Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załłamana

wypadające włosy

Polecane posty

Gość załłamana

strasznie wypadają mi włosy nie pomagają ampułki vichy, szampon seboradin, odżywka wax. Znacie jakieś sposoby

Gość zrób badania

Gość załłamana
badania mam w porządku, tarczyca i hormony ok

Gość Anka Kasztanka
szczotkuj włosy codziennie wieczorem przez kilka minut w rózne strony, to spowoduje ukrwienie skóry głowy, powinno pomóc.

Gość załłamana
dzięki będe próbować, kupiłam lotion i szampon seboradin z czarną rzepą to mi troche pomaga. Bo mi te włosy tak wypadają co pare miesięcy i rośnie potem mnóstwo nowych od skóry. Ale ten okres wypadania jest przerażający, masz wrażenie że wypadną wszystkie. tragedia

Gość Anka Kasztanka
przyczyny moga być rózne, jakieś osłabienie, stres... zła dieta.. Mi tez teraz bardzo wypadały wiec się wzielam za szczotkę... szczotkuje juz 5 dni, woeczorem , bardzo delikatnie, i juz widzę poprawę, już tyle z głowy nie wyciagam.. Jeszcze wypadają przy myciu, ale przy czesaniu mniej.

może zaczniesz łykać jakieś tabletki przeciwko wypadaniu włosów. Mi bardzo pomógł vitapil

Gość nkbbb
mam tutaj topik o podobny temacie, zapraszam do wypowidania się... ja tez mam ten problem od dawna niby rosna teżnowe bardzomocno ale jak widzę zdjęcia sprzed np 5 lat to tam mam burzę włsoów iloków a teraz puszące się "niby wloski".

Gość nkbbb
anka a ta szczotka to jakas specjalna?? np drewniana?? ja nigdy nie uzywałam szczotki bo mam włosy krecone i zawsze tylko szeroko rozstawiony grzebień

Gość ejoooo
ja straciłam mase włosów jak brałam pigułki yasmine, strasznie duzo, teraz widze jak mi odrastaja, szczególnie przy czole to widać, ale odstawiłam je juz w grudniu

Gość Anka Kasztanka
nie, ja mam zwykłą, metalową, ale koniecznie żeby miala takie kuleczki na końcu, i bardzo delikatnie szczotkować, żeby nie wywrywać więcej ale żeby jednak zrobić masaż skóry głowy.. albo można samymi opuszkami palców, zataczać takie małe kółka, liczy sie aby to robić regularnie.

Gość załłamana
stres możliwe że jest powodem. Dietę mam dobrą, zdrowo się odżywiam. Zauważyłam że po farbowaniu bardziej mi wypadają, dlatego ograniczyłam farbe raz na dwa miesięce. Mam sporo siwych włosów i musze czasami farbować.

Gość nkbbb
no to podaj grabę... ja ta samo też stres. a wlosy musze farbowac bo ma odbarwione po samodzielnej koloryzacji i wygląda to tragicznie... teraz tylkorefleksy nuturalne u fryzjera

Gość wcieraj w skore glowy
na noc olejek rycynowy a rano umyj glowe. na opuszki palcow nabieraj olejek i raz przy razie wcieraj w skore. jest to troche uciazliwy sposob ale bardzo skuteczny. powtarzaj to 1-2 razy w tygodniu.

Gość szefowapewna
polecam serię Radical..szampon ,odżywka ampułki..mnie pomogła...dostepna w drogeriach (np.Natura) lub aptekach

Gość nkbbb
a na jakie wlosy pomógł ci ten radical?? tłuste czy suche?? bo mi te kapsułki to robiły smalec na głowie, nawet po umyciu było nieciekawie.

Gość hjkjak
Ja tez mam problemy z wypadaniem. próbowalam vichy, dermeny, seboradinu, radicalu i domowych sposobów i dupa. dopiero pare tygodni temu sprobowalam nerilu i jest duża poprawa. przy myciu wypada teraz 1/3 tego co kiedys. mam nadzieje, ze nie jest to krótkotrwały efekt. Aha, i nie wiem czy to pomoże wszystkim czy tylko ja tak mam ale jedyna odzywka do włosow jaka moge uzywac to jest timotei mleko+miód. Po innej wrecz włosy leciały garsciami

Gość mi wypadały od Yasmin
przy innym tabletkach anty - nie

Gość nkbbb
używałam nerilu i faktycznie byla duża poprawa... pamiętaj tylko mocno wysusza.

Gość kiciunia100
Ty myslisz wypadanie wlosów z kruszeniem sie Tobie sie krusza ja tez tak miałam myslałam z,e mi wypadają a one sie kruszyly stosuje do szam p onu zwykłą odzywke dzieki ddoaniu odzywki wlosy juz mi nie kruszeją mi

Maseczka z żółtka, nafty kosmetycznej, cytryny i oleju rycynowego (może być bez tych 2 ostatnich) - pomaga. Trzeba ją stosować 2x w tygodniu, najlepiej na umyte włosy i trzymać 1-2 godziny. Proporcji nie pamiętam - tak na oko, a często na butelkach nafty jest podawany ten przepis.

JA ROWNIEZ POLECAM AMPUłKI RADICAL,JUZ PO DWóCH TYGODNIACH WIDAć POPRAWę

Gość Mam włosy
Jak masz problem z kudłami to sie ogól na łyso I PO KŁOPOCIE WIDZISZ JAKI JESTEM GENIALNY??????????????????????

Gość Mam włosy
JAK BARDZO CHCESZ MIEĆ WŁOSY TO ZRÓB PRZESZCZEP Z POD PACH