Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimila

Antybiotyki a tabletki na wzmocnienie włosów - można przyjmować jednocześnie?

Polecane posty

Gość minimila

Mam pytanie, przyjmuję od kilku miesięcy antybiotyk, przez co wypadają mi włosy, może nie jest to znaczny ubytek, ale się niepokoję. Zastanawiam się, czy mogłabym przyjmowac jakieś tabletki na wzmocnienie typu skrzypovita. Czy nie jest to niebezpieczne? Pomóżcie.

ale to nic nie da:( póki bierzesz te tabletki od których włoski wypadają to one będą wypadać, nawet jeśli zaczniejsz przyjmować coś na włosy. musisz poczekać na koniec kuracji antybiotykami albo skonsultować to z lekarzem

Gość niebieskooookaa22
o matko od kilku m-cy??? to kuracja p/trądzikowa? bierz nystatynę czy tam trilac/lakcid

Gość minimila
Tak, to kuracja antytrądzikowa. Biorę tetracyklinę, zażywając przy tym leki osłonkowe. Czyli nic nie da się zrobić z tymi włosami? :( Boję się, ze mi powoli wszystkie wypadną:O

Gość niebieskooookaa22
hmm ja bym i tak brała jakieś witaminki, np. merz special, skrzyp z vit., silica są vichy i radical- ampułki do wmasowaywania w skórę głowy może chociaż będą wypadały mniej nie wiem kiedy bierzesz ten a/biotyk, no ale jak np. w południe, to witamine możesz podczas śniadania np. :)

Gość minimila
Myślisz? :) Dermatologa niestety nie będę miała możliwości spytać w najbliższym czasie:O Chyba jednak spróbuję z jakimiś tabltkami...

Gość niebieskooookaa22
możesz łykać+smarować ampułkami=> efekt powinien być lepszy :)

absolutnie. silne antybiotyki działają tak a nie inaczej i witaminami raczej nic nie zdziałasz - szkoda i zachodi i pieniędzy.. poza tym biorąc tetracykliny bardzo wiele innych elków jest niedopuszczalnych - uważnie przestudiuj ulotki żeby sobie nie zaszkodzić. idź najlepiej do lekarza, jeśli nie dermatologa, to swojego w przychodni, albo chociaż zapytaj w aptece farmaceuty.. ogólnie - dopóki bierzesz te antybiotyki one niszczą cebulki i włosy wypadać będą - jak będziesz je ddatkowo podrażniać masażami czy chemią w kosmetykach, to możesz pogorszyć sytuację :( ja tetracyklin nie bralam, natomiast inne specyfiki po których włosy garściami mi wypadały, i dopiero po zmianie leków/odstawieniu można było zaczynać kurację wzmacniającą

Gość niebieskooookaa22
hmm no napewno najlepiej zapytac lekarza... tak się wyjałowił jej organizm od tego a/biotyku że dziękuję bardzo :( jest osłabiony to i wypadają... najlepiej to do lekarza, bo nie chcę zaszkodzić :o

Gość minimila
Czytałam ulotkę, ale niewiele z tego rozumiem:O Masz rację, mogę przecież zapytać farmaceutę. Dziękuję wam serdecznie :)

Gość niebieskooookaa22
daj znać jutro co powiedział farmaceuta, ok? ;) sama jestem ciekawa czy mozn, chociaz byłabym skłonna do tego, że i owszem:P

Gość minimila
niebieskooka, własnie z lekarzem będzie kłopot, ale z tym farmaceutą to chyba dobry pomysł. Jeszcze raz dzięki.

Gość minimila
Ok, dam znac :)

Gość minimila
Zgodnie z obietnicą zdaję sprawozdanie. Pani magister :D powiedziała, że spokojni mogę stosować suplementy diety razem z antybiotykami.

Gość minimila
Może ktoś doradzi które najlepsze?