Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu nie mozna

czemu wszyscy i mowia ze nie wolno przestawiac na butelke w lecie

Polecane posty

Gość czemu nie mozna

Gość to jakaś głupota
nie słuchaj tego. Niby czemu nie? co za różnica czy lato czy zima. Jeśli chcesz znać odpowiedz zapytaj tych co tak mówią bezsensownie jaki jest tego powód, że nie można.

Dlatego, że w lecie jest większe prawdopodobieństwo biegunki, jest gorąco i bakterie szybko się rozmnażają. Mleko z piersi jest zawsze jałowe, a przy butelkach trzeba dbać bardzo o higienę.

hm, to można przeczytać w każdej książce o pielęgnacji niemowląt. Tylko trzeba po nią sięgnąć :D:D:D

a wg mnie to dobry pomysł bo dziecko szybciej zalapie picie z butli-bo np jak chce sie mu pic(herbatka np) to głupie nie jest i sie napije a zima moze byc problem z nauczeniem ciagniecia butli bo nie ma az takiego pragnienia- i mleczku tez moze mowic nie a higiena jest chyba oczywista bez wzgledu na pore roku

Gość no cóż...
ja nie miałam wyjścia i od miesiąca karmie tylko butelką.Nie mam pokarmu .Jasne że jest ciężej i wszystko muszę wyparzać i chronić przed muchami ale jest to do przeżycia....W końcu to nie pierwsze lato przed nami.Mój starszy syn co roku gdzieś coś podłapie i potem sranko i rzyganko przez parę dni.To jest nie uniknione.Wiadomo,że dla malutkich dzieciaczków rotawirusy są grożniejsze ,więc dbajmy o higienę.