Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina91

Rozpoczęłam stosowanie Yasminelle w 16 dniu cyklu, co to oznacza?

Polecane posty

Gość Paulina91

Mój ginekolog przepisal mi Yasminelle w diach owulacji. Przyjęłam 1 tab w 16 dniu cyklu. Co teraz ? Proszę o pomoc. Skończył mi się już 1 blister, rozpoczynam 7-dniową przerwę, ale miesiączka, ktoą powinnam dostać ok 18 czerwca, jeszcze się nie pojawila. Proszę o pomoc. !!!

Gość matko swieta
Dziecko... Ze Ci przepisał to tego samego dnia trzeba było wziąść? Bierze się 1 DNIA OKRESU!!!! Nie byłaś cały cykl zabezpieczona!! Do tego rozpoczynasz 7 dniową przerwę i nie masz okresu? A skąd wiesz, że 18 powinnas dosta? Masz na to całe cholerne 7 dni. Nawet ulotki nie przeczytałaś. Matko kochana jak można być taką idiotką...

Gość Paulina91
ja pytam tylko, czy przez takie zastosowanie może mi się ten okres przesunąć. W ciąży być nie mogę , bo niegdy bez przerwatywy nie robiliśmy, poza tym robimy przez stosunek przerwany.

Gość Paulina91
poza tym w ULOTCE napisane jest, ze jeśli zaczynam brać innego dnia, niż ! MIESIĄCZKI, to przez 7 dni musze stosować doadtkowo przerwatywe

Gość matko swieta
To jak już czytasz ulotkę to zobacz kiedy masz mieć okres!!!??? W ciągu 7 dniowej przerwy!!!! Nie może się spóźnić!!!!

Gość Ja pierdziele..
Dzieci się za seks biora. Dziewczyno liczysz kiedy powinnaś dostać okres bez brania tabletek? Puknij się w czoło. Skoro stymulujesz sztucznie cykl to okres dostaniesz w przerwie!! Do wyra chodzić umiesz ale zeby jakąs zasade przyjmowania skumac to juz nie bardzo...

Gość Paulina91
Mam 22 lata, a urodziny 09 01 ! pierwszy raz biore te tabletki, więc mam prawo pytać

Gość kiwi kiwi
gówno mnie obchodzi kiedy masz urodziny ! widać na pierwszy rzut oka ze nie przeczytałas ulotki bo źle zaczełaś brać i nie wiesz kiedy masz dostać krwawienia- branie pigułek zaczyna sie od czytania ulotki, ja mam do cholery 19 lat i nie jestem taka ciemna ! ;|

Gość Ja pierdziele..
Na Twoim miejscu bym się nie chwaliła wiekiem... Mieć 22 lata i być tak mało rozgarniętym to nie jest powód do dumy... U lekrza byłaś, czy od kolezanki dostałas te piguły? Nie można się było spytać o zasade przyjmowania? Wziełas tak jak Ci pasowało. W sordku cyklu to jest szczytem idiotyzmu, a teraz jeszcze nie wiesz jak to działa i pytasz o okres. Odłuż te pigułki na półke i poczekaj aż dorośniesz. A do tego WSZYSTKO JEST NAPISANE W ULOTCE. Ale trzeba mieć parę szarych komórek zeby zrozumieć co jest napisane... krok po kroku. Kazda zasada:/

Gość kiwi kiwi
bo nie masz przy tabletkach swojego okresu, krwawienia dostajesz podczas 7 dniowej przerwy i już. jak skonczysz teraz przerwe to bedziesz zabezpieczona całkowicie od rozpoczecia nowego opakowania wiec mozesz sobie darowac gumki juz, ale pewnie nieźle namieszałas bo źle zaczełas brac i teraz mozesz nie dostac wcale tego krwawienia, rozumiesz juz?

Gość matko swieta
22 lata i taka tępa:/ Dziewczyno nie uprawiaj w cale seksu, bo do tego prócz dupy trzeba mieć rozum. A Ty go nie masz. Wszystko źle, wszystko na opak i jeszcze nic nie rozumiesz. Żal dziecka, które będzie miało tak głupią matkę, bo tabletki zawiodły...

Gość Malutka19
Nie warto naskiwać na dziewczynę, bo źle zastosowała tabletki !! Zwłaszcza jeśli używała dodatkowych zabezpieczeń !! najlepiej powiedzieć, ze jest idiotką, a nie wytłumaczyc spokojnie, jakie kroki powinna podjąć ! To wam powinno być wstyd !

Gość matko świeta
Jasne, usprawiedliwiajmy każdą bezmyślność. W ciąze zajdzie bo nie wiedziała...Wtedy też będziesz szukać tłumaczenia. W tym wieku to jest wstyd! A od takich podstaw jest lekarz i ulotka.