Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vitalia

dlaczego podczas porodu chce sie pic i wysycha w ustach

Polecane posty

miałam zabieg leczenia nadrzeki jakim lekiem w postaci smarowania jej pałeczką z watą przez lekarza ....wpominam go strasznie i ten oktopny bol (przy dotykaniu szyjki macicy !!!) i nieprzyjemne uczucie jak cie dotyka wewnatrz,...lerzałam na fotelu i czułam ze strasznie chce mi sie pic nie umiałam potem zejsc z niego o mały włos sie nie przerwóciłam było mi strasznie słabo az pielegniarka przyniosła mi wode.... jesli takie uczucie towarzyszy przy porodzie to ja dziekuje wiem ze tak macica reaguje jak sie cos z nia dzieje..okropa i ta suchosc w ustach ...

Gość nikt nie odpowie
??????????????????

Gość jaaaaaaaaaaa79
pot,stres itd.

Bo czesto-gesto nie pozwalaja Ci pic przez ladnych kilka godzin wczesniej, a caly porod to jest wysilek na maksa...

ja miałam wręcz sperzchnięte usta od oddychania ! oddychanie przeponą z uchylonym ustami powoduję suchośc + wysiłek +nerwy +zmęczenie ....

Gość Zuuuuuuuuuuzna
też często niedospanie, oragnizm traci dużo płynów musi więc uzupełnić

Gość eqdedqe
j.w. bo traci się dużo płynów i ty widocznie miałaś gorączkę i pociłaś się podczas wspomnianego zabiegu

ja podczas porodu-trwającego 16 godz wypiłam 3 litry wody a po porodzie jeszcze wiecej-byłam w szoku ale non stop chciało mi sie pić-podczas porodu to nie wiem ale po porodzie wydaje mi sie ze pokarm sie wytwarza i dlatego organizm potrzebuje duzo wody.

w czasie porodu pilam umiarkowanie- bo i czasu nie bylo- urodzilam moja kruszynke w 1,5 godziny. po porodzie rzeczywiscie pisc mi sie bardzo chcialo, ale polozne zabronily, az do oddanie 1 moczu. potem juz pilam duzo, zeby pokarm sie wytwarzal, bo jesc ze zmeczenia sie nie chcialo. usta mialam spierzchniete, goily sie z tydzien. ale wszystko to do przejscia, trzeba tylko myslec, co jest naszym celem- chce przytulic jak najszybciej moje dziecko . powodzenia wszystkim rodzacym.