Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wektra_20

Czy możemy być w ciąży?

Polecane posty

Gość wektra_20

Od 2 miesięcy moja ukochana dziewczyna przyjmuje tabletki antykoncepcyjne - regularnie. Pierwszy miesiąc brała ale bardzo uważaliśmy miała plamienia i okres potem 7 dni przerwy i znowu brała kolejne opakowanie. W czwartym dniu przyjmowania kochaliśmy się do końca i tak jaeszcze 2 razy teraz zostało nam jeszcze2 tabletki ale już okres spóźnia się 3 dzień czy my możemy być w ciąży? wydaje nam się że to niemożliwe ale chcielibyśmy być trochę spokojniejsi. Prosimy o szybką odpowiedź i z góry dziękujemy.

z tego co wiem to okres jest po skonczeiu sie opakowania tabletek, 21 tabletek, pozniej tydzien przerwy i w tym tyg powinien pojawic sie okres:) wiec ja nie wiem jak to u was ale mysle ze wszystko jest dobrze:)

dokładnie. krwawienie pojawia się PO skończonym opakowaniu, tzn kończy robi 7-dniową przerwę i w jej trakcie dostaje krwawienie (ma na to czas od 1 do 7 dnia przerwy). spokojnie nic się nie dzieje. tabletki to naprawdę super zabezpieczenie!!! ale ładnie że się pytasz czy możecie być w ciąży, a nie czy ona może być. zawsze lubiłam jak facet tak mówi :)

Gość wektra_20
dzięki za pocieszkę, chcę mieć dzieci z moją ukochaną ale jeszcze nie teraz, chcemy żeby to było planowane reasumując - bo ja tak nigdy nie wgłębiałem się w te sprawy mówiła mi że powinna dostać 24 tak normalnie ale ma czas do skończonego opakowania i powinna dostać w trakcie 7 dniowej przerwy? dzięki bardzo

oczywiście że tak! jak wzięła pierwsze opakowanie to teraz wszystko będzie się toczyło rytmem tabletkowym, tzn 21 tabletek+7 dni przerwy i w przerwie krwawienie! tu już nie ma normalnego biegu wydażeń, sprzed tabletek. :)

Gość wektra_20
To już nie zawracam głowy dziewczyny dzięki bardzo pozdrawiam serdecznie także od nieobecnej jeszcze mojej ślicznej myszki