Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carolina_33

WYRZUCIŁAM FACETA Z DOMU ZA BICIE....a on zostawił mi olbrzymi rach. tel.

Polecane posty

do zapłaty. To ponad 2.000 zł. Telefon mam w Multimedia. Oni tam żądają wpłaty od razu całej kwoty. Nie chcą rozmawiać o systemie rozłożenia na raty. Pensji mam ok 900 zł. Od byłego oczywiście nic nie wyegzekwuję. telefon jest na mnie, on zameldowany nie był. Poradzcie co mam zrobić, bo grożą mi wyłaczeniem telefonu - mniejszy problem i Windykatorem. Poradzcie jak wybrnąć z tej sytuacji. Może płacić samej ratami bez ich zgody?

Gość tak spłacaj sama
ile możesz Dobrze, że drania pognałaś. Trzym się

Gość czemu go wywaliłaś
Przecież kobiety lubią twardych, zdecydowanych facetów. Facet to ma być facet, a nie jakieś ciepłe kluchy.

Gość Micka1
nie wiem, jak będziesz sama płacić to chyba komornika nie przyślą. Nie jestem pewna. Na Twoim miejscu bym płaciła tyle ile mogę i kwita.

Gość zdaniem.faceta
Carolina_33 Co to jest za sieć Multimedia ? Gdzie istnieje takie DZIWADŁO ? BICIE - czy było tylko raz, czy często ? Jeżeli często to dlaczego dopiero teraz wyrzuciłaś faceta ? Czy aż taka ZOŁZA jesteś ? W jaki sposób facet nabił taki rachunek , czyżby w nocy wydzwaniał na numer 0-700 ..... gdy już spałaś pobita ?

Gość Multimedia ja mam
mieszkam w Gdyni i mam Z nimi ciężka gadka. Sama płać i nie przejmuj się. Nie naślą ci windykacji jak będziesz płacić

Jest taka firma telekomunikacyjna. Działają na Zach. Polski. Nadzwonił nie na 0.7oo tylko komórki, zagranica szczególnie USA i Anglia. A uderzył mnie pierwszy i oststni raz. Sorry ale pytanie dotyczy głównie rachunku.

Gość jakoś będzie
:) spłacaj :)

Gość Kwach Stalinski
Napisz prosbe do wlasciciela sieci o rozlozenie na raty tej kwoty.Mysle ze sie zgodza.Lepiej dla nich chyba miec zagwarantowana splate w ratach niz sie sadzic?

Gość przeecież pisze
że się nie ZGODZILI w tej sytacji. Moze wez kredyt i wpłać albo faktycznie zostają ci samowolne spłaty

Płać ile możesz, nic Ci nie zrobią. Jeśli będziesz spłacać po trochu (bez ich zgody na raty) i nawet jak dojdzie do windykacji, to minie przynajmniej kilka m-cy, masz sporo czasu.

Gość ryszarda_Prawdziwa
Weź pożyczkę. W końcu 2 tys. chyba nie jest tak trudno dostać - to prawie tak samo jakbys splacala na raty, tyle ze z procentem.

Gość przeecież pisze
no, wielbiciel ma rację

Gość Danaka
podobna sprawa mnie spotkała. Koniec końców spłacałam raz w miesiącu po 200 zł przez 3 miesiące i cisza. Więc pewnie ten sposób działa.

Gość niezapominajka to ja
nic się nie bój tylko spokojnie spłacaj ten dług, podziel sobie np na 3, 4 raty. Odmowa rat to standard i straszenie windykatorem - nie przejmuj się windykacją - wiem bo się tym zajmuję. Jeśli już firma skieruje tam sprawę za żadne skarby nie pisz do nich pisma z prośbą o raty bo wtedy uznajesz dług i mają podstawę do skierowania sprawy na dalszą drogę (ostatecznie komornik) a nie warto przy takiej kwocie. Nie wiem jak twój operator ale w tp oprócz długu i wyłączonego tel pozostaje do zapłaty nadal abonament, a chcąc rozwiązać umowę i tak musisz wszystko zapłacić. Częstym błędem jest to że gdy mamy dług np w tp i odłączą nam tel (ostatecznie obustronnie) to machamy ręką i zapominamy że nadal naliczany jest abonament i odsetki. Abonament płacimy przecież niezależnie od tego czy z tel korzystamy czy nie. Myślę że spokojnie dasz radę spłacić, pamiętaj tylko gdy będziesz wpłacać na odrębnym druku by w tytule przelewu wpisać nr tej zaległej faktury to tak to zaksięgują. Po spłacie całości koniecznie skontaktuj się z operatorem by się upewnić czy wszystko jest ok, pozdrawiam

Gość nie boję się niczego
hej nie bierz kredytu nie warto, spłacisz więcej odsetek niż zyskasz :( zrób tak jak napisała niezapominajka :)

Gość błękit laguny
Carolina na tym rachunku który teraz dostałaś masz termin płatności - od niego licząc operator ma 30 dni na ponowne wezwanie cię do zapłaty, po tym czasie może ci tel wyłączyć - ok minął miesiąc, wtedy przysyła ci ostateczne wezwanie do zapłaty i daje ci 15 dni, może jeśli chce skierować sprawę do windykacji ale do tego czasu może już uda ci się spłacić - może mogłabyś pożyczyć od rodziny lub w pracy,

Multimedia Polska SA dzial w calej Polsce. To firma telekomunikacyjna - kablowka, telefon, internet. Komornik przyjdzie dopiero, gdy bedzie wyrok sadowy; ale dlug moze egzekwowac jakas firma windykacyjna.

Gość spłacając po trochu
chyba nie wezwą windykacji???

Gość cała polska to mocno powiedzia
ne "Firma działa w całej Polsce w ponad 1,6 tys. miejscowościach" - cóż, 1600 miejscowości to nie jest dla mnie cała polska. owszem, rozsiane są po całej polsce, ale bez przesadyt- firma znana jest raczej w mniejszych miastach i miasteczkach. to tak gwoli wyjasnienia.

Gość Jadzka z Koła
jak będziesz płacić ratami to nic ci nie zrobią. Pamietaj o podaniu numeru faktury!