Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makrooooooo

jak i czym pielegnujecie pepek niemowlęciu?

Polecane posty

Gość makrooooooo

Gość makroooooooo
super!

Ja używałam rozieńczonego z wodą spirytusu. Maczałam patyczki higieniczne dla niemowląt i przemywałam. Polecam. Pieknie i szybciutko sie wszystko zagoiło. Duzo położnych poleca przemywanie gencjana (fiolet) ale od tego strasznie brudzą się ciuszki. Spirytus jest super :D

ja używam teraz(odparzył jej się po plasterku na pępowine) fioletu ale na wodzie i jeszcze nic mi się nie ubrudziło.

Gość jusiek
zdecydowanie gencjana albo rozcieńczony spitytus

Gość a jak długo mam przemywać
miesiąc??

najlepszy spirytus salicylowy 70%, bo od fioletu pepek trzymal sie mojej malutkiej ponad 2 miesiace. patyczkiem do ucha , trzeba manipulowac kikutem pepowiny na wszystkie strony i czesto wietrzyc

Gość croolewna
nie polacam Leko - nie oczyszczają dokładnie, ani gencjany-brudzi i nie widać czy nie dzieje się nic podejrzanwgo. tylko patyczki i spyrytus

Gość ja nie przemywalam niczym
na samym poczatku raz przetarlam spirytusem kosmetycznym zaschnieta krew,ale ladnie odpadl :) Na kafeterii sie naczytalam ze sa gaziki, itd a ja poza Polska i tutaj ma odpasc sam. Teraz wiem ze rzeczywiscie sam odpada

Gość zupa orurkova
ja nie smarowalam niczym sam odpadl ale juz nie pamitam po ilu dniach a bylo to 8 misiecy temu.

Gość Alexa...
croolewna ma racje, mi polozna podpowiedziala ze najlepiej to trzymac pod pepkiem gaze i polewac spirytusem ale nie z jakiejs buteleczki tylko z takiej plastikowej z mala dziurka no i jak sie polewa to trzymac ta gaze zeby nie polecialo dalej. Inaczej pepek w naszym przypadku by nie odpadl chyba.

Gość ja nie smarowalam
niczym i po 5-ciu dniach sam odpadl bez zadnych problemow, ale nie mieszkam w Polsce i moze tutaj inaczej wyglada zabezpieczenie kikuta. w Polsce chyba wiaza supel, moj synek mial zacisnieta klamre. spytaj poloznej :)