Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmopolitanka

Co zrobic zeby tusz do rzes sie nie sklejal?

Polecane posty

Gość kosmopolitanka

co naloze tusz, mam sklejone rzesy :( nie wyglada to estetycznie, poradzcie jak sobie z tym radzicie :)

Hmmmm ja mysle,ze to najprawdopodobniej wina tuszu... Ale wiesz co-ja mam taki specjalny grzebyk do rzes i nim rozczesujesz rzeski :D Naprawde nie wyobrazam sobie tuszowania,a potem nie rozczesania rzes.A te szczoteczki sa z jednej strony zakonczone grzebykiem,a z drugiem nie wiem jakby to powiedziec....Takim czyms jak szczoteczka do zebow :D I po rozczesaniu rzes robisz tym czyms i to je tak fajnie zageszcza

Gość kosmopolitanka
oj dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi, skoro to jest dobry sposob by rzesy byly bez grudek, to zaopatrze sie w szczoteczke, ktorej do tej pory nie mialam :) dzieki

Gość Dziewczęca
jak wyjmujesz szczoteczkę umazaianą tuszam z opakowania to wytrzyj ją trochę o krawędź, po prostu może masz tusz, który się nakłąda na szczoteczkę w nadmiarze.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ale szczotkujecie rzesy zaraz po umalowaniu czy jak juz tusz wyschnie ? chociaz wydaje mi sie, ze wtedy juz ciezko byloby rozczesacz :( Jak to robicie?

Gość prynczypessa
Ja bym spróbowała na twoim miejscu przed umalowaniem rzęs -troche zwilżyć je woda i następnie nałożyć tusz albo sprubój też wlać troche wody lub mleczka kosmetycznego i zamieszaj ! ale najlepszym sposobem moze sie okazać dla Ciebie Sól fizjologiczna, dostępna w aptece kosztuje około 2-3zł.Wlewa sie ją do tuszu i wtedy jest rzadszy co powoduje że rzęsy nie powinny sie sklejac a tusz nie bedzie sie kruszyć :)

o własnie!! Ten wyżej to świetny pomysł!! Też wczesniej zwilżam rzęsy i dzięku temu duzo lepiej rozprowadza mi się tusz. Nie wiem kto to wymyślił, żeby wczesniej je pudrować. A co do szczoteczek to nie udało mi się nigdy rozczesać rzęz po ich umalowaniu. Zawsze grzebyczek gzieś mi się zaklinował między rzęsami.