Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniulkaaa

suche końcówki włosów...

Polecane posty

Prostowalam pare razy i tylko na sucho,dlatego tez sie pytam Robie tak,rozczesze wlosy,nastepnie wgniatam zel + krem i wtedy prostuje.Zaraz po prostowaniu mam idealnie gladkie wlosy a po jakisms czasie zaczynaja sie troszke puszyc i zawijac.Moim marzeniem jest miec gladziutkie,prosciutkie wloski az do zmycia-problem w tym,ze nie moge znalezc odpowiedniego kosmetyku aby miec ten efekt

Gość patusia_91
Ja tez mam strasznie suche koncówki, tyle ze ja podcinam końcówki co miesiąc kiedy juz widze ze są białe i rozdwojone. To jest okropne! zazywam silice i to narazie nic nie pomaga;( teraz używam odżywki nivea do brązowych włosów ale jest beznadziejna;(

Gość marzenia marzeny
mam bardzo suche wlosy pomimo ze nic z nimi nie robie, tzn zero prostowania i praktycznie zero suszarki. wlosy mam niezle polamane i porozdwajane ;/. jakies 2 tyg temu podcielam koncowki o jakies 3 cm. bylo fajnie. a teraz, po 2 tyg - witajcie zniszczone koncowki /;/;/;/;

Gość niebieskooookaa22
nie wolno czesać włosów mokrych ani z takimi chodzić spać... chodzi o nie tarcie włosów mokrych czy wilgotnych o poduszkę bo dochodzi do ich mechanciznego uszkodzenia i rozdwajania... ja bym stosowała Kallos Placenta/bodajże/ (może być też ta mleczna) na całe + Wax jedwab w płynie(jest b. dobry bo nei zawiera alkoholu w składzie) w końcówki wilgotne wetrzeć palcami np. pozdr

Gość 260684
powiem wam ze podciecie włosów to najprostsze roawiazanie ale nie jedyne ja stosuje co tydzien w sobote maseczke z oleju rycynianego 2 lyzek oliwy z oliwek kapsółke witaminy a+e i jedno zółtko po kazdym myciu głowy płucze w zimnej wodzie i oblewam je szklanka wody do ktorej dodaje 2 lyzki octu jablkowego naprawde polecam nie obcinalam włosów od ponad roku i nie mam takich problemow a wieszcie mi dziewczyny mialam chce jeszcze dodac ze te wszystkie szampony obciazaja włosy ja myje w dzieciecym garnier ultra dux i naprawde wlosy po nim sa rewelacyjne

Gość marteczka1984
Spróbuj szamponu do włosów suchych marki L'OCCITANE - u mnie się sprawdził. Naprawdę odżywia i regeneruje włosy. Jest naturalny i ekologiczny, więc pielęgnuje też skórę głowy.

Gość gość
Łapcie namiary - http://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1030 To kwestia dobrej pielęgnacji włosów i stosowania odpowiednich kosmetyków. Tak właśnie nadaje się im normalność - a ludzie nawet takich podstaw nie potrafią pilnować. Masakra.

Najlepiej byłoby takie końcówki po prostu obciąć. Chyba nie ma żadnych kosmetyków które byłyby w stanie zregenerować tak na prawdę zniszczone końcówki. Można tylko wydać dużo pieniędzy, a i tak nic to nie daje.

Gość olciaakk
...albo zainwestować w jakiś skuteczny suplement. Bardzo dobrym rozwiazaniem jest suplement Look Up nie jest drogi, a bardzo skuteczny stosuje go juz okolo 30dni a koncowki wlosow juz sie nie rozdwajaja w ogole wlosy wydaja mi sie jakies mocniejsze takze polecam sobie sprawdzic moje drogie bo noz widelec to jest ten zloty srodek? ;)

Gość esteraa12
Włosy powinno się wzmacniać też od wewnątrz samo nawilżanie zewnętrze mało tutaj pomoże. Ja od jakiegoś już czasu biorę suplement LookUp na włosy skórę i paznokcie. Suplement jest w bardzo dużym opakowaniu wystarcza naprawdę na bardzo długi czas.