Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniulkaaa

suche końcówki włosów...

Polecane posty

czy udało sie Wam je doprowadzic do normalnego stanu czy tylko pozostaje scięcie ?? zapuszczałam włosy i od roku nie podcinałam końcówek i widze ze są suche i sie łamią... uzywałam wielu odzywek i efekty były krotkotrwałe. macie jakąs rade i sposób na te koncówki ?? :)

Gość Siedemnastoletnia
Olejek rycynowy + sok z cytryny + żółtko jaja Nałożyć na końcówki, założyć woreczek foliowy i zmyć po godzinie. Nowe masło regeneracyjne do rozdwajających się końcówek również daje dobre efekty. :)

Gość Siedemnastoletnia
Zapomniałam dodać - masło Gliss Kur

ja tez nie chcialam podciac,ale w kwetniu to zrobilam, ateraz stosuje takie serum na koncowki jest super

Gość wrozka honorata
jake serum??

skarbie wiem ze to ciezkie ale podetnij,a pozniej stosuj rozne kosmetyki do koncowek,tak zeby byly ciagle nawilzone,bo jak narezie to efekt bedzie zawsze krotkotrwaly

przedz sie do drogerii, tam znajdziesz wiele preparatow do pilelegnacji koncowek,ja mam balea

Gość Matriona19
Mam długaśne, naturalne włosy do pasa (1 m :P ) , niedawno podcięłam delikatnie końcówki (3-4cm :P) i zaczęłam używać wyżej wspomnianego masła i fluidu do końcówek Gliss Kur. Efekty są naprawdę b.dobre, włoski ślicznie się błyszczą, są miękkie i co najważniejsze nie łamią się i nie rozdwajają. Ta maseczka z o. rycynowego, cytryny i jajka też jest bardzo fajna, od czasu do czasu stosuję ją na całe włosy.

Ja podcinam wloski co 3 miesiace,czasem nawet nie tylko koncowki ale nawet z 5 cm zeby je odzywic.Tak wlasnie trzeba robic zeby wychodowac ladne wloski

Gość niebieskoooookaa22
zresztą na suche końcówki dobre jest wcieranie w wilgotne, biosilku (jedwabiu w płynie) ale to tak tylko dla efektu lepszego, to nie jest odzywka, ale "coś" co zmniejszy puszenie się włosó, nie będa wyglądały na suche i powinny ;) być b.lśniące lepsze jest podcięcie i stos. odzywek nawilżających, tej maseczki z olejem rycynowym(albo oliwa z oliwek)

tez tak uwazam,mam dlugie wlosy i zawsze wzbranialam sie przed podcinaniem ponad rok tego nie robilam, ale teraz widze roznice,ale ja glupia bylam,wlosy sa minimalnie krotsze, za to o wiele ladniejsze,lsniace i mieciutkie, a jak sie swietnie ukladaja dzieki podcieciu

dziewczyny a jakich szamponow i odzywek uzywacie do pilelegnacji swoich dlugich wlosow?

Ja jezeli chodzi o szampon to head&shoulders bo mam wrazliwa skore glowy,a odzywke zawsze kupuje w sklepie fryzjerskim.Teraz mam z maske z joanny do suchych wloskow i jestem z niej bardzo zadowolona:))No i oczywiscie jedwab przed suszeniem wloskow na koncowki(powietrze suszarki chlodne)i potem jak wysusze wloski i wyprostuje to tez jedawab tak delikatnie,zeby nie przesadzic bo potem wlosy bedziesz miec tluste.Ale musze sprobowac to maslo z gliss kura:))

a ja mam od 2 tygodni elseve nutri blask,ten rozowy i odzywke i maseczke i jestem bardzo zadowolona,a przed suszeniem jeszcze to serum na koncowki balea i jest siper,poza tym to jem bardzo duzo tabletek na skore wlosy i paznokcie

Balea z czarna porzeczka i proteinami pszenicy,do kupienia tylko w niemczech lub na allegro,bardzo tanie a jednoczesnie super skuteczne

fructis tez jest bardzo dobry,a w niemczech jest taki fructis nutri intense to jest dopiero rewelacja,szkoda ze nie ma w polsce

Gość hej kobitki
a co uzywacie do prostowania włosków????Jak prosztuje prosztownica to na nastepny dzień sa juz pofalowane a niechce codzienie uzywac prostownicy.Jak mi fryzjerka zrobiła (cos wczesniej wtarła we włosy) to miałam proste az do umycia. Podpowiedzcie co uzywacie-niedrogie a skutecze.

fructis jest super,ten wygladzajacy,kiedys zwiazalam wilgotne wlosy gumka a pozniej i tak byly proste,dove jedwabista gladkosc tez jest godny polecenia,ja nawet wtedy prostownicy nie potrzebuje

Gość hej kobitki
ale czy to sa zwykłe odzywki po sxamponie, czy to specyfiki do akładania np. przed prostownica?

mozesz uzywac tylko szamponu i odzywki z danej serii, ale np dove na taki krem w buteleczce z pompka ktore dajesz na wilgotne wlosy i potem je suszysz a fructis tez taki krem tylko ze w buteleczce z takim zamknieciem jak plyn do naczyn tez sie go nie splukuje,nakladasz na wlgotrne wlosy przed suszeniem

mam proste włoski wiec prostownicy nie musze uzywac.. całe szczescie bo moje koncowki wygladałyby okropnie ... a szuszarki tez nie uzywam, po myciu je rozczesuje i same schną:)

ja tez mam proste,ale lubie roznych szamponiw probowac,teraz zatrzymam sie chyba na dluzej przy tymn elseve,chociaz musze przyznac ze jak uzywalam elseve kupionego w polsce to nie bylam wcale zadowolona,a teraz mam niemiecki i jest rewelacyjny,ciekawe jak to jest ze czesto te zagraniczne kosmetyki sa lepsze od tych ktore sa na polskim rynku

jak to w Polsce... oszczedzają na wszystkim wiec mniej lepszych składnikow dają w kosmetykach :) kupilam ostatnio w drogerii taka maseczke do wlosow w saszetce dermaglin do skory glowy, jest z zielonej glinki i z proteinami jedwabiu, niby 100 % naturalny ale jeszcze nie wyprobowałam..

ja w te 100 proc.naturalnosci to chyba jednak nie za bardzo wierze,w sumie jest mi to obojetne,przeciez te wszystkie kosmatyki to jedna wielka chemia,ale nie wazne,wazne ze dziala

To ten Dove w kremie,ktory opisalas jest to ten wygladzajacy???I czy bezposredniu po nalozeniu jego na mokre wlosy,od razu moge prostowac,czy poczekac az mi te wloski wyschna???

wlosy musza byc wysuszoine suszarka, zreszta od kiedy wy prosownicy na mokro uzywacie?tylko i wylacznie na suche wlosy,wtedy jest super efekt