Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniastellaa

Tesciowa chyba mnie dobijeeeee

Polecane posty

czesc dziewczyny.widze ze nie tylko ja mam problem z tesciowa.jestem w poczatkowej ciazy.spie u tesciow czyli u meza a ubrania mam u swoich rodzicow i jestem tam gosciem.moj maz wybiera sie pod koniec wrzesnia do anglii.jeszcze nie wiadomo jak to bedzie z moja ciaza bo to poczatki ale ta juz snuje plany ze bedzie wychowywac mi dziecko a ja pojde do pracy.chyba mnie jasny szlag trafi.nawet przyjedzie do anglii.w zyciu nie dam jej pod opieke mojego dziecka jest osoba roztrzepana i balabym sie ze cos sie stanie i przede wszystkim nie ma dobrego wplywu bo klnie jak szewc a baba po 50-tce.teraz mam takie nerwy az nie moge jej sluchac wypowiedzi bo co drugie slowo to k...a albo h..j.chcem uciec od niej jak najdalej ale mysle ze to nie mozliwe a nie jestem osoba ktora potrafi wykrzyczec wprost ze mam jej dosyc io zeby sie zajela wlasnym zyciem bo od kilkunastu lat siedzi do roboty nie pojdzie i we lbie juz sie jej poprzewracalo i od rana zaczyna obgadywac wszystkich w kolo jakby nie miala swoich problemow.sorrki ale musialam sie komus wyzalic.jestem strasznie rozgoryczona tym wszystkim.pozdrawiam

czesc wam!!ja mysle ze tam gdzie mlodzi mieszkaja z rodzicami nie da sie zapanowac calkowicie nad emocjami! a czasy takie mamy jakie mamy-- wiele mlodych nie ma mozliwosci pojsc na swoje. ja mozna powiedziec jestem prawie tesciowa bo moja corka od dwoch lat mieszka sama z chlopakiem i zaczyna miec pretensje ze malo do nich przychodze ...hmmm a po licho ja tam potrzebna czesto???? a niech sobie zyja i robia co chca!jak sobie nie posprzataja to beda miec brudno i tyle,a co mnie to?? to oni sie beda wstydzic :) ja podchodze do tego tak ze ja sobie nie zycze jak mi tesciowa sie krzata po domu i mysle ze oni tez by nie chcieli(mlodzi) ale ja swoja tesciowa i matke ustawilam daawno.byla krotka gadka i na temat!! ZADNEGO WTRACANIA MI SIE W MALZENSTWO Z ZADNEJ STRONY!! byly dasy a jakze! i to jakie!! ale poniewaz bylismy tylko zdani na siebie oboje(nikt nam nic nie pomogl i nie pomaga) bylo mi latwiej powiedziec co mysle.teraz po latach wszyscy sie przyzwyczaili do tego stanu i jest ok!!baaardzo wspolczuje takim dziewczynom co im tesciowe mieszaja baaardzo bo widze dookola co sie dzieje.:( a moja corka mowi --mamus ! wszystkie kolezanki i koledzy zazdroszcza mi takich rodzicow jak moi----mowie wam jak sie cieplo robi na sercu jak sie takie rzeczy slyszy:):) pozdrawiam wszystkie i zycze wytrwalosci.:):):)

czesc mila.zazdroszcze twojemu przyszlemu zieciowi ze bedzie mial taka tesciowa.pomarzyc tylko mozna :)ja znowu chcem uciec jak najdalej od mojej,ale i tak to nic nie da bo i tak przyjedzie gdziekolwiek bedziemy.moze sie nie wtraca do spraw domowych bo sama jest balaganiara i to ja czesciej sprzatam niz ona, tylko musi sie wtracac w wychowanie wnuka ktory jest dopiero w drodze i nie wiadomo jak ciaza bedzie jeszcze przebiegac.ja mam isc do pracy a ona zajmie sie wychowaniem dziecka.to jest najgorsze co moze kobiete spotkac ze strony tesciowej.ale mam nadzieje ze kiedys zdobede sie na odwage i powiem jej co mi na sercu lezy i moze to bedzie najlepszy sposob na \"tesciowa\".pozdrawiam

rosar chyba mi bylo latwiej bo wszystko co mam mam zapracowane swoimi rekami i meza., i wiesz latwo mi mowic prawde tak prosto w oczy bo czy uraze ktoras z mam czy nie to nie mam wyrzutow ze ona taka dobra,tak pomaga ,stara sie a ja niewdzieczna mam czelnosc cos dyskutowac. ciezko bylo i to bardzo ale ciesze sie ze sami do wszystkiego doszlismy.sami!!. mam syna jeszcze -19 lat- i tez jak sie ozeni niech robia jak uwazaja( no chyba ze ktoremus sie bedzie dziala krzywda to zareaguje ale delikatnie) jak porownuje kolezanki i ich zdanie na temat syniow to sie przekonuje ze na szczescie nie jestem nadopiekuncza mamuska i nikt nie bedzie na mnie kiedys plakal(synowa) wychodze z zalozenia ze jak potrafia isc do lozka np.to i niech potrafia myslec i zyc i ponosic porazki i odnosic sukcesy---to jest wlasnie zycie ktorego nikt za nich nie przezyje-zwlaszcza chorobliwie zazdrosne mamusie:):):) zreszta ja wychowuje do jakichs 25 lat--dalej niech sie jakas tez pomeczy haahhahahahahahha. moze dlatego inaczej patrze na wszystko ze ma 4 rke dzieciakow??? hmm moze cos w tym jest?? wielodzietne rodziny(nie mylic mi tu z patologicznymi:) ) sa jednak odpowiedzialne,wieksza milosc ,trudy razem i ogolnie.-a tam ale sie rozpisalam ,..ide spac paaaaaaaaaa pozdrowionka. ps.jak jestes ze zgorzelca to bylam tam w maju :):) i w lubaniu:):) bo ja ze wschodniej polski klikam;););)

Gość aniastella
Właśnie takiej tesciowej chcę!!!! Moja żyje jeszcze czasami komuny ale czy dla młodych tak wiele sie zmieniło- zeby do czegos w życiu dojść trzeba ciężko pracowac nikt nam nie da za darmo.Czasami pracujemy w Polsce ale częciej musimy uciekac zagranicę i tam wcale euro nie leży na ulicy. Uważam ,ze jeżeli sami zapracujemy na "coś" to będziemy bardzijej szanowac. Zgadzam sie są różni ludzie i jednych cieszy ciągła pomoc rodziców-teściów ale nie wszystkich. Moja "tesciowa" jak nam dała spokój to czepiła się swojego 50-letniego brata i tam jezdzi codziennie sprzatac , gotować i tylko czekac jak ciotke szlag trafi i ja wyrzuci. Szkoda mi tej baby ale ja do niej nerwów nie mam .

Gość masakra...
Jestem w 6 miesiącu ciąży. Z moim partnerem nie mamy ślubu i narazie się na niego nie zanosi. Do jego rodziców z racji sytuacji mówię narazie na "Pan" i "Pani", choć jak się komuś coś opowiada no to wiadomo, że mówi się "teściowie":) Mój facet niestety jest to typ człowieka, który uważa, że samo wszystko przyjdzie, a już jemu to już w ogóle... Wszystko mu się z góry należy i nikt mu nie odmówi. No cóż... tak wychowali go rodzice (oboje!!! nie tylko mamusia-bo maminsynkiem nie jest). Walczę z tym jak lwica, często przez to płaczę, ale dzięki temu, że nie ustępuję widzę efekty. Narazie pracuję tylko nad nim, ale jak tylko dziecko przyjdzie na świat i będziemy na swoim, na zapas zacznę pracować nad teściową. A co do tego swojego... no właśnie. Jego rodzice niedawno wybudowali ogromny dom - do remontu. Oczywistą ich propozycją było, że idą na jedno a My na drugie piętro. Co ja na to? NIGDY W ŻYCIU. Moja rodzina (babcia, mama, tata itd.) nauczyli mnie, żeby nigdy przenigdy z nikim nie mieszkać!!! Młodzi mają być samodzielni - co nie oznacza oczywiście, że nie wolno poprosić o np. posiedzenie z dzieckiem jak trzeba. Ale swoje dziecko wychowuję ja! Jego rodzice byli oczywiście zniesmaczeni, bo jakto, a czemu, a kto to widział, taki duży dom itd... Powiedziałam NIEMA MOWY. I jestem z tego dumna bo okazało się, że i oni i moi rodzice mogą nam dać coś na pół - dzięki temu nie będę wysłuchiwać, że nie jestem u siebie, albo ile ja to im zawdzięczam. A zapewne przy jakimkolwiek konflikcie tak by było i zawsze przy jakiejś sprzeczce byłabym w mniejszości. Cieszę się z tego niezmiernie, choćby dlatego, że wiem, że jestem na tyle odważna, że jak już zamieszkamy razem to tym razem "teściową" zacznę uczyć, że niema nic za darmo i żeby wkońcu przestała naskakiwać synkowi bo on jest teraz głową rodziny i ma być odpowiedzialnym, normalnie, życiowo myślącym facetem. Więcej odwago dziewczyny. Powodzenia.

Gość ewabiond
Dziewczyny czyżby wasze problemy z teściowymi się skończyły?

Gość zosia samosiaaaaa
Oj te teściowe!!!!!!

Gość nienawidzę mojej teściowej
Tak ostanio zaczyna się każda myśl po przebudzeniu. Na szczęście mój mąż, a jej syn myśli tak samo ;) To nie ma rozdarcia. Naszego dziecka nie widziała od miesiąca. Typ - wszystko na pokaz. Trzeba widzieć miny jej znajomych jak mówią, że no G. ciągle opowiada o wnusi....na co ja: taakkk??? A to dziwne, bo skąd może wiedzieć co u dziecka jak od miesiąca jej nie widziała? hahahaha ubaw po pachy!!!

Gość aniastellaa
Och te teściowe-moja mnie wykończy psychicznie

Gość do myszka miki ***
ma rację teściowa, że ci niesprzata, gotuje ,pierze. Przecież ona jest jedna a twoje rodziny więcej. Ona już się narobiła. Chciałaś mieć służącą, to sobie najmij.Tesciowa ma rację, ze nic nie robi. Chciałaś miec chłopa, to się zawija rękawy i zapierdziela przy swojej rodzinie, a jak ci źle to trzeba było zostać stara panną.