Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla

jak zdobyć nowego klienta-- --pracując jako SPEDYTOR ?

Polecane posty

ALE PROSZĘ SZCZERZE, jak to wyglada zatrudniają nową osobę, ktora sama dla siebie ma znaleść baze kilenow zeby w poźniejszym czasie mogla pracowac i zlecac tirom ładunek no bo chyba nie dostane gotowej bazy klienow do reki....?

Gość znafca temata
pojezdzij, podzwoń po hurtowniach i zakładach produkcyjnych

Co to za firma, która każe kierowcy szukac klientów? Przecież to śmieszne. Moj brat ma firme transportowo-spedycyjną i zleceniami zajmuje się sekretarka.

no własnie czwonic czwonic dzwonic, czyli praca spedytor -telemarketingowiec..... do znafcy temata---mnie niepokoi inna kwestia jesli pracujesz jako spedytor to sam musiałes szukac kilentow czy korzystałes z firmeowej bazy danych(o ile taka była) czy kazdy sobie ...szuka az znajdzie

Gość znafca temata
zależy po co ciebie zatrudnili. Jeśli na kogoś miejsce - dostajesz bazę, jeśli nie cóż.. szukasz.

LUCY........... Co to za firma, która każe kierowcy szukac klientów? Przecież to śmieszne. Moj brat ma firme transportowo-spedycyjną i zleceniami zajmuje się sekretarka. ----------------------------------------- NIE kumam co tu napisałas jak to kierowcy szuac kilenow,,,to specytor tym sie zajmuje---a kierowca jedzie tam gdzie spedytor załatwi ładunek lub rozładunek co ma do tego sekretaka ...od tego w firmach logist-transport...sa spedytorzy.....

molla - no to widocznie nie wiesz, że niektórzy kierowcy zeby sie dowartościowac nazywaja siebie spedytorami ;) W takim razie jest gorzej niz myslalam - dostałas prace i nie wiesz jak ja wykonac? Super, gratuluję ;)

ja jej nie dostałam szukam info na ten temat zeby sie potem głeboko nie rozczarowac stanowisko ASYSTENT SPEDYTORA....a co pod sie kryje próbuje dojsc

Gość pppiodnosze

Pracuje jako spedytor od ok 1,5 roku bez wczesniejszego doswiadczenia w tym zawodzie. Przychodzac do pracy dostalam baze potencjalnych klientow, do ktorych moglam zadzwonic w poszukiwaniu ladunku. Obecnie mam tez swoje kontakty, z ktorych korzystam.

Gość lenka159
Jeszcze nie spotkałam firmy która każe szukać kierowcom klientów ale ok... Na twoim miejscu pojeździłabym po hurtowniach lub wysłałabym do nich wiadomości głosowe z ofertą firmy itd. Z tego co wiem takie wiadomości można wykupić na http://www.tidetelco.pl/produkty/polaczenia-wychodzace/voice-mailing Jak dla mnie jest to świetny sposób na szybkie zbudowanie bazy klientów.

Gość gość
lenka159 dziś Gdy słyszę automat, momentalnie naciskam guziczek z czerwoną słuchawką.:classic_cool: Większość ludzi tak robi.:classic_cool:

Gość REEEEKKKLAMMY
lenka169 juz nie jestes airys? ty jak widze poszukujesz klientów na kafeterii odgrzebując stare tematy

Gość gość
Jakby wieszkosc odrzucala takie polaczenia to by garnki Filipiak dawno splajtowaly, a tak nadal mnie zapraszaja na prezentacje, choc nie chce

Gość Hajduzalon
Hmm... Gdy mnie zależało na zdobyciu klientów, to obracałem się wśród różnych ludzi, dawałem wizytówki... Może targi branżowe? Mam na myśli coś takiego http://www.businesstimes.pl/?p=55797

Gość gość
Warto też zainwestować w dobry sprzęt, np w www.azstudio.com.pl znajdziesz szeroką ofertę i dobre ceny radiotelefonów

Gość amelka102
Tutaj masz taką bazę danych https://leadbase.pl Jest to największa baza firm i kontaktów. Baza jest płatna, ale bez wątpienia warto zainwestować. Decyzja należy do Ciebie.

Gość gość
na pewno duzo latwiej jest jak juz jestesm wdrożony i znasz troche specyfikę tej pracy, na poczatku zawsze jest trudniej wejsc w ten tryb pracy. Mi się bardzo dobrze pracuje od samego poczatku w M&W Spedition, nie chce zmieniac firmy bo co jakis czas dostaje jakis bonus $, ogolnie kasa doba, warunki dobre i mozna sie duzo nauczyc

Gość Yamek
powinieneś się cieszyć, że masz takiego pracodawcę.

Gość arkiss
Pojawiło się różnych stron ogłoszeniowych w necie. Mi się dobrze korzysta z witryny http://lokalneoferty.pl. Prosta w obsłudze, mają multum kategorii ofert, a to przyciąga ludzi jak jest różnorodnie i w jednym miejscu można znaleźć wszystko. Ja tutaj się ogłaszałem jak miałem do sprzedania lokal i też sam znalazłem dobrą firmę, która mi klimatyzację kładła.

Gość zevas
Zawsze lepiej mieć kilka źródeł informacji o zleceniach niż jedno. Ja polegam na pewno na stronie jaką prowadzi DTK&W. Aktualizują bazę ofert, zawsze się coś nowego i ciekawego pojawi. Nie ma takiej opcji, żeby oferty wisiały miesiącami aż się przedawnią, dbają o to, żeby na stronie były dostępne tylko ważne zlecenia i bieżące przetargi.