Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona 30tka

Zaczynam podejrzewać, że cierpię na bulimie. Co robić?

Polecane posty

Gość przestraszona 30tka

Gość no coz....
przestac

Gość przestraszona 30tka
Ale ja nie jestem już nastolatka...Czy to możliwe abym serio przecholowała z tym odchudzaniem?

Gość no coz....
a czym to sie objawia, jak sie odzywiasz, jak wyglada Twoj dzienny jadlospis?

Gość przestraszona 30tka
Od czasu do czasu mam napady objadania się...jestem na diecie 1000-1200kcal bo chcę troche schudnąć..Udało mi się już parę kilo. Ale teraz co raz częściej widzę, że nagle dopada mnie niekontrolowane jedzenie...a potem poczucie winy i chęć pozbycia się tego co zjadłam. Nie wymiotuję, ale ....stosuje dużo środków przeczyszczająch...

zaburzenia laknienia to choroba psychiczna, mysle, ze powinnas skontaktowac sie ze spacjalista. nie wiem dlaczego jak dziewczyny chca sie odcgudzic to stosuja drakonskie diety zamiast sie troche poruszac...1000-1200 to bardzo malo. mozesz zniszczyc organizm. taka metoda nie da sie odchudzic bo zawsz bedziesz miec napady. jestes dorosla, a takie nie madre diety stosujesz..

Gość przestraszona 30tka
Tak mi zalecił włąśnie lekarz...dlatego jestem taka przerażona. Bo myslałam, że on wie co robi:-( Nie mam teraz nadwagi. Miało być to w sumie tylko jakieś 10kg łącznie. Mam 6 za sobą....ale to od stycznia.

Gość no coz....
nie dziwie sie, ze dostajesz napadow przy 1000 kcal dziennie, to wyjatkowo za malo! Staraj sie jesc czesciej, ale malo. Sniadanie moze byc jak najbardziej kaloryczne, spalisz w ciagu dnia. Obiad mieso/ryba z warzywami, na kolacje bialko, spalisz w nocy.... Nie niszcz sie, uwazaj na siebie, wnioskuje ze masz ok. 30-tki, powinnas byc bardziej rozsadna. Wiem o czym mowie, tez juz mam 30-che na karku, jeszcze 6 lat temu walczylam z anoreksja, stracilam okres na dobrych pare lat. Zastanow sie nad tym co robisz!!!

Gość przestraszona 30tka
I...regularnie też ćwiczę wg zaleceń :-)

Gość przestraszona 30tka
Z tego wynika, że powinnam chyba zmienić lekarza...:-( Nie chcę chorować! Chyba nie jest ze mną tak źle skoro jeszcze wiem , że coś nie gra?!

Gość Ralyngolok Pospolity
Boshe :o Gdzue Ty znajdujesz sily na cwiczenia przy 1000kcal? Zacznij jesc 1600, bedziesz chudla wolniej, ale trwale i nie bedzie napadow obzarstwa!!!

Gość no coz....
nie, az tak zle nie jest :), wez sie w garsc, zmien lekarza. Grunt, to nie glodowac. Zrezygnuj z bialego pieczywa, slodyczy, makaronow i ziemniakow, wiecej sie ruszaj, jedz regularnie, nie zapominaj o sniadaniu, bo to podstawa, pij ziolowe herbatki i wode mineralna, a zobaczysz, ze beda efekty!!!

jkis edziwny ten lekarz, widocznie chce zobaczyc efekt kosztem Twojego zdrowia..lepiej jesc wiecej chudnac dluzej , ale zdrowo. miej na siebie oko i zmien lekarza.

Gość przestraszona 30tka
To ginko kazłą mi schudnąć...i powiedział, że mam stosować dietę 1000- 1200kcal plus ruch. Tak robię...Mało węglowodanów, ale więcej białka. Chude mięso i nabiał, warzywa, pełne pieczywo...Ale czuję, że mój organizm zaczyna wysiadać:-( Przestraszyłam sie tymi nagłymi napadami głodu... moge wtedy zjeść całkiem dużo:-( A potem czuję sie okropnie:-( I jeszcze te środki przeczyszczające. Mam często zaparcia...to nawet pomagało, ale teraz to już jak nawyk!

Gość no coz....
podaj Twoj przykladowy jadlospis na jeden dzien. Sniadanie, obiad, kolacja

Gość przestraszona 30tka
I śniadanie: kawa z cukrem i mlekiem, jajko na twardo, pomidor, margaryna , bułka typu grahamka lub 1-2 kromki ciemnego pieczywa II śnaidanie: kefir (400ml) Obiad: ryba smażona w panierce (łosoś lub morszczuk- 2 kawałki)i jakaś sałatka, kawa Kolacja: biały serek chudy z pomidorem lub ogórkiem i cebulką oraz miedzyczasie: herbata, woda mineralna, herbaty ziołowe

Gość fajjajka
LASKA, stara jesteś a głupia. Weźże się w garść i nie wyczyniaj cyrków jak dorastające srajdy, co nie panują nad emocjami. I mózgiem. Zastanów się co się dla ciebie liczy: zdrowie czy wpieprzanie żarcia. Skoro lekrz ci zlecił dietę, to znaczy że jak nie chcesz leczyć się z powodu otyłości, to masz schudnać i tyle. Jesteś dostecznie dojrzała i mądra, żeby nie rekompesować sobie czegoś tam żarciem. Da się. Potrafisz. I nie zwalaj odpowiedzialności na lekarz (cytuje: sądziłam że wie, co robi") i nie wkręcaj sobie choroby. Weź się do kupy. Da się, wiem co mówie. Jak miałam jeszcze niepoukładane pod sufitem zażrałam emocje. I miałam niestejącą nadwagę. Teraz mam pod 40-tkę i BMI 19. Tylko że ja my dear jestem na diecie 1200 kcal przez całe życie. I ciebie prawdopodbnie też to czeka. To nie jest dieta. To jest lifestyle, jak ktoś ma ktopoty z nadwagą.

Gość no coz....
na obiad powinnas jesc wiecej warzyw. Miedzy obiadem i kolacja tez powinnas cos przegryzc.

Gość Ralyngolok Pospolity
Cale zycie na 1200 to niedlugie ono bedzie :(

Gość przestraszona 30tka
Ale ja nie jestem i nie byłam nigdy otyła.... Miałam tylko parę kilo nadwagi:-( Zwyczajnie nic takiego nie miałam wcześniej...Normalnie jadałąm jak wszyscy ludzie...I z pewnością sie nie obiadałam. Z natury nie przepadam za przekąskami typu chipsy, za tłustym jedzeniem czy też kremami w ciastach. Nie kupowałm nigdy smalcu, a słodziłam zawsze tylko kawę. A teraz dopadło mnie coś czego nie rozumiem!!!

Gość przestraszona 30tka
A moja nadwaga to raczej.... siedzący tryb życia... Bo fakt teraz ruszam się znacznie więcej niż kiedyś:-)

Gość gość
ja zaczęłam brać adipex i unormował mi apetyt bo to jest środek na hamowanie apetytu ! koleżanka mi zamówiła na doping-online.com... bo ja nie wiedziałam gdzie zamówić :D też miałam bulimie i nikt mi nie potrafił pomóc ;/ dlatego Ci pisze co mi pomogło bo mi adi uratował skóre.. dodatkowo schudłam 10 kg w miesiąc :)))

Gość gość
co prawda to dość stary post... ale jak go zobaczyłam to mialam wrażenie jakby ktoś go isał w moim imieniu...też się z tym zmagałam..nawet mówiłam o tym najbliższym że mam problemy żywieniowe i mówiłam jak to się objawia...niestety nikt nie zareagował....i powiem szczerze że i mi pomógł w tej sytuacji adipex poleciła mi go koleżanka w ramach odchudzania(bo mówiłam jej jak bardzo chce schudnąć)i jak zaczęłam go brać to zauważyłam też że działa na hamowanie apetytu!!! ja miaam 3 miesięczną kurację...po której 1 schudłam po 2 apetyt w reszcie wrócił do normy :))) więc jeśli ktoś się zastanawia czy warto to ja uważam że tak !!!