Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce deszczu i grzmotow

Jak i z czym jecie bób?Macie jakies pomysly?

Polecane posty

Gość ja traktuje bób jako zródlo
skrobi i zamiast ziemniaków do obiadu daję z surówkami,kawałkiem jakiegos drobiu,koniecznie koperek na bób

Gość ryszarda_Prawdziwa
A macie przepis na jakąś salatke z bobem w skladzie?

Gość ja nigdy nie jadłam bobu
czy jak to się pisze. Jak to smakuje????

Gość no weź
gotowany bób, gotowany kalafior, gotowana marchewka, gotowana fasolka szparagowa... na to tluszcz z bułką tarta :D mniam

Gość kotlinkaaaaaaaa
Sałatka z bobu i sera feta Przekąska w greckim stylu, doskonała zarówno na zimno, jak i na ciepło. czas: 30 minut ilosc porcji: 4 skladniki: 500 g bobu 200 g pomidorów 125 g sera feta 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 3 łyżki posiekanego koperku 12 czarnych oliwek sól, pieprz przyrzadzanie: Bób gotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odsączyć i odstawić do ostygnięcia. Pomidory pokroić w ósemki, a ser feta w niewielkie kostki. Bób wyłuskać, wymieszać z pomidorami i fetą. Z oliwy i octu przygotować sos vinegret - dodać do niego posiekany koperek. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem, polać przygotowanym sosem, udekorować oliwkami

Gość kotlinkaaaaaaaa
0,5 kg bobu 2 duże pomidory 1 duża biała cebula 2 jaja garść siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz Bób ugotować na niezbyt miękko i wyłuskać z łupinek. Pomidory pociąć w dużą kostkę, cebulę w drobniutką kosteczkę, a jaja w ćwiartki. Teraz wszystko delikatnie wymieszać razem z sosem przygotowanym z majonezu i musztardy, i posypać koperkiem