Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputer help

Jak odinstalować windowsa? Help!!!!!!

Polecane posty

Gość komputer help

Błagam - pomóżcie! Mam taki problem. Zawiesił mi się windows od wirusów chyba. Albo coś nie tak zrobiłam. No i chciałam na nowo zainstalowac. Zainstalowałam - owszem, tylko, że teraz mam dwa windowsy - ten dobry i ten zepsuty, a co za tym idzie - sporo mniej pamięci! No i chciałabym zdezinstalować, usunąć ten niepotrzebny, niestety nie wiem jak. Pomoże mi ktoś ?????

Gość komputer help
proszę proszę proszę! up up up :)

Gość nudze się
Jak to dwa - masz dwa foldery windows na dysku czy tylko przy logowaniu wyswietla się że sa dwa do wybor? A poza tym nie formatowałaś przed innstalką :o

Gość komputer help
dwa do wyboru. a to trzeba formatować? jak???? Boże... taka sierota jestem. Aż mi wstyd...

Gość qwertyu
Po włożeniu płyty z Windowsem do napędu wyświetlają ci się różne opcje między innymi jest też formatowanie dysku c przed rozpoczęciem instalacji systemu. Zainstaluj ponownie system tylko wcześniej sformatuj dysk c. Pamietaj żeby wcześniej zrobić kopię danych z dysku c bo po sformatowaniu wszystko zostaje wykasowane.

Gość komputer help
no dobrze, a jak zrobić tę kopię? I po wrzuceniu płyty nie zauważyłam takiej opcji jak formatowanie... Mam windowsa XP pro.

Gość nudze się
No ok ale czy masz dwa foldery windy na dysku czy tylko jeden , bo byc może to tylko pozostały wpis w pliku boot.ini który łatwo przeedytować :) jak masz xp pro to plik boot inni powinien wygladac tak [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn a w xphome [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /NoExecute=OptIn Zrób tak - kliknij prawym myszy na ikone Mój komputer -->włąściwości --->zaawansowane ---->Uruchamianie i odzyskiwanie --->Ustawienia ----> Edytuj i tam powinnas miec taki wpis jak ci podałem , ten twój na pewno bedzie sie róznił więc popraw go tak aby wygladał jak ten na wpisie Tu masz opis by Microsoft http://support.microsoft.com/kb/289022/pl

Gość nudze się
Tylko sie nie pomyl bo winda nie wstanie :P

Gość jeszcze jedno
na kafeterii nie wyswietlaja sie poprawnie takie znaki jak // więc korzystaj z tego wpisu na stronie microsoftu , po prostu wklej to w swój boot.ini i zapisz zmiany albo jak masz xp home wykasuj niepotrzebny fragment