Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra30

odnowienie przysiegi

Polecane posty

Gość siostra30

czy ktos odnawial przysiege malzenska? i w jakiej rocznicy? i mam pytanie: 10 rocznica to jakie gody?

U mnie w kościele ludzie co jakiś czas odnawiają przysięgi, przy czym są to z reguły starsze małżeństwa, a odnawianie przysięgi jest np z okazji 50. rocznicy ślubu. Myślę jednak, że nie trzeba się tym sugerować. Dziesiąta rocznica, to rocznica cynowa.

Gość siostra30
dzieki:) nie iwem czy tyle bedziemy zyc:) starsze pokolenie jakos ma chyab silniejsze organizmy:) co do tej nazwy to tez dziekuje, choc myslalam,z e to moze juz chociaz jakas bardziej szlachetna:)

E tam :) Cyna jest fajnym metalem :) Cytat: \"...Cyna była znana w czasach prehistorycznych, jako trzeci, poznany przez człowieka metal po złocie i miedzi (wcześniej jednak niż srebro, ołów i żelazo ). Stop cyny z miedzią (brąz) stanowił materiał do wyrobu narzędzi. Zawartość cyny w zewnętrznych strefach Ziemi wynosi 4*10-3 % wag. Jeden atom cyny przypada na 150 tysięcy innych atomów. Najważniejsze minerały: kasyteryt (kamień cynowy SnO2) i stannin Cu2FeSnS4. Stop cyny i miedzi to brąz\". Nie jest tak zle ;)

Gość siostra30
swietnie:) dzięki grafomanka:) no moze jakos uda mi sie ja polubic:)hihi