Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonczek

Urlop wypoczynkowy.

Polecane posty

Gość bonczek

Jesli moj ojciec podjal nowa prace w styczniu, ma juz grubo ponad 10 letni staz pracy, to czy urlop wypoczynowkowy liczy mu sie jak nowemu pracownikowi, tzn. za kazdy dzien 1,5 dnia wolnego, czy jakos tak mniej wiecej, czy normalnie za te wszsytkie lata pracy - 26 dni? Wyliczyli mu 13 dni urlopu, co dla mnie jest smieszne, bo sama bedac studentka mam wiecej w swojej pracy:/ Moze ktos mnie oswiecic?:)

Gość bonczek
Nikt nic?

Gość bonczek
piszta cos,czyzby same baranie glowy tu byly:P

Gość 1111111111111111111111
Mało informacji ; powyzej 5 lat pracy przysługuje mu na cały rok 26dni - podkreślam cały rok , Urlop jest liczony równiez na podstawie etatu jeżeli jest to 1/2 etatu - to faktycznie tak moze byc . sprawdz czy na pewno zostały przedłozone wszystkie swiadecta szkolne i pracy - jest takie durne prawo w naszym kraju ze jak nie przedłozych tych dokumentów to pracodawca nie musi sie o nie upominac , nawet majac świadomość że przez to masz zaniżona ilośc dni urlopowych .

Gość bonczek
dzieki wielkie:)

Gość 1111111111111111111111
jak masz pytania czy coś nie jasno to czekam :)

Gość bonczek
hehe, dzieki, ktos juz sie za mnie wypowiedzial. MIŁY podszyw, jeste w szoku:D Tata jest zatrudniony na cały etat. Tez mi kształcone te panie, co mu to obliczyły. A gdzie przepis, ze po 10 latach pracy ma sie prawo do 26 dni urlopu? I chyba niewazne, czy sie pracuje w nowym miejscu...