Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konWaliia

jak wyleczyc paznokcie???

Polecane posty

Gość konWaliia

Od dłuższego czasu mam z nim straszny problem,nigdy nie miałam tipsów wiec to nie od tego!na płytce pojawiły sie białe plamki i to bardzo duze a na dodatek na kazdym paznokciu mam po kilka takich rowków,jakbym sobie nozem przejechała.Nie maluje zadnym lakierem paznokci,ciągle kremuje,zeby je natłuścic.Co mam zrobić,zeby wróciły do porzadnego stanu??? Dziękuję za rady 🌼

Gość TeklaTeczkowata
to moze swiadczyc o jakies powaznej chorobie, szczegolnie te rowki, bo biale plamki to moze byc niedobor keratyny, albo ci sie cos takiego porobilo od wycinania skorek.

Też tak kiedyś miałam, białe plamki najczęściej świadczą o niedoborach minerałów w organizmie (cynk, jod, wapń). Najlepiej zafunduj sobie kurację jakimś preparatem typu: Centrum, Vita Fem, Vitapil, Vigor. Powinno pomóc:)

Bez przesady, nie straszmy się nawzajem ;) Miałam dokładnie ten sam problem (plamki i rowki) a powodem były niedobory witamin i minerałów.

Gość konWaliia
znacie moze jakies preparaty witaminowe(np.olejki) do smarowania płytki paznokcia,które pomogą?bo moze dodatkowo przy zazywaniu witamin szybciej sie z tym uporam?!

Wypróbuj kapsułki Capivit A+E, jedną kapsułkę przekłuj igłą i wsmaruj olejek w każdy paznokieć, mnie kiedyś pomogło, nie wiem, może przypadek bo sama wymyśliłam sobie taką kurację ;)

mocz paznokcie w ciepłej oliwie z oliwek. Musi być tak podgrzana żebyś włożyła dłoń. Im cieplejsza tym lepiej. I maluj jakąś odżywką wzmacniająco ochronną. To się nie połamią.

Gość konWaliia
Dzięki:) mam nadzieje,ze wkrótce bedzie dobrze!!!

Gość nie zapomnij ze
te witaminy tez doustnie trzeba....

Gość jak dlugo
trzeba zazywac witaminy,zeby były efekty???

Gość najczestszy powod to nie
witaminy a nie prawidlowy manicure !!! najprawdopodobniej za mocno odsuwasz (wycinasz) skorki powodujac mikrourazy !