Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z zapytaiem

pielegniartswo ... można pomoc ??

Polecane posty

Gość z zapytaiem

Gość z zapytaiem
czy państwowa medyczna wyższa szkoła zawodowowa jest gorsza od akademii medycznej ?? jeżeli chodzi o wykształcenie

Gość z zapytaiem
upup

Gość z zapytniem
od razu moze ktos sie wypowie na temat tego zawodu ?

hej ja studiuje w takiej szkole w Opolu :) ogólnie jest ok ale wiadomo ze akademia medyczna jest lepsza tu nie ma co porownywać a zawod jest swietny bynajmniej dla mnie :) jak masz jeszcze jakies pytania to mów chetnie odpowiem :)

Gość z zapytniem
oo :D ja własnie o polu myśle :) opowiadaj, jak tam jest i wogóle i tam jest i licencjat i magistrat ??? jeszcze studiujesz czy ju7z pracujesz??

Gość do czipsik
"a zawod jest swietny bynajmniej dla mnie" to znaczy, że jest w końcu świetny dla ciebie czy nie jest? bo piszesz, ze "bynajmniej dla ciebie", czyli w żadnym razie nie dla ciebie nie rozumiem :/

Gość z zapytniem
to znaczy ze ona nie wiem jak oceniają ten zawód inni ale ona ocenia go na 6! :D

Gość z zapytniem
czipsik jestes???

W Opolu słyszałam, że wysokiego poziomu nie ma. Mają testy z anatomii, patologii ( u nas są opisówki i dwa sem., a w Opolu tylko jeden). Jak ktoś nie zda u nas to idzie do Opola. czipsik ----> słyszałaś może o prof. Arendtcie? :D

Gość z zapytniem
Magdooosia_85, u was , czyli??? to może Ty mi opowiesz o tych stiudiach ??? nie wiem co mam wybrac a juz nie wiele czasu mi zostałoi... :(

W Nysie dokładnie. Kadra jest z Śląskiej Akademii Medycznej. Polecam, 80% studentów dostaje się na magisterkę do Wrocławia.

Gość z zapytniem
ooo a ja jestem z nysy prawie:) super, opowiadaj p;lis bo nad nysą tez sie zastanawiam :)

Gość z zapytniem
tylko myślałam ze w nysie to najnizszy pozio ze w opolu wyzszy

Wszyscy którzy nie zdają u nas przenoszą się do Opola. Rozmawiałam z dziewczyną z pielęgniarstwa z Opola, ma akurat praktyki w szpitalu w Nysie i mówi, że żeby wylecieć z ich uczelni trzeba naprawdę bardzo się postarać. U nas trzeba się bardzo postarać żeby zostać. Wejdź sobie na www.pwsz.nysa.pl

Gość z zapytniem
juz przestidiowalam tą strone dziekuje :) a w nysie nie ma magisterki ??? i kto to jest ten profesor o kórym pisałas :) mozesz mi powiedziec, jak wyglądają zarobki pielegniarki w polsce ??? bo nie mam pojecia...

Gość z zapytniem
acha i powiedz mi jeszcze co to są egzaminy wstępe ?? któe odbywają sie cos 24 lipca, wyczytyłam to na stronie inter.

Ja nie miałam egzaminów. Tylko podliczali punkty za świadectwo, byłam druga na liście :D Z tego co wiem, pielęgniarka od razu po studiach zarabia 1200 zł, jak ma specjalizację, to coś ok. 1900 zł, a jak jest oddziałową to coś ponad 2000 tys. Nysa ma już pozwoleniee na magisterkę i być może w najbliższym czasie ją otworzą. Można tu robić specjalizację ratunkową, jest za darmo. Trzeba mieć tylko dwa lata stażu pracy. Ja planuję poi licencjacie iść do pracy, zaocznie ma mgr i akurat jak skończę mgr to mogę zacząć robić specjalizację. Najbardziej kręci mnie oddział ratunkowy :D

a ten prof. J. Arendt, to wykładowca ze Śląskiej Akademii Medycznej. Mamy z nim anatomię, patologię (a raczej mieliśmy, bo już koniec) i chirurgię, jego asystent też dobre ziółko :D mamy z nim fizjologię :D

Gość z zapytniem
dzieki za informację, przemyśle temat nysy :)

Gość z zapytniem
cfzytałam, ale akurat nie jest mi to potrzebne:) mam mieszkanie w gluchołazach, a stąd juz niedaleko : całe te 3 lata do liceum do nysy dojeżdżałam :) wiec dam rade:)

Jetem na studiach dziennych szkoła jest spoko moze i faktycznie zeby wleciec trzeba sie postarac ale chyba nie o to chodzi zeby wyleciec prawda ogólnie jesli chodzi o sesje egzaminacyjne sa i przedmioty do których trzeba sie mega przyłozyć i sa takie do których nawet nie trzeba sie uczyć a jesli chodzi o praktyki to jest pogrom jeszcze zalezy na jakim oddziale i z jaka koordynatorka :) ale poza tym jest fajnie zajebisci ludzie :) i fajnie ucza mi sie podoba nie to zebym chawiła bo jakos mi tam nie zalezy i tak jeszcze tylko rok mi został

Jakbyś sie zdecydowała na moją szkołe to chetnie odstapie tony materiału :) bo leża i nie mam z nimi co zrobic :)

Gość z zapytaniem
ooo :) a to nie jest tak że oni Wam dają ksero ??? moja przyjaciółka tam jest na ratownictwie i dostawła... czy sami sobie załatwiacie materiały??

no u mnie w Opolu nie daja daja jak juz jakies płytke z materiałami i tyle jeszcze zaley jaki wykładowca bo niektórzy nie daja wcale tylko podaja ksiazki i trzeba szukac albo kombinowac :D

Gość z zapytaniem
to dziękuje w razie w odkupie od Ciebie:)