Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybki billy

Ile papierosów mozna zabrać do samolotu?

Polecane posty

Gość szybki billy

Mam pytanko do tych co już lecieli samolotem ... Ile można zabrać papierosów na pokład samolotu?? dzieki za wszelkie info.... pozdraweiam

Gość może to następstwo/
karton?

Gość moni222
uf...nie wiem ile dokladnie ale znajomi zawsze bira po jakies 5 kartonow,ale na bezclowce mozesz kupic wiecej i daja Ci do specjalnej torby i nie mas problemu z przewiezieniem fajek:):)

Gość tak tylko ze
moga ci je zabrac jak juz dolecisz do UK :) bo wszystko ponad karton to nielegalne - oczywiscie mowie o papierosach wywozonych z Polski

Gość MONI222
Jakos juz ponad rok przywozimy fajki i nikt nikomu ich nie zabiera a skoro na bezclowym Ci je sprzedaja to jak moga byc nie legalne?

to ze przewozicie to jedno a przepisy to drugie wyobraz sobie, ze niektory sa uczciwi i innych maja za takich wiec nie sprawdzaja

Gość UK traci rocznie jakies
kolosalne pieniadze na przemycie fajek i urzad celny i inland wlasnie sie staraja cos z tym zrobic. moja kuzynka leciala ostatnio na Stansted i co ktoras osobe brali na dokladne sprawdzanie bagazu i konfiskowali wszystkie fajki powyzej jednego kartonu (dla lecacych z Polski). fajki sa legalne, ale ze wzgledu na roznice w cenie pomiedzy 'nowa Unia' a UK powstal przepis, ze z tych krajow mozna wwiezc tylko karton, dokladnie tak jak pisze siobhan.

Gość MONI222
no to bezssens,jezeli kupuje papierosy na sklepie bezclowym a oni pakuja mi to do foliowej torby,to jak z nimi wychodze to kazdy widzi ze je niose:)pewnie nie mam racji ale pisze to co wiem:):)

Gość a jak sobie kupisz 10 kartonow
a wwiezc wolno 1 to policz ile oni traca. a jak masz 20? a jak powiezies trawe, zapakowana w przezroczyste opakowanie to tez mozna? albo spirytus?

w sklepie bezclowym na terenie unii sprzedaja wszystkim bo na terenie starej unii (bez nowych panstw czlonkowskich) mozna przewozic do 3200 sztuk na glowe - przeciez w sklepie nie beda cie sprawdzac skad jedziesz to nalezy do obowiazku celnikow - wiec w sklepie ci sprzedadza ile chcesz - ale jesli jedziesz z Polski np to jesli wieziesz wiecej niz karton , to jest to nielegalne i tyle (przemyt) - to ze ci sie udaje, masz szczescie, ale kiedys sie moze nie udac plus liczy sie podejscie/ uczciwosc rowniez

Gość moni222
No przepraszam Cie bardzo tego akurat nie wiem bo takich rzeczy nie przeworze.Sproboj to sie przekonasz:!

Gość fajek tez nie mozna
wiecej jak karton a wozisz, wiec czemu sie oburzasz? :P

Gość moni222
bo nie wiedzialm ze nie wolno proste chyba jak przewoze to skad mam wiedziec?i spokoj:):)

Gość moni222
I nie wypinaj do mnie jezora:):)

Gość kokout
Jeżeli zrobisz celnikowi loda, to całkiem sporo.

Gość jhjh
nie 16 sztang tylko 3200 papierosow, a dlatego ze nie kazda paczka ma 20 fajek w srodku

Gość gts
ja miałem 9 kartonów 1800szt i nikt nie pisnął nawet słowa.lecialem we wrzesniu 2011 z polski do uk

Gość a tak
ostatnio znajomy msc temu przewiozł 13 kartonow :)