Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majacha

co robi normalne niemowle

Polecane posty

Gość majacha

zastanawiam se czy z moja corcia jest cos nie tak: ma 2 miesiace, ma kolki... niemal caly czas placze.. jak nie bolli ja brzuszek tez jest marudna, zadko sie usmiecha... jest nerwowa... nie umie sama lezec spokojnie w lozeczku, jak ja biore do odbicia placze, jak lezy placze, wstaje- pierwsze co zaczyna sie drzec... ona jest nie w sosie jakies 99 % czasu:(

Gość wspołczuje

Gość bebe_30
ja dopiero oczekuje na dziecko wiec nie mam za wiele doswiadczen z niemowlakami,ale mysle,zenajlepiej jesli sprawdzisz to z lekarzem. byc moze ja cos boli,albo cos jest nie tak? dla upwenienia sie niech lepiej oceni to lekarz.

kochana cos malutkiej dolega,bo moj Kuba 99% czasu odwrotnie niz Twoja,na pewno jak problem bedzie \"namierzony\" odzyskacie spokój.Malutka meczy sie bardziej niz Ty.Wszystko bedzie dobrze,tylko zacznij działac.

Gość Może maleńkiej
brzuszek dokucza, ale jeśli znajdziesz w czym problem i zaczniesz działać to zobaczysz że córeczka jest pogodnym dzieckiem. Mówi się że jak dziecko da w kość na początku to później aniołek ( a moze dlatego że dziecku później raczej brzuszek nie dokucza tylko jak coś ząbki, a my jesteśmy zahartowani na początek to uważamy że nasze dziecko zmieniło się na lepsze).

Gość ale jak mam zaczac dzialac
pomocy

Gość wybierz się do lekarza
może jakieś kropelki da na brzuszek, nie wiem czy karmisz piersią może to problem co Ty zjadasz a jak mleko modyfikowane to może źle jest dobrane,

Gość ale jak mam zaczac dzialac
karmie piersia jestem na diecie dziecko bierze debridat espumisan gripewater i nic

ale jak mam zaczac dzialac ja mialam podobne problemy. Nasz miesieczny maluszek tez mial kolki, wzdecia. Ja teraz praktycznie nic nie jem :( sam kurczak gotowany, suchary i biszkopty i wode niegazowana. Sprowadzilismy z niemiec sab simplex bo nasze leki nie dzialaly w ogole. A przy lozku mamy juz na stale suszarke :) i problemy z brzuszkiem ustapily.

Moja corcia ma 9 miesiecy, ale na poczatku bylo to samo, tylko placz i przy cycu. Nic nie pomagalo, oprocz wlasnie suszarki, jej szum i cieplo uspokajalo. Tak bylo ponad 3 miesiace. Musielismy przetrzymac.

Gość suszarka na brzuszek
dobrze zrozumiałam??? a nie biosz się popażen??? przecież to jest głupota!!! o matko jak można byc tak pustym??? na kolki stosuje się ciepłe kąpiele... do majacha--> jeżeli twoja malutka ma kolki to musisz niestety toprzetrzymać... boli ją brzuszek a to nie jest miłe... gdy bierzesz ją na rączki i nosisz kołyszesz troszkę jej lepiej... dlatego płacze kiedy odkładasz ją do łóżeczka... wiem idzie się zamęczyć nosząc ją ciągle ale to pomaga... no i cieple kąpiele...tzn włożyć maluszka do wody i polewac brzuszek... masowanie tez jest skuteczne...

jeszcze mi powiedzcie że lekarz wam doradzil tą suszarkę... ja pier....czę głupota!!!

Gość Alexxxa
Do tej powyżej - dlaczego uważasz to za głupotę? Dlaczego lepsze są według ciebie kąpiele niż suszarka? Na dziecko albo kieruje się chłodniejszy strumień, albo kładzie sie na brzuszek pieluszkę. Proste, ale żeby na to wpaść trzeba trochę pomysleć. Tymczasem ty potrafisz tylko obrażać innych.

nie chcę nikogo obrazać ale to niebezpiecznbe!!!to jest za duza ingerencja!!! z resztą róbcie sobie jak chcecie... to wasze dzieci będą mały opażenia nie moje...ale dziwię się...

Gość 1111111111111
to jest chyba logiczne,że ogrzewa sie ciepłym powietrzem z pewnej odległości i przez pieluche,nie widze w tym nic głupiego

połóżcie sobie pieluchę na brzuchu i potraktujcie suszarką... zobaczcie jak to działa...zbyt szybkie i zbyt duze nagrzanie w krótkim czasie... to należy robic stopniowo!!!

suszarka na brzuszek ja ten sposob z suszara mam od poloznej. Ta suszarka robimy ok 40 cm od brzuszka i przy tym go masujemy. To sposob stary jak swiat :) I jedyny skuteczny w wielu przypadkach. Mowilam o tym pediatrze. I mowila, ze wiele kobiet mowi, ze to pomaga. A jak pomaga to nie ma w tym nic zlego bo to sposob nieinwazyjny. Bo przeciez nikt nie przypala suszarka dziecka!! :)

Gość **ja**ja**
moja córcia też miała kolkę,dawałam jej espumisan,ale to niewiele pomagalło ,potem siostra pokazała mi ,jak robiła swoim dzieciom...pewnie lekarz nie pozwoliłby na to ,ale ja widziałam ,że niuni przynosiło to ulgę.. jak miała wzdęcie ,to brałam na palec wskazujący oliwkę i jak tak masowałam pupcię ,aż się odbyt troszkę rozwarł ,pozwoliłam żeby popurtała,czasem zrobiła przy tym kupkę i po tym spała jak aniołek. Pewnie nie powinno się tak robić ,ale jeśli się to robi w miarę delikatnie ,a dziecku przynosi ulgę ,to może warto spróbować..? Nie trzeba zapominać ,że dziecko nie powinno cały czas płakać.Dziecko syte i wyspane jest grzeczne...TO NIE JEST NORMALNE ,ŻE DZIECKO CAŁY CZAS PŁACZE!!!! I jeszcze jedno ,jak karmiłam piersia ,a mała płakała ,to okazało się ,że po dokarmieniu (używałam NAN) problem zniknął!!!! MAŁA BYŁA PO PROSTU GŁODNA!!!!Zjadła tylko 20-40 ml ,ale jej to wystarczyło. MOŻE TWOJE DZIECKO JEST PO PROSTU GŁODNE spróbuj troszkę dokarmić ,dopóki twoje piersi nie zaczną produkować więcej mleczka.

Gość **ja**ja**
Napisz jak sobie radzisz Dla Ciebie i Twojego dzieciątka 🌻 🌻

ja ja moja przyjaciolka to robila termometrem :) i to tez bardzo dobry sposob.

moja córeczka jest w 99% spokojna ale za to mój braciesz od urodzenia płakał.noc i dzien dawał koncerty.na raczkach albo kołysany w wózku zasypial po paru godzinnych trudach usypiania,ale to na 20 minut dosłownie.prawie w ogóle nie spał.koszmar współczułam mojej mamie i pomagałam jej jak tylko mogłam chociaz sama bylam w 5 miesiacu ciazy. teraz moj braciszek skonczy w lipcu roczek i jest grzeczniejszy - o wiele grzeczniejszy.pobawi sie sam,nawet wieczorem jak ma isc spac to sam zasypia bez plakania,tylko jeszcze czasem w dzien mu odwala przy zasypianiu

Gość **ja**ja**
majacha czemu nic nie piszesz?

Gość wieje wiatr
nie mam nic przeciwko suszarce każdy sposób dobry jesli chodzi o kolkę ale ja polecałabym raczej termofor jest bezpieczniejszy i do kupienia w kazdej aptece za ok 10 zł. Co do dzidzi majachy to co Wy sie tak uparliście na te kolki, przecież przyczyn niepokoju może być mnóstwo. Najlepiej idż dziewczyno do dobrego lekarza ( jeśli takiego uda Ci sie znaleść).

Gość **ja**ja**
[boi sie]