Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janina z Mysłowa

Wymigać się da od windykacji należności?

Polecane posty

Gość Janina z Mysłowa

Muszę zapłacić ponad 2.000 długu. Na razie windykacja jest ostrzeżeniem. Czy jak będę wpłacać na konto tej firmy zaległość za niezapłaconą fakturę to czy odwlekę tym samym windykację? Proszę o pomoc i opinie na ten temat. Z góry wdzięczna Janina

Gość tzn chcesz ich powoli
spłacać? Jeżeli tak, to widykacji nie będzie, bo będą spływać zobowiązania ....chyba

Gość bron BOZE
nie wplacaj zadnych pieniedzy na konto tej firmy...kazdy moze do ciebie napisac i podac nr konta. Nie wieszkomu te pieniadze wplacasz. Ja nie wplacalam przez rok pisali co miesiac, straszyli mnie i w koncu ucichlo. chyba ze ci w sádzie sprawe zaloza to co innego .NIE WPLACAJ!!!!!!!

Gość niet
trzeba bylo po trochu spłacać :o zawsze to inaczej wygląda niż nieodbieranie telefonów, nagminne uciekanie itp :o będziesz miała problem jak Cię podadzą do KRD Jak duzo czasu minęło od terminu płatności?

Gość Janina z Myslowa
tak właśnie, chcę ich spłacać kwotami w ratach po tyle ile będę mogła.

Gość bron BOZE
albo jesli chcesz dogadaj sie z tymi co u nich masz dlug. zadne EOSy czy inne KRUKi niec ci nie zrobia . To sa mafijne firmy.

Gość Janina z Myslowa
minął miesiąc i 12 dni a numer faktur mam, więc mogę przecież wpłacać im na podstawie numeru faktur. Sprawa wątpię by ucichła...

Gość niet
Janino, ale co to jest za firma? Prywatna jakaś czy coś pokroju tp sa? miesiąc to pikuś zeby już windykacją straszyc :o

Gość bron BOZE
chcesz to plac......ale pewnosci nie masz do kogo twoje pieniadze ida. i bedziesz 2 razy stratna

Gość Janina z Myslowa
to sieć telefoniczna z nimi się dogadać nie mozna :( próbowałam. Konsultantki mnie tylko straszą i mówią, zero rozłożenia na raty tylko windykator :( Dlatego pytam jak uniknąć windykatora?

Gość niet
hmm, do mnie kiedys zadzwonili z windykacji, i kazali dla nich zapłacić. Zapłaciłam dla tego komu wisiałam i wycofali windykatora :) więc spłać ta telekomunikacje w calosci najlepiej i bedziesz miala spokoj

Gość bron BOZE
ja tez mialam dlug w tp.sa i ucichlo. windykator nic nie zrobi. postraszy i na tym koniec. oni dostaja kase za kazda probe wyegzekwowania .i wiadomo. im wiecej wysla , wiecej zarobia i odsetki leca, tym ludzi stasza.do mnie niby mial przyjsc komornik i podobno byl...dziwne bo caly czas bylam w domu i nikogo nie bylo..

Gość Janina z Myslowa
nie da się w całośći.....brak kasy :(

Gość pospiewajmy
oni moga tylko straszyc a pozniej oddadza do jakiegos kruka dlug i oni beda dzwonic :P jednak nic ci nie moga zrobic a jak przyjda do domu trzeba im powiedziec ze wezwiesz policje jak ci cos zabiora i zglosisz kradziez . Oni nic nie moga od ciebie sila wziac tylko po dobroci jak sie zgodzisz jak nie to niech sapdaja :P

Gość lepiej spłacaj ratami i kij
im w oko nie naślą ci windykacji jak spłacasz. Bo niby jakim prawem?

Gość racja________________
popieram jak wyzej

Gość ahżycie życie
Daj spokój. Nic Ci nie zrobią. Nie bój się. Najwyżej mogą w przyszlości zalożyć sprawe w sądzie - też można się od tego wywinąć i przeciągać...

Gość raty i tylko raty
najlepszy sposób. Wykażesz dobrą wolę i już. Jeśli to zaległość za telefon pamietaj o płaceniu abonamentu. Bo jak cię odłączą to abonament i tak będzie.

Gość pojde siedziec za te 1500 zl
Ja mam dlug w millenium, stracilam prace i nie mialam kasy zeby oddac, teraz dostalam prace i musze zaplacic cala sume a nie mam, juz strasza sadem ostatecznym 😭

konto mi zawiesli, czyli nie moge nic na nie wplacac, prawda?

Nie zaciąga się długów jak sie nie ma zamiaru ich spłacić, to zwykła KRADZIEŻ. Mam nadzieję, że żadne wymigiwanie się wam nie pomoże.

Gość kalina majowa
oczywiscie zmien konto zaloz w innym banku i podaj pracodawcy nowy nr konta a tam mozesz splacac w ratach jak chcesz jak nie to nie splacasz i czekasz jak sie akcja potoczy i tyle :)

Gość nie pytaj
nie pytaj o nic konsultantek,poniewaz od nich nic nie zalezy.One sa tylko informacja.Dotrzyj do siedziby firmy.Napisz pisemna prosbe o rozlozenie wierzytelnosci na raty.Jestem prawie pewien ze sie zgodza.To przeciez dla nich odzyskanie dlugu w troche dluzszym czasie.Poza tym nie plac nic zadnym firmom windykacyjnym.Dobrze byloby gdybys sie zwrocila do organizacji konsumenckiej-osobiscie,po pomoc.Dlugi terminowe:rachunki telefoniczne,oplaty za prad,gaz,itp.Zgodne z prawem przeterminowanie tych dlugow nastepuje dopiero po uplywie dwoch lat.Znaczy to,ze jezeli w tym czasie wierzyciel nie odzyska naleznosci,dlug ulega przepadkowi.

Gość zdecyduj się na spłaty
w ratach miesięcznych i OK

helga_ - to nie kradziez, ja mam zamiar splacic swoj dlug, zadna to frajda je miec i robic

pojde siedziec za te 1500 zl - nie miałam tu oczywiście na mysli Ciebie, tylko osoby które biorą \"pożyczkę\" na wieczne nieoddanie :o

Gość a czy za dług np w banku
poszedł jeszcze ktoś siedzieć ? My mamy dług 20tys i żadnej możliwości do spłacenia...:( Mogłabym o tym książkę napisać...

Gość Pewnie będzie paka.

Gość Adam C.
Ludzie co wy za głupoty tu wygadujecie. To nie takie proste nie płacić. W nie złe bagno można się wpakować łocznie z kara za wyłudzenie. Firmy windykacyjne to zespół wysoko wyspecjalizowanych pracowników a nie pracownicy targowiska sprzedający marchewkę. Dlatego ostrożnie z takimi radamy.

Gość a czy za dług np w banku
kurde, ludzie robią przekręty na grube miliony i to specjalnie(!!!!) a człowiek który całe życie żył uczciwie i raz mu się noga podwinela musi cierpieć!