Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kapucha85

Czy wrato walczyć z całym światem dla tych uczuć?

Polecane posty

witajcie prosze o rade w następujacej sprawie Pochodze z małej miejscowości gdzie wszyscy sie znają i wszystko o wszystkich wiedzą:( Jakieś dwa lata temu skumplowałam się z pewnym chłopakiem :) Znaliśmy sie z widzenia ale gdy go wcześniej widywałam to tak mi działał na nerwy że masakra i on też tak miał ale pewnego razu poznaliśmy się na imprezie i skumplowaliśmy sie maxymalnie. Pracuje za granicą i w polsce jest raz na jakieś 3-4 miesiące, kiedy przyjechała w styczniu tego roku to po imprezie zaprosił mnie na herbate i tak przegadaliśmy kilka godzin, pużniej spotkaliśmy sie jeszcze kilka razy i on pojechał ale jesteśmy w ciągłym kontakcie Od tego czasu był tu jeszcze 2razy, widywaliśmy się i wogóle Coś między nami zaiskrzyło i coraz bardziej zastanawiamy sie co by było gdyby??? Tylko problem jest taki, że on ma nie ciekawą przeszłość-siedziała w ...... a ja jestem całkowitym przeciwieństwem bo studiuje więziennictwo Mój ojciec jest strasznie konserwtywny i boimy się, że tego nie zaakceptuje:( N a dodatek on o 6 lat związany jest z pewną kobietą i mają malutkiego syna ale on mi powiedziała, że jest z nią ponieważ wie, że żadna kobieta się z nim nie związe a nien chce na starość zostać sam ale od czasu naszego pierwszego spotkania w styczniu i tego wszystkiego co się wydarzyło powiedział mi, że uwierzył w to że ktoś może go pokochać i zaakceptować takim jakim jest. Sam nie wiem co robić? Czy walczyć z całym światem czy nie? On nie długo wraca już na stałe do polski i mamy zadecydować co dalej??? Kiedy o nim mysle to chce żeby już wrócił i był tu przy mnie ale kiedy pomyśle o tym wszystki co musieli byśmy przejść żeby być szczęśliwi to nie wiem czy starczy mi sił poradzcie co zrobić

Gość piegus*
No to się wpakowałaś Młoda :o Nie bardzo wiem co powiedzieć nawet, ponadto, że ja chyba bym nie dała rady. Nie wiem, może za stara jestem i potrzebuje równowagi i stabilizacji. A w sytuacji takiej jak Twoja, nie ma jej na pewno... Ponadto, wybacz, ale musze to napisać, jesteś jeszcze bardzo młoda. Teraz będziesz żyły sobie wypruwać ( w przenośni oczywiście), popsujesz kontakty z rodziną, będziesz się szarpać z wszystkimi, a co jak nie wyjdzie? Nie ma wiecznej miłości. Komuś może sie znudzić, ktoś może spotkać kogoś innego i asta la vista, baby. Trudna sprawa. Ja nie ryzykowałabym raczej.

Gość bryza morska
Skoro ma z nią syna, to po co rozbijasz ten związek i zabierasz dziecku ojca, bo tak się zazwyczaj to kończy...

wpakowałam się i to strasznie:( Właśnie tego najbardziej się boje, że bede walczyć z wszystkimi, moge stracić najbliższych a pużniej to wszystko szlak jasny trafi Jeśli chodzi o kwestie rozbijania związku to ten związek nie istnieje, to raczej czysty sex i strach przed samotnością, jak on mówi związek z rozsądku Wiem, że to nie usprawiedliwnienie ale .... i tu sama nie wiem co myśleć :( Nie spałam z nim i nie mam zamiaru ale boje się, że kiedy wróci i się spotkamy to do czegoś dojdzie a pewnie będe tego bardzo żałować!!!

Jeśli chodzi o syna to w tej kwest uwarzam, że lepiej jeżeli ludzie nie są razem skoro nie potrafią być szcześliwi i sie dogadać, niż dziecko ma być swiadkiem ciągłych kłótni i awantur- bo tak między nimi ostatnio jest- chociaż boje się, ze to z mojej winy tak sie właśnie dzieje :( Jestem jeszcze młoda, nie mam doświadczenia i moge żle podchodzić do tego wszystkiego, dlatego potrzebuje rady kogoś doświadczonego

niczego nie rozbija, samo sie rozbilo kiedy powiedzial, ze chce sie rozejsc z tamta kobieta. jesli nie jest naciagaczem i ci na nim zalezy to walcz...

bzdura nie wchodzi sie do zwiazku gdy nie masz pewnosci stabilizacji a wszystko co dotychczas masz to tylko sporadyczne widzenia i rozmowy , dzis jest tak a za 2 tyg inaczej , twoj wybor ale wina przy rozstaniach zawsze lezy po oby dwoch stronach kwestia i pytanie co jest faktycznie powodem i czy w twoim przypadku historia sie nie powtorzy , a czesto lubi sie powtarzac wiec przemysl . pozdraiwam

Gość agivp
powiem ci tak - przechodzilam to na wlasnej skórze, tez mialam taka sytuacje, chlopak ktory siedzial w wiezieniu, towarzystwo takie ze az strach, zona ,dziecko ..... zastanów sie nad tym bo ja poszarpalam sie z cala rodzina, swoja jak i jego bo wyszlo na to ze chce rozbic malzenstwo, choc bylo ono fikcja zastanów sie czy chcesz przez to wszystko przechodzic!!!! bo ja bylam tez w twoim wieku i postawilam wszystko na tego chlopaka, a dzis zaluje - bardzo. i pamietaj nie zbudujesz szczescia na cudzym nieszczesciu.

witajcie każda z was mysle, że po części ma racje!!! Nie rozbiłam tego związku bo on nie istnial juz za nim zaczelismy sie spotykać ale racja tez w tym, ze wina lezy zawsze po obu stronach i za jakis czas może tak stac sie z nami a ja tak naprawde go nie znam:( bo co to jest kilka spotkań i sms-ów, przeciez z czlowiekiem trzeba dużo czasu spędzić i sporo przeżyć żeby choć po części dowiedzieć sie jaki naprawde jest!!! Ale teraz już sam nie wiem czy czekać na niego i zobaczyć jak to będzie kiedy wróci??? czy porostu zakonczyć to już teraz, za nim nie doszło do czegoś więcej!!! poradzcoe co robić