Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwed

Czy lubicie ludzi dumnych i co o nich myslicie..

Polecane posty

Gość dwed

Chodzi mi, o taka dumę...z tego "co sie robi i kim sie jest"... troche w sumie nasza cecha narodowa, mam znajomego,ktory ciagle mowi o swoich sukcesach..własnie taki dumny jak Paw chodzi, wkurza mnie to bo nigdy nie zapyta"co u ciebie"...? czasem mam wrazenie, moze sie myle, ze tak naprawde trabi tak starsznie o swoich sukcesach..bo jest zakompleksiony

nie. to zwykła zarozumiałość zadufanie- obaczcie co to nie Ja:P

Nie lubię,rozmawiałem kiedyś z pewną dziewczyną,powiedziała że jest piękną kobietą i musi mieć przystojnego faceta,choć moim zdaniem jest całkiem przeciętna,narzeka że nie ma towarzystwa na jej poziomie.

Gość dwed
Andrzej, ale masz kolezanki haha

Gość socloj
Doda doskonale reprezntuje nasze ceche narodowa!!!!DUME I Doda jest przykładem dumy!!BUTE!!choc nie grzeszy zbytnio intelektem( no i prosze mi sie nie powoływac, na jej wysokie IQ, gdyz doda studiowała psychologie,a na psychologii takie tesy sie opracowuje, wiec mozna powiedziec, ze znała rozwiazania:) Jej duma jest oczywiscie na najnizszym poziomie, po przechwala sie swa uroda..(tez do konca nie powiedziałbym, ze jest ideałem piekna, mnie sie nie podoba, jest taka chłopczyca). Polacy maja to do siebie, jako, ze liznąłem troszke socjologii, ZE SA NARODEM DUMNYM..z CZEGO TAK DOKONCA NIEWIADOMO.Gdyz historia Polski to tak napawde, wiele klęsk zdrad i porazek, jednak nawet w szkole podstawowej, ucza nieprawdy...tak jak obroba Czestochowy..i niby cud..to sa bzdury, naukowo juz udowodnione , ze sa bzdurami, ksiadz Kordecki, to zdrajca, a nie zaden bohater.Jednak my polacy,nawet jesli nie mamy powodow do dumy, przinaczamy sobie, samie siebie, rzeczywisctosc(przekłamujemy) zeby tylko moc isc z głowa dumnie uniesiona.Dodam jeszcze kilka cech narodowych, jak bezczelnosc, pycha..(doda jest dobrym przykłądem), do tego z domieszka ignorancji, a robi sie mieszanka WYBUCHOWA.Polacy sa z reguły narodem leniwym , narzekajacym, jest czesc społeczenstwa , ktora siedzi na zasiłkach i bezrobociu nic nie robi, tylko marudzi, darmozjady Polskie.sa to zwykle ludzi słabi..psychicznie i fizycznie.. Z drugiej strony, sa osoby na stołkach, czyli politycy, urzednicy, radni itd..Oni chodza z zadartym nosem, mimo, ze wiadoma sprawa jest, ze kazdy człowiek na stanowisku, ma za zadanie, spełniac jakies obowiazki i to jest normalne w stanach zjednoczonych lub w innych krajach nie robi sie z tego jakiegos szumu.Natomiast Polak na stanowisku, to POLAK DUMNY..butny i PYSZNY..co to nie ja..ja mam władze, ja mam obowiazki..ja jestem lepszy od was..bo wy powiedzmy nie macie stołka..Chora buta narodowa.Jesli cos Polak zrobi dobrze, raz na jakis czas,,,tor abi o tym tysiackrąc, naokoło, czego to on nie zrobił.NARODOWA MITOMANIA..Nie jestesmy przyzwyczajeniu, ze dobrze wykonana praca to powinna byc norma.Tak jak jeste Niemczech, Stanach.Tam kazdy kto dobrze pracuje, nie chodzi dumny z tego powodu, lecz traktuje to jak norme.Bo tak prawie, kazdy ma po szkole zapewniona prace.Wiec nie ma sie z kim porownac..np. z gorszym..człowiekiem..np, takim co siedzi na zasiłku.Bo tam ludzie prace traktuja, jak cos naturalnego normalnego.Tak tez powinno byc.W Polsce praca jest nobiltacja!Kto ma prace, czuje sie lepszy..jest wtedy dumnym, butnym Polakiem..Polacy nie maja pokory, ktora maja Amerykanie czy Niemcy..chociaz wieksza norme w pracy wyrabiaja..Polacy maja ciagle tylko dume..głowe uniesiona do gory..Do tego jeszcze inne narody, potrafia tylko krytykowac.Tak w krytykowaniu innych jestesmy dobrzy, ale całkowicie bezkrytyczni dla siebie.Bezkrytycyzm wobec siebie jako norodu, zwłaszcza ze mamy tyle wad narodowych jest juz na granicy głupoty...Do tego ta nasza ignornacja..potrafiy sie pochwalic swoimi osiagmieciami jako narodu, ale przez to, ze nie potrafimy sie przyznac do błedowo i porazek jakie popełnialismy przez lata..naszej historii..ciagle popełniemay te same błedy.Duma, buta i pycha..to zacietrzewienie sie w sobie, brak checi na zmiane na lepsze..Tak oto Doda zainspirowałą mnie do wykładu, o Polskich cechach narodywych. Dodzie tez brak pokory, nie jest za ładna, muzyke robi srednio,a mowi o sobie jakby byla najlepsza spiewaczka wszechczasow!!i jakby miałą tytuł miss swiata.Znam zdolniejsze i ladniejsze od niej piodenkarki,ktore na tym zyskuje wrecz w oczach mezczyzny.Do tego takie osoby ciagle sie rozwijaja, a Doda jak ona moze sie jeszcze bardziej rozwinac, skoro ona juz jest najinteligentniejsza i najzabawniejsza, najładniejsza??na swiecie haha

Gość socloj
ja lubie ludzi skromnych

Gość socloj
ktorzy maja sie czym pochwalic, a sie nie chwala, to mi imponuje, podzwiam takich, a nie sztuka jest sie przechwalac!

Gość chyba jest z tego dumny
a ja znam dumnego policjanta , ktory nie zna tablickzi mnozenia haha

Doda nie studiowala psychologii, a jedynie przeszla rozmowe kwalifikacyjna, na podstawie ktorej zostala przyjeta na prywatna uczelnie (zreszta, jedna z najlepszych psychologicznych uczelni w kraju, za to bardzo wysoko platna), ale nie wiem, czy chociaz raz pojawila sie na zajeciach. Duma to poczucie wlasnej wartosci, godnosc, zycie w zgodzie w pewnymi zasadami, ale na pewno nie zarozumialstwo, pycha i buta. Cos wam sie pojecia pomylily.

Gość Catherine.
Jakbyscie zobaczyli dode przed operacjami plastycznymu, bez makijazu to ... :D Pasztet okropny Nie lubie bezpodstawnie dumnych ludzi, a i tych ktorzy nawet maja do tego podstawy, cenie skromnosc, nie nosze proznosci

Gość broszszka
A mi sie wydaje, ze Polacy sa bardzo zakompleksieni i objawia to sie dwoma postawami: 1. Szara myszka(lub myszek:)) z niskim poczuciem wlasnej wartosci, ktora chodzi ze spuszczonym wzrokiem majac ochote zapasc sie pod ziemie 2. Zarozumialy dumny czlowiek, ktory rozpaczliwie probuje sobie udowodnic, ze jest cos warty, w towarzystwie zawsze stara sie blyszczec, wszedzie go pelno, otoczenie postrzega go jako BARDZO pewnego siebie czlowieka, a jest wlasnie odwrotnie. Jednak faktycznie istnieje pewna grupa ludzi, ktora jest po prostu w sobie zakochana i Doda do nich nalezy...

Gość broszszka
Duma nie ma nic wspolnego z poczuciem wlasnej wartosci. Czlowiek, ktory zna swoja wartosc nie musi szukac jej potwierdzenia na zewnatrz, jest czesto skromny, nie odczuwa potrzeby skupiac nieustannie na sobie uwagi.

Gość bez kokieterii.
Ja jestem normalna, dumna jestem z siebie poniewaz- nigdy sie nie poddaje, ilekroc upadne, zawsze sie podniose, umiem uczyc sie na bledach, wyciagac wnioski, jestem dumna ze swojej figury bo pracowalam na nia kilka lat, wysilek sie oplacil, jestem dumna z tego ze nie czuje zazdrosci i nie zycze nikomu zle, z tego ze odczuwam chec pomocy innym, ze nie jestem egoistka, ze robie cos zupelnie bezintersownie, ze umiem dawac a nie tylko brac, jestem dumna z tego ze potrafie docenic zycie, mimo ze wcale mnie nie rozpieszcza, dumna z tego ze mam i przestrzegam zasad no i z ostatniego sukcesu, na ktory ciezko pracowalam

To co opisujecie to raczej zarozumialstwo i tego nikt nie lubi, a duma to sprawa bardziej osobista, jesli jestem z siebie dumna to raczej zachowuje to dla siebie. Co do Polakow jako narodu, to rzeczywiscie wpaja nam sie od malego, ze jestesmy jakims narodem wybranym, co wcale nie jest prawda, a fakty historyczne czesto sa przeinaczane aby zbudowac jakies historyczne legendy. Ale wcale nie uwazam, ze jestesmy narodem dumnym, raczej zakompleksionym. A tak naprawde ani nie powinnismy byc dumni ani zakompleksieni, bo nie ponosimy zadnej odpowiedzialnosci za caly nasz narod ani tym bardziej za historie. Kazdy moze byc dumny albo zawstydzony jedynie z powodu wlasnych uczynkow.

Gość dewdqd
nienawidze!!!!!!!!

Gość unijny liberal
trzeba byc dumny i pewny siebie i nie sluchac byle jakich profesorow ani autorytetow. jezeli ja umiem spiewac i tak uwazam to co mi tu jakas ekspertka po szkolach bedzie pierdolic ze nie ? przypierdole jej i juz mnie uzna za gwiazde. takich lubie tacy sa cool tacy sa trendy. nie ma chuja i do przodu!

Gość dewdqd
unijny liberał, Ty po zadnej szkole nie jestes, a qltury za grosz ni mosz, wiesniak zwykły jestes, tacy sie włąsnie w warszawce promuje..a warszafka do mega wiocha. jestes wsiok, nawet nie wiesz jok!!bardzo!!wsiok! prawdziwie utalentowany człowiek, nie chodzi z zadartym nosem, tylko normalnie..

Gość dewdqd
to prosze pokaz nam jak spiewasz i jaki masz talenet, nagrak sie jak spiewasz i zamiesc, to na youtube.com..kazdy moze..

Gość wy naprawde nie czujecie
jak sie w chuj ladujecie

Gość Kwach Stalinski
te socjolog-studiowales socjologie wybiorcza?Twoje teksty to przemyslenia jelopa po przeczytaniu rocznej prenumeraty Wybiorczej w dwa tygodnie.Nie dziwie ci sie, ze ci sie po tym we lbie kotluje.Idz zrob sobie kupe.Powrot do zwykllych,codziennych czynnosci nieraz robi dobrze i pomaga w powrocie do rzeczywistosci...