Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ires

czy tylko ja nie tyje?

Polecane posty

Gość ires

Raczej wszyscy pisza że w ciąży tyją, ja jestem w 16 tyg i od poczatku ciąży schudłam 6kg, cały czas zle sie czuje, nie mam apetytu i jedzenie wmuszam w siebie. bardzo się boję że dzidzia nie bedzie mogła prawidlowo sie rozijac. Jak jest u Was/

Gość a co na to lekarz

Gość Ratujcie
ojjj,jeszcze przytyjesz.To dopiero 4 miesiąc....

na wizycie zapytaj lekarza bo u mnie w ciąży od 22tc nic nie tyłam przez 6 tygodni a poniej powoli coś ruszyło jestm teraz w 32 tc i przytyłam tylko 8 kilo

Gość ja wiem że u mnie to też
wcześnie, ale... dość dobrze czuję się w ciąży, przez dwa tygodnie miałam mdłości, a tak to ok, mam apetyt, ale nie jem dużo. Nie schudłam i nie przytyłam, jestem w 14 tygodniu i jest ok. NIe ma się co martwić, raczej cieszyć, że teraz nie masz już wielu kilogramów na +, bo później mogłoby się to skończyć wynikiem +25, czy +30. Pozdrawiam

Gość bziczek
dziecko czego potrzebuje do rozwoju to sciąga z mamy, wiec raczej niczego mu nie zabraknie. Najwyżej Tobie bedą spadały wyniki i dostaniesz witaminy. Jeśli juz musisz w siebie wmuszać to staraj sie jak najbardziej wartosciowe pokarmy. A przytyć jeszcze zdązysz;) Mam nadzieje, ze masz dobrego lekarza, tóry odpowiednio o was zadba:)

Gość justaaaaaaaaaaa
az wzielam z ciekawosci moją karte ciazy i dokladnie w 16 tygodniu przytylam 2 kilo no a na koniec ciąży bylo +19 kilogramow :P

Hej. ja jestem w 26 tyg. i na plusie ma 1,7 kg więc dopiero teraz zaczęłam tyć:)

Gość do justy
a jakim cudem masz karte ciąży? pzeciez ja zabieraja przy porodzie

Gość ja też mam nie zarali

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaa
mi nie zabrali powiedziali ze zostaje dla mnie na pamiatke , a czemu zabieraja po co im????

Gość mi tezzzzz
nie zabrali, mam ja w domu, po co im w szpitalu karta ciazy???? do porodu spisali co im trzeba było i oddali mi wszystko

Gość ires
Dziekuje za odpowiedzi, mam nadzieje że apetyt wróci i waga ruszy :) pozdrawiam

Gość Angelina Jolieee
nie martw sie niektóre mamy tak maja a dzieciaczki rozwijaja sie normalnie ;)

Gość ires
ufliczek malutki chyba masz racje, zawsze slyszałam ze jak jst sie w ciąży to nie znaczy aby jesć za dwóch, trzeba sie poprostu dobrze odzywiać

jeśli na początku wymiotowałaś i nie miałaś apetytu to miałaś prawo schudnąć.. prawdopodobnie od 6 miesiąca zaczniesz przybierać na wadze :) jeśli wyniki badań masz dobre, usg nie wykazuje nic niepokojącego to myślę, że nie ma czym się przejmować :)

Gość mysle że jest ok
jesli z dzidzią wszystko ok, a waga jszcze pojdzie w góre

Gość krak l
ja też mam ten problem, nie mam apetytu i mało jadam, schudlam i narazie nie tyje 15 tc ale mysle że przyjdzie jeszcze czas że przytyjemy :)

Ires, ja też na początku chudłam, w dniu porodu ważyłam tylko 5 kg więcej niż przed ciążą, lekarz i położna załamywali ręce i wóżyli kilogramowe dziecko. Alka urodziła się o czasie z wagą 3550 g, więc widać co potrzebowała to ze mnie wyciągnęła.

Gość gość
ja tez chudlam.. w pierwszej ciazy myslalam ze to przez wymioty ale w drugiej ciazy nie wymiotowalam, wciagalam jak odkurzacz (serio, czasem nie moglam sie ruszac bo mi sie ulewalo :D) i tracilam srednio 2 kg na miesiac :/ ten typ tak ma...

Gość gość
hehe ja do 20 też wiecznie chudłam :D teraz 26 i mam już 7 kg więcej :D poczekaj ...jeszcze będziesz miała dosyć ;)

Gość gość
Ja w 16 t.c miałam 2 kg na plusie a za całą ciążę przytyłam 9 kg. Uważam że zacząc przybierać na wadze należy już w połowie drugiego trymestru bo nie można tak całą ciążę stać w miejscu bo to bardzo szkodliwe dla organizmu matki a potem już także dla dziecka bo jak skończą się zapasy matki to i na dziecku się to odrazu odbije.

Gość gość
Mój lekarz mówi że w pierwszym trymestrze można przytyć do dwóch kilogramów, stać z wagą w miejscu lub nawet schudnąć . W drugim trymestrze należy koniecznie nadrobić stracone kilogramy (jak ktoś je stracił) do początkowej wagi i przybrać jeszcze 3 kg. W trzecim trymestrze należy przytyć 5 kg. Suma sumarum , najmniej powinniśmy ważyć 8 kg więcej niż przed ciążą choć standardowo waga wynosi od 8 - 12 kg więcej niż przed ciążą.

Gość gość
Ja na początku schudłam 5, ale za to później jak narobiiiiiłam... :D Dziecko z tego wyszło 10/10, nic się nie martw :)

Gość gość
Dziewczyny... Autorka ma już 6 letnie dziecko :D