Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosalinda Paczeko

ZAKAZANA MIŁOŚĆ

Polecane posty

Gość Rosalinda Paczeko

Pamiętacie ten serial ...?

Gość Merlinamujer divina
Czy chodzi o telenowelę wenezuelską z 1991r. z Fernandem Carillo,Andresem Garcia i Myrą Alejandra.Tytuł org."La mujer prohibida"(czyli właściwie "zakazana kobieta"),124 odc.T. pod tym tytułem leciała na TVP2 dosyć dawno temu i chyba był tylko jeden odcinek tygodniowo.Bohaterka była niemową i kochał się w niej facet w średnim wieku (Garcia) i jego syn(Carillo).Ona wybrała starszego. Była jeszcze jedna "Zakazana miłość("Amor prohibido"): ,t.argentyńska,z 1986,122 odc.grała w niej słynna Veronica Castro i Jean Carlo Simancas.Odcinki były półgodzinne .Emitowana była na jednej z nieistniejących już stacji( Nasza TV czy coś w tym rodzaju) albo na Polonia1.Pamiętam,że bohaterka miała starszego męża,którego nie kochała i związała się z młodszym(Simancas).Niewiele oglądałam tej t.,straszne były kolory i starawa trochę była ta t. Jeśli chodzi o jakiś serial obyczajowy,to nie pamiętam o takim tytule.

Gość Rosalinda Paczeko
Mialam na myśli wlaśnie "La mujer Prohibida" :) Chcialabym gdzieś obejrzeć znowu ten serial...

Gość Merlinamujer divina
Fakt, dobra była ta telenowela.To było coś nowego,że bohaterka nie mówiła,akcja też miała ciekawe zawirowania.Pamiętam,że główna bohaterka miała szok poporodowy i nie chciała widzieć swojego dziecka,póżniej je straciła i odzyskała chyba dopiero po latach.W tym czasie była biedna,bo jej mąż myślac,że zdradziła go z jego synem i to z nim ma dziecko wyrzucił ją z domu i się rozwiódł.A on sam przez pewien czas był sparaliżowany.Oczywiście kręciła się koło niego jakaś żmijka,która utrudniała życie głównej bohaterce.Lubię taką fabułę w telenoweli,Wenezuelczycy są w niej najlepsi. Ciekawa jestem,czy nakręcono nową wersję tej telenoweli,ale chyba nie ,bo nie znalazłam takiej informacji.

Gość Merlinamujer divina
Ja niestety nic z tej telenoweli nie posiadam.Załączam tylko linki do entrady i fragmentu,tóre są na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=EuXMEHGTnf8 http://www.youtube.com/watch?v=dWHa1OMz1Lw Mało tego,ale to już trochę stara telenowela(1991). Opis i obsada jest min. na rosyjskiej stronie htpp://www.serials.ru/main/en/mujer_prohibida.html

Gość Merlinamujer divina
Niestety więcej nie udało mi się znaleźć.Pozdrawiam.

Gość Merlinamujer divina
Obejrzałam sobie stronę o "La mujer prohibida". Znalazłam w swoim "archiwum" kilka streszczeń ostatnich odcinków,to je tu zamieszczę: odc.94. Irene idzie do Germana,ma zamiar poprosić go,by na zawsze zniknął z jej życia. odc.97. Oneida jest oburzona widząc,że Carlos nastawia Germancita przeciwko ojcu. odc.102. German żąda od Yarimy rozwodu. od.117. German odwiedza Irene w więzieniu. Dowiaduje się,że Martika rzeczywiście jest jego córką. odc.124-ostatni. Irene i German są szczęśliwi razem. Carlos wyjeżdza z kraju. Niestety więcej nie mam. Pozdeawiam.

Czyli jednak zostala z Hermanem. Nie widzialam ostatnich odcinków :( Dzięki bardzo za streszczenie i adres stronki (Ile fotek z serialu LOL) DZIĘKI :)