Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiąca.....

koszmar dolnej protezki

Polecane posty

Gość cierpiąca.....

proszę o wypowiedzi osoby z uciążliwością noszenia dolnej protezy zębowej czy wyjmujecie na noc do wody jak sobie radzicie z ewentualnymi rankami, otarciami czy to możliwe, ze możecie normalnie jeść wszystko?

Gość cierpiąca.....
???

Gość cierpiąca.....
????????????? :((

Gość cierpiąca.....
buuuuuuu

Gość a masło karite
ja co prawda protezy nie mam, ale aparat i na ranki od aparatu przede wszystkim - przepłukiwanie płynem meridol (świetny na dziąsła), i maść sachol - szybko się goją itd. polecam :)

Gość lulek52
właśnie jutro usuną mi ostatni ząb i będę też nosił szkoda, że nikt się nie włączył a ty cierpiąca czemu cierpisz i od kiedy ją masz

Gość protezkowa
Mam tymczasowa górna, dopoki nie zejda mi stałe trojki, nie da sie okreslic innym slowem jak koszmar... zeby mialy zejsc w ciagu 3 miesiecy do pol roku, a protezke mam juz rok i ni widu ni slychu:/ ciagle mam odruch wymiotny, ciagle mi przeszkadza, staram sie nie wyjmowac na noc, choc straszono mnie ze moge sie udlawic i takie tam, ale jak wyjme raz, to potem tydzien przyzwyczajam sie na nowo.... a co do ranek, jest taki zel do dziasel, nie pamietam nazwy, stosuje sie go u niemowlaków kiedy wychodza im zeby, jak dla mnie byl niezastapiony na poczatku. Jem raczej wszystko, choc musze uwazac, bo łatwo o pekniecie :/ pozdrawiam

Gość cierpiąca....
dzięki, ze jesteście :) ten żel to sachol, ja go uzywam po powrocie z pracy, ładnie się podgoi do rana, gdy smaruję a proteza schowana w kieszeni podomki.. ale rano zakładam ją do pracy i nawet jest dobrze dopóki trzyma klej a ja nic nie jem i nie piję, potem ranki się odnawiają i marze tylko o znalezieniu sie w domu i wyjęciu. Mam niecałe 50 lat, licze dozyć 80, ale bez tego kłopotuuuuu!

Gość cierpiąca....
co to znaczy "dopóki nie zejdą trójki"?