Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja to tak mam

Mamy dwulatków - pytanie o nianię.

Polecane posty

Gość a ja to tak mam

Jestem studentką i poszukuję pracy na wakacje, znalazłam ofertę dotyczącą opieki nad dwulatkiem, chciałabym się o nią starać, ale najpierw o coś chcialam zapytać. W ogłoszeniu nie podano, że liczy sie doświadczenie z tamik dzieckiem. Ja jestem osoba która uwielbia dzieci i często zajmowałam się nawet czwórką dzieci (z rodziny) na raz, jednak byly one starsze (7,8,9,9). Cała moja rodzina wie, że mam dobre podejście do dzieci i żeje po prostu uweilbiam (i one mnie też)... mam jednak wątpliwości czy mama takiego dwulatka powierzy mi opiekę nad nim choć nigdy nie opiekowałam się takim malym dzieckiem (niestety nie mam młodszego rodzeństwa). I w związku z tym mam pytanie, czy gdybyście szukały niani mogłybyscie zatrudnić kogoś takiego jak ja??

Ja zatrudniam nianię dla mojego dziecka i powiem Ci, że jednym z kryteriów był wiek. Wyszłam z założenia, że osoba z doświadczeniem choćby z własnymi dziećmi będzie mi (i oczywiście dziecku) bardziej odpowiadać. Ale jeśli nawet mama Twojego dwulatka będzie myślała podobnie, to przecież zawsze ma być to tylko opieka w czasie wakacji, to nie powinno to być przeszkodą.

Gość matka dzieciom
Osoba która wychowała swoje dzieci potrafi(prawie zawsze) udzielić pierwszej pomoc np.przy zakrztuszeniu,czy zachłyśnięciu. A czy Ty to potrafisz??? Małe dwuletnie dziecko potrafi taaakie rzeczy:O:O:O Dlatego fajnie jest kiedy niania jest młoda,bo ma wigor,żeby biegać za dwulatkiem.Ale ważne jest tez bezpieczeństwo malca. Dal mnie to bardzo wazne. Pozdrawiam.