Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka swojej córki

Córka przyniosła świadectwo

Polecane posty

Gość matka swojej córki

Ukończenia 3 kl. gimnazjum Nie ma na nim żadnej ocent dostatecznej tylko 5,4 a ja mimo to zapisałam ja do przywatnego LO nie wiem czy dobrze zrobiłam ? Jak myslicie ???? Bo mam dylemat :o

Gość matka swojej córki
wpisowe było 750 czesne 290,-

Gość a feeeee
Jak juz zapisalas to nie rob syfu. Prywane szkoly sa wg mnie o niebo lepsze, nie to co panswowe element, prawie zerowe zaangazowanie ze strony grona pedagogicznego

Gość według mnie szkoła za kasę
to taki drugi gatunek. Czemu nie poszła do jakiegoś renomowanego liceum z takimi ocenami? A ona sama nie mogla zdecydować gdzie pójdzie? Czemu decydujesz za prawie dorosłe dziecko?

Gość ojej odwaga
jak mieszkasz w malym miasteczku to po ci prywatna szkola

Gość matka swojej córki
dlatego zapisałam ja do prywatnego, bo po doświadczeniu 3 lat nauki, kultury i podejścia do ucznia przez w gimnazjum - marzyłam by storzyć "kameralne" warunki nauki. By nie była tylko kolejnym nr w dzienniku, ale uczniem na którego nauczyciel zwraca uwagę i ma odpowienie podejście. Ale własnie - te opinie "oceny za kase" mnie dobijają :o przeciez nie jest tak z nią zle, napewno by sie dostała do publiczne LO, ale kierowałam się tym jw.

jasne - po lilku latach w takim liceum, z rozpieszconymi bachorami bogatych rodziców bedzie miała super samoocene ... po 1. września zaraz bedzie chciała wiecej na ciuchy, bo kolęznaki z klasy bedą nosiły tylko markowe, kosmetyki, wypady ma drogie imprezy itp. z prywatnymi szkołami jest tak jak z prywatnymi wizytami u lekarzy - nabijanie ludziom portfeli za coś co powinni robić za darmo... a na studiachnikt sie nie pyta kto jakie liceum skończył albo jakie miał oceny na maturze (no może to i decyduje przy przyjęciu) ja w każdym razie mam takie zdanie - że do liceum idą rozpieszczone dzieciaki, których rodzice boją sie że w prawdziwym liceum sobie nie poradzą, a tam wiadomo - płacę to wymagam... żeby moje dziecko ukończyło :)

Gość takataktakja
Poziom w gimnazjum to nic porównując, poziom w liceum ... Nie ciesz się tak :) Pewnie córusia ma 6 ze sztuki, informatyki, techniki itp ...

Gość matka swojej córki
nie mieszkam w małym miasteczku tylko w wielkim mieście :)

Nie wiem czy dobrze zrozumialam, chodzi Wam o to ze prywatna to gorsza, ze za kase biora wszystkich itd? jesli tak to dziwne to podejscie.Ja chce teraz zapisac syna do prywatnej podstawowoki, (mieszkam w DE ) , tutaj taka szkola oznacza prestiz, lepsze przygotowanie, dzieciom poswieca sie wiecej czasu, jest indywidualne podejscie do kazdego z uczniow, no dlugo by wymieniac.

a potem na studia pewnie tez na prywatną uczelnię? Ale to w końcu twoje dziecko i chyba wiesz co robisz. A co na to córka? Nie jest na ciebie wściekła, że zdecydowałaś za nią?

Gość matka swojej córki
Malwinaa----> własnie o tym myslałam i tak do tego podchodzę. Ale dziwnie u nas jest zupełnie inne podejście do tego typu szkół :o

do prywatnych żłobków zapisujcie najlpeiej - ludzie już przesadzają ... a potem do prywatnego psychoterapeuty chyba

Gość matka swojej córki
takataktakja ---> pisałam ze nie ma 6, ale tez i nie ma 3 wiec wszystkie przedmioty - te ścisłe i te pozostałe są między 4-5

Szeryfie, a moze rodzice chca uchronic przed holota, przemoca, i wszystkim tym o czym sluchamy w wiadomosciach? Ja decydujac sie na prawtna szkole, chce dac synowi wszystko co najlepsze.I gdybym zmienila zdanie tylko dlatego ze zakompleksione ludziki, beda go nazywac rozpieszczonym bachorem, musialabym upasc na glowe!

Gość takataktakja
Ups ... myślałam, że to jej średnia ...

Gość a jak napisała
egzamin gimnazjalny?? bo to jest ważne

Gość matka swojej córki
z wyników kompetencji uzystała 63 pkt.

przed chołota ?? ale podejście do ludzi - z takim podejściem to może powinnąs dziecko wysłać do szwecjo - bo tam bezpieczniej ... ok- może i w zwykłym liceum publicznym młodzież pije alkohol - a wiesz co wciągają ci z prywtanych liceów ?? koke

do Malwina-------------------- zauważ że to już nie nieśmiałe dziecko, któremu trzeba poświęcać dużo uwagi, żeby czuło się dowartościowane... To dorosła pannica i musi sama sobie dawać radę. Po studiach jak będzie szukać pracy, to też ja za rączkę trzeba będzie prowadzić? I szukać przyjaznej pracy i pracodawcy? W dzisiejszych czasach to dżungla i trzeba nauczyć dzieciaka, żeby umiał w niej odnaleźć drogę, bo w przeciwnym wypadku poprostu zostanie pożarte. Widocznie nie znasz realiów kapitalizmu w polskim wydaniu skoro piszesz o prestiżu prywatnej szkoły. W Polsce prywatna szkoła oznacza majętność rodziców, nie radzące sobie dziecko w dzisiejszych realiach albo takie, które z powodu ocen nie dostałoby się na państwową uczelnię lub dobrego liceum

Posluchaj, niech sobie pija i wciagaja koke.To jest kwestia wychowania i wlozenia pewnych zasad i wartosci dziecku do glowy.Ja nie mowie o tym ze sprowadza mi dziecko na manowce, bardziej boje sie atakow i agresji ze strony takich osob.A tak na marginesie---Szeryfie- Ty mowisz mi o podejsciu ???????Ty ???

Do według mnie szkoła za kasę :: Ok, no ale zobacz , jezeli ktos jest naprawde dobrym uczniem, i mimo to wybiera prywatna szkole, to w tym przypadku mozemy powiedziec jedynie o majtenosci rodzicow.A majetnosc nie moze byc zarzutem.

Gość matka swojej córki
Tak jak pisałam wczesniej - własnie już 3 lata dżungi pt."gimnazju" pchnęło mnie do podjęcia własnie takiej decyzji. I stąd mój dylemat, że opinie ludzi na temat prywatnych szkół jw.sa takie a nie inne :o A jeżeli np. taka 16-17 latak jest wrażliwa osobą to też opina jej musi równac się z tym że poszła do prywatnej szkoły, by dostać oceny za kase ?????

Gość tessst
Konczylam Czackiego:) Grono pedagogiczne swietne, ale te bachory zarozumiale - a fuj! dobrze, ze znalazlo sie pare normalnych osob.

agresja jest w każdej szkole - tylko bardziej ukryta i zamaskowana, no i najwyżej nie w szkole a po zajęciach... i może zamiast kopniaka w szkole publicznej bedzie doświadczał agresji psychicznej ..

Do matka swojej corki: ja uwazam ze zrobilas dobrze.Wybralas to co najlepsze Twoim zdaniem dla corki.I tego sie trzymaj.nie mozesz patrzec co mowia inni, wszystkich nie zadowolisz.