Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie bardzo

czy zabieg usuwania żylaków jest groźny dla zycia??

Polecane posty

Gość boje sie bardzo

ide niedlugo a tak sie boję 😭

Gość boje sie bardzo
i jeszcze ten zastrzyk w kregoslup 😭

Gość ANTJE201
a ile masz lat? sluchaj kazdy zabieg niesie pewne ryzyko ale bez przesady...... moja koleanka jest po ,wiem ,ze u niej nie wyszlo to najlepiej ,tzn.wizualnie jest dosc dobrze bo jednak poznikaly jej te widoczne zyly -wygladaly jak w orzechu wloskim ale opuchnieta noge miewa i ja boli u niej byl to chyba blad lekarzy bo wszystkie kobiety z nia lezace na sali po operacji dostawaly zastrzyki przeciwzakrzepowe_zwykle byly to panie w srednim wieku i starsze a ona miala tylko 30 lat a jej nogi wygladaly jak u staruszki no i lekarz ze wzgldu na jej mlody wiek twierdzil ,ze jej nie potrzeba takich zastrzykow,tyle ze jej starsze kolezanki po tym zabiegu maja spokoj a ona niestety nie,wychodzi na to ,ze spartaczyli jej byc moze wlasnie przez brak tych lekow przeciwzakrzepowych ktore stosuja standardowo a dlaczego jej nie dali? nie ma klopotow z krzepliwoscia wiec nie bylo przeciwskazan tylko potraktowali ja tak lagodnie ze wzgledu na mlody wiek sadzac ,ze sie sam organizm z tym upora-tak jej wytlumaczyl pozniej inny lekarz probujac nadazyc za tokiem myslenia owego lekarza tylko nikt sie nie zastanowil skad u tak mlodej osoby taki stan nog -nie palila nigdy ani otyla nie byla ,duzo kiedys trenowala ,wiec skad takie dziwne podejscie do niej?

Gość boje sie bardzo
ja pamietam nawet przy cesarce dostalam leki przeciwzakprzepowe ... no ja tez mam 25 i nogi jak staruszki ale moja wina bo mam nadwage nie jakas ciezką ale nadwage :( no i brałam pigułki i to niby sie przyczyniło najbardziej :(

Gość ANTJE201
w takim razie domagaj sie tych lekow i juz! nawet przy zlamaniu konczyn daja te leki ona dobrze wspomina zabieg tzn.nic nie bolalo ,tylko nerwy sa wiadomo,lezala ok.tygodnia,nogi bandazowane ,specjalne rajstopy obciskajace nosila ,miala mnostwo takich drobnych kresek po cieciach ale ladnie sie zagoily,efekt przed i po jest kolosalny ...gdyby nie opuchnieta stopa i palce u nog:( powinna isc na koljena operacje ale sie nie moze zdecydowac

Gość boje sie bardzo
no to mnie troche pocieszyłas... tak się jakos boje ze nie wytrzymam tygodnia z dala od mojego dziecka :( mi tez juz chirurg powiedzial ze najpierw jedna noge a pozniej drugą :( ale i tak jakos sie boję :( czlowiek chyba zawsze sie boi nieznanego... i ma glupawe mysli typu a jak cos wytną nie tak :P

Gość wwe
dlaczego tygodnia???? Słyszałaś o klinikach jednego dnia??? tam w ostaeczności decyduja sie na operacje, mozna inaczej zamykac żyły...fakt,że trochę to kosztuje.

Gość ANTJE201
strach przed tego typu "atrakcjami" jest jak najbardziej naturalny.....pewnie czulas go przed cesarka? nie daj sie zbyc tweirdzeniem ,ze mloda jestes .....kuracja powinna byc adekwatna do stanu choroby a nie tylko wieku,w koncu wiele kobiet z nadwaga nie ma problemu z zylakami czy stosujace antykoncepcje,masz jakies genetyczne uwarunkowania do tak wczesnych powiklan ,ze niech Ci glupot nie wciskaja tylko potraktuja odpowiednio....powodzenia!

Gość ANTJE201
ja opisalam przypadek kolezanki ,ona lezala tydzien ,u niej ze wzgledu na stopien zaawansowania zylakow w gre wchodzila tylko operacja .....ale to bylo jakies 6 lat temu i choc wtedy juz wykonywano innymi metodami to u niej tylko operacja

Gość boje sie bardzo
tak ale slyszalam ale nie stac mnie na operacje za 4 tysiace bo juz sie dowiadywałam... mam uwarunkowania jak najbardziej :( mama i tata mają :-o

Gość boje sie bardzo
poza tym u mnie tez w grę wchodzi tylko operacyjny zabieg usunięcia zylaków ... sa zbyt duże :-o