Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymyslilam dietę

okaze sie skuteczna? ocencie moja diete

Polecane posty

Gość wymyslilam dietę

dzien1. +400kcal = -1600kcal 2. +500 = -1500 3. +600 = -1400 4. +700 = -1300 5. +800 = -1200 6. +900 = -1100 7. +1000 = -1000 razem: minus około 9000 kcal czy mimo, ze kilogram to 7000 kcal to przez ten tydzien schudne 2kg? moja waga: 59kg

Gość ja nic z tego
nie czaje...

Gość grysik
wiesz co, nie rozumiem tego

Gość wymyslilam dietę
np: 2 to numer dnia diety +500 oznacza ze w tym dniu zjem 500 kcal - 1500 oznacza ze organizm mniej wiecej tyle spali sam z siebie (w ciagu dnia spala ok. 2000 kcal, ja zjem np 500 wiec bilans bedzie -1500) wiec:)?

Gość grysik
ojoj a skad ci wyszlo ze organizm ci spala az 2000kcal sam?

Gość grysik
ile masz wzrostu?ile lat?

Gość wymyslilam dietę
24 (godziny ma doba) x59 (kg) na godzine kazdy kilogram ciala spala 1 kalorie 24 x 59 = okolo 1500 kcal poza tym takie czynnosci jak siedzenie, trawienie, pisanie czy spanie tez spalaja kalorie wiec srednio licze 2000kcal

Gość wymyslilam dietę
lat mam 18 wzrostu 172 i waga 59 jak juz wspomnialam i chce schudnac 2 kg!!!!!!!:(

Gość grysik
oj nie wyjdzie tak:) nie wierzylabym z ta 1 kcal powinnas sobie obliczyc PPM czyli podstawowa przemiane materii

Gość grysik
daj chwilke to ci oblicze PPM

Gość wymyslilam dietę
dziekuje:P podstawowe czyli te rozne czynnosci jakie np wyzej wymienilam tez pobiora kalorie

Gość grysik
ok 1500kcal

Gość grysik
PPM to jest wlasnie energia zuzywana na podtrzymywanie czynnosci zyciowych, i wlasnie zalezy od wieku, wzrostu, wagi i plci

Gość wymyslilam dietę
no to chyba mozliwe ze w sumie leci 2000 dzien? czy Ty sie odchudzasz/

Gość grysik
zalezy co robisz w ciagu dnia, bo jak sie tylko byczysz to raczej nie:P ja w sumie sie nie odchudzam, ale zwracam uwage na to co jem i staram sie nie obzerac, ale to nie zawsze wychodzi :P

Gość wymyslilam dietę
to co robisz na tym forum:P to myslisz ze po tej diecie zejda mi te 2 kg^^'?

Gość grysik
a lubie tutaj przebywac:) czasami mozna jakis ciekawych rzeczy sie dowiedziec albo cos komus doradzic. a tak wogole to mysle ze moze schudniesz te 2 kilo, tylko to raczej bedzie sama woda no i potem bedziesz musiala sie pilnowac aby te 2 kilosy nie wrocily

Gość wymyslilam dietę
dzieki za poswiecenie mi czasu:P

Gość nie do konca masz rację
owszem niektórzy sami z siebie spalają 2 tys kalorii ale LE PIEJ jesli obliczysz swoje zapotrzebowanie podstawowe dla Twojego wzrostu i wagi!!!!!!! bo moze się okazac ze tak naprawdę potrzebujesz na podstawowe potrzeby np tylko 1000 kalorii a nie 2000 i wtedy nie schudniesz.

Gość wymyslilam dietę
przeciez grysik obliczala mi podstawowe dla mojego wzrostu i wagi czyli 1500 ja dokladam kalorie potrzebne na rozne cynnosci i zakladam ze dziennie spalam 2000

Gość wymyslilam dietę
a swoja droga fajnie by bylo gdyby KTOS JESZCZE SIE WYPOWIEDZIAL czy mam szanse zgubic te 2 kg w tydzien na mojej dietce?

2 kologramy? I ty chcesz zajmowac sie dieta? wystarcza codzienne cwiczenia i po tygodniu masz 2 kilo mniej ... Naprawde nei warto meczyc swojego organizmu dietami i to jeszcze takimi ktore sama wymyslilas, wiecej odpowiedzialnosci :O

Po za tym pierwszy tydzien diety to tylko utrata wody, ktora przybedzie po niedlugim czasie ... :O Liczysz tylko na spadek wagi? To jest dla Ciebie najwazniejsze? A wyglad ciala?

Gość wymyslilam dietę
ja nienarzekam na siebie po prostu chce 2 kilo mniej a pozniej zdrowa dieta i cwiczenia na kolejne 2 kilogramy potrzebuje kopniaka na rozped, na zachete, w postaci utraty 2 kg

Gość grysik
co do mojego wyliczenia to tak ok , tak wyszlo miedzy 1400-1500 kcal

Gość wymyslilam dietę
no ok jeszcze raz spytam czy ktos ma pojecie na temat mojego pytania z pierwszego postu..

Gość zależy
wszystko zalezy od tego, co będziesz jadała. Bo jak wszystkie kaloriie będziesz dostarczać np. w kisielu i pieczywie chrupkim, to kiepsko to widzę. Po prostu odstaw węglowodany proste, a bez liczenia kalorii schudniesz dwa kilo. Do tego jakieś ćwiczenia i masz gwarancję, że sie uda. Nie zapominaj o codziennej porcji warzyw. Co najmniej 3 razy dziennie surowe, różnorodne warzywa- żeby dostarczyć organizmowi odpowiednich witamin!

Gość wymyslilam dietę
chodzi mi tlyko o bilans kaloryczny po prostu odpwoedz TAK / NIE..

Gość to nie lepiej
dieta 1ooo kalorii i ok 1,5 godziny ruchu dziennie???????? ja sie nie znam na dietach bo sama sie odchudzam i straciłam 5 kilo w 2 miesiace ale wazyłam 50 kilo wszystko zalezy od Twojego organizmu.

Gość twoja dieta to zadna dieta
wymysliłas tylko ile kalorii bedziesz jeść i to się nie sprawdzi! wiesz na czym polega dieta??? jak dostarczysz organizmowi ok 1000 kalorii to musisz te 1000 SPALIĆ a nawet i wiecej! nie pisze ze jak bedziesz jesc tylko 500 kalorii to 1500 stracisz! skad jestes pewna ze te 1500 kalorii zuzyje organizm z zapasów???? te 1500 to moze zaoszczędzisz a czy spalisz to nie wiem... nie lepiej jesc te 1500 kalorii i spalic 2000 to bedzie SPALONE 500 kalorii co po tygodniu daje o,5 kg mniej. ZAOSZCZEDZONE A SPALONE to nie to samo! ograniczajac jedzenie tak naprawdę zapobiegasz nadwadze.... ale zeby sie pozbyc istniejacych zapasów to musisz to SPALIC!