druga strone, uswiadamiasz sobie inne wazne rzeczy.

Gość uuuuuuuuu

woo- jakbym czytała o sobie :( ja boję siepsychoterapii(właśnie tego rozdrapywania ran). Tak, jak Ty, jestem pod opieką psychiatry i biorę leki . Czuję się dokładnie jak Ty- nic nie umiem, jestem śmieciem, do nieczego się nie nadaję itp itd

Gość ktos sd
ja mam wielki problem natury psychologicznej ,musze sie udac na psychoterapie na sobieskiego 112 byl tam ktos moze,pomoglo?

Gość hrhgrhgr
psychoterapia ma to do siebie ze na jakiś czas może pogorszyć nieco stan. To normalne, jesli zaczyna wywlekac rozne sprawy trudne. ale po to sie wlasnie robi, zeby sie uporac z syfem i zeby pozniej bylo dobrze.

Gość ktos sd
mi psycholog zaproponowala tzw szokowy ambulatoryjny sposob psychoterapii,lub kilkuletnie chodzenie na zajecie ,jednak mam wrazenie ze takie zamkniete zajecia to wlasnie zrobia mi z mozgu pranie ,nie wiem co mam robic?

Gość Ale to oczywiste
Psychoterapie jest najlepszym sposobem na nerwice,jak to co masz robic???idziesz to oczywiste,no chyba ze chcesz cały syf z przeszłosci trzymac dalej w sobie,tylko nie wiem na ile starczy ci sił???moze tez sie zdarzyc ze pojawia sie objawy choroby psychicznej,pozdrawiam

Gość No pewnie że tak
Ja byłem na Sobieskiego i w Rasztowie:)a cio???

Gość w Rasztowie
w Rasztowie - mozesz napisac,jak tam było?

Gość tescomaniak
hej, a jak się załatwia psychologa? Byłam raz prywatnie i olałam sprawę, bo miałam dobre dni.Tylko te dobre to teraz zdecydowana mniejszość. Myslałam,żeby uderzyć z grubej rury i od razu do psychiatry,ale nie wiem jak sie to załatwia-kto wystawia skierowanie? Psychologa mam pod nosem w bliskiej osobie.Na prywatnego niestety brak funduszy :O

Gość mOndralińska
do psychiatry nie trzeba skierowania

Gość mOndralińska
idziesz on cie bada, potem wypisuje skierowanie na tearpię

chodzac na terapie trzeba pierw cofnac sie do ,,zrudla\'\'problemu;-) i odblokowac sie ;-) ja zaczelam wlasnie chodzic na terapie DDA.-7 tyg. potem 18 tyg. przeraza mnie tylko to,ze bede musiala przypomniec sobie zeczy o ktorych przez tyle lat probowalam zapomniec;-) ale jestem dobrej mysli;-) psychiatra to taki sam lekarz jak inni lekarze;-)leczy,,dusze\'\';-)

Gość mOndralińska
anitka, a co u Ciebie stwierdzono?

Gość mOndralińska
aa sorki DDA, nie doczytałam

Gość Psycholog leczy dusze
a psychiatra jest od psychotropów,ale tego nie polecam,No jak to chciec zapomniec przykre rzeczy????mozna je tylko pozakrywac,ale one sa dalej siedza głeboko jak drzazga i uwieraja,trzeba jak najszybciej sie tego pozbyc

Gość filantropka
Ja zaczne terapie od stycznia prawdopodobnie,u mnie sie sklada bardzo duzo problemow ktore mi utrudniaja zycie,mam broblemy osobowosciowe,tzn bardzo trudno nawiazuje kontakt z innymi ,ludzmi,bulimia,komputer,w dziecinstwie bylam bita przez ojca,teraz zmarla mi Mama po tym jeszcze bardziej stalam sie zamknieta w sobie i praktycznie izoluje sie strasznie od ludzi terzpsycholog wlasnie zaproponowala mi takie zamkniecie na kilka tygodni -psychoterapie ,lub dochodzic na zajecia ,wiem ze musi mi ktos pomoc bo w tej chwili juz czuje sie tak zle jak nigdy,codziennie jak wstaje rano zaczynam myslec jakie moje zycie jest bezsensowne,moje istnienie,wieczorem tesknie za Mama i ciagle -nie moge juz sobie poradzic ,na sobieskiego mam nadzieje ze mi pomoga bo jak nie to chyba wpadne w jakos chorobe psychiczna lub hmmm boje sie to powiedziec ale czasem mysle o samobojstwie ale wiem ze bym tego nie zrobila ale miewam takie mysli:-)

Gość filantropka
:-(

Gość sxxx
trzeba sie leczyc

Gość gość
Dokładnie. To tak jakbyś pytał czy warto chodzić do dentysty? Ja chodziłam przez jakiś czas na psychoterapię tu http://medicor.krakow.pl/ i uważam, że naprawdę warto.

Gość katarzynna42
Mam do polecenia bardzo dobry gabinet psychoterapia katowice http://www.propsyche.katowice.pl/ . Wystarczyło kilka wizyt i już widzę różnicę. Polecam wszystkim, którzy cenią fachową pomoc i dyskrecję.

Gość gość
Moim zdaniem warto. U mnie mimo początkowego wycofania i sceptycznego nastawienia, psychoterapia zdziałała bardzo dużo. I z doświadczenia mogę polecić Ci podjęcie się jej tutaj https://psychologsiedlce.pl/ :)

Gość gość
Uważam, że warto. Znajoma po paru wizytach w psychoterapia-szczecin.org twierdzi, że widzi poprawę

Gość gość
pewnie, że warto, pomaga, tylko wymaga cierpliwości i chęci pracy nad sobą. Ja mogę Ci polecić www.psychoterapia.top - jest to psycholog z Bydgoszczy, przyjmuje prywatnie

Gość gość
Jeżeli potrzebujecie pomocy to oczywiście że warto wybrać się do psychoterapeuty. Sama otrzymałam pomoc w takim gabinecie. Ja chodziłam do gabinetu www.gabinetpsychoterapii-mielec.pl w Mielcu. Jeżeli mieszkacie w tych okolicach to się tam wybierzcie.

Gość gość
oczywiście, że warto. można przepracować wiele problemów. Ja ze swojej strony mogę polecić psychoterapię w Milanówku www.marioladumicz.pl

Gość monkey17
Też uważam, że warto. Brat kolegi długo borykał się z problemami. Unikał rozmów o nich, przekonywał, że wszystko samo się ułoży. Wreszcie trafił do Mind Story, gdzie uzyskał profesjonalną pomoc – nie wstydził się już mówić o swoich problemach i o tym, że cierpi. Dlatego nigdy nie można zostawiać bliskich samym sobie i myśleć, że sobie poradzą. Są sytuacje, które po prostu nas przerastają i trzeba zaakceptować to, że potrzebujemy wsparcia.

Gość Jasiek

Ja nie mam powodu, żeby uważać, że terapia nie działa. Mój najbliższy przyjaciel chodzi do terapeutki i uważa, że wszyscy jesteśmy gotowym materiałem dla terapeuty. Wszyscy mamy coś co nas gryzie, coś co nie daje spokoju i tworzy truciznę w naszym sercu. Sam właśnie zapisałem się do terapeuty w Psychologgii na Chmielnej i jestem bardzo zadowolony z mojej terapeutki.

Gość gość

W Szczecinie tylko SZARWIŁO Gabinety Specjalistyczne. Już praktycznie się rozwodziłem, a żona zaproponowała, aby się przejść. W ramach, że tak powiem ciekawości poszedłem. Nie narzucano na mnie w końcu poczucia winy. Żona zrozumiała swoje błędy wobec mnie. Dla mnie objawienie przyznam szczerze, bo nie sądziłem, że do siebie wrócimy. Jakoś inaczej teraz patrzę na żonę, mam więcej szacunku, ona wyraźnie do mnie również. Powtarzamy spotkania raz na kwartał mniej więcej, aby omówić bieżące sprawy i trochę skorygować podejście. Adres Wielkopolska 21/ i FB na wszelki wypadek zostawiam www.facebook.com/psychoterapiaWSzczecinie/ .