Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce deszczu i grzmotow

Jak i z czym jecie bób?Macie jakies pomysly?

Polecane posty

Gość ja traktuje bób jako zródlo
skrobi i zamiast ziemniaków do obiadu daję z surówkami,kawałkiem jakiegos drobiu,koniecznie koperek na bób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryszarda_Prawdziwa
A macie przepis na jakąś salatke z bobem w skladzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nigdy nie jadłam bobu
czy jak to się pisze. Jak to smakuje????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no weź
gotowany bób, gotowany kalafior, gotowana marchewka, gotowana fasolka szparagowa... na to tluszcz z bułką tarta :D mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotlinkaaaaaaaa
Sałatka z bobu i sera feta Przekąska w greckim stylu, doskonała zarówno na zimno, jak i na ciepło. czas: 30 minut ilosc porcji: 4 skladniki: 500 g bobu 200 g pomidorów 125 g sera feta 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 3 łyżki posiekanego koperku 12 czarnych oliwek sól, pieprz przyrzadzanie: Bób gotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odsączyć i odstawić do ostygnięcia. Pomidory pokroić w ósemki, a ser feta w niewielkie kostki. Bób wyłuskać, wymieszać z pomidorami i fetą. Z oliwy i octu przygotować sos vinegret - dodać do niego posiekany koperek. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem, polać przygotowanym sosem, udekorować oliwkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotlinkaaaaaaaa
0,5 kg bobu 2 duże pomidory 1 duża biała cebula 2 jaja garść siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz Bób ugotować na niezbyt miękko i wyłuskać z łupinek. Pomidory pociąć w dużą kostkę, cebulę w drobniutką kosteczkę, a jaja w ćwiartki. Teraz wszystko delikatnie wymieszać razem z sosem przygotowanym z majonezu i musztardy, i posypać koperkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×