Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość handy

Czy jest tu jakaś KADROWA???

Polecane posty

Gość handy

Mam pytanie, otóż właśnie skończyłam studia licencjackie, w trakcie których pracowałam. Zgodnie z tym co jest napisane w kodeksie pracy po uzyskaniu wyższego wykształcenia do lat pracy dolicza się - 8. Czyli jeżeli studiowałam i pracowałam, to ten czas pracy nie liczy się do okresuu zatrudnienia (nie przepracowałam 8 lat), bo 8 lat za studia to wymiar korzystniejszy? Pracuję w jednostce budżetowej i za przepracowanie 5 lat należy mi się dodatek w wysokości 5 %, czy już teraz go otrzymam? A co z wyższym urlopem, otrzymam go opiero za dwa lata? A jeżeli teraz rozpocznę studia magisterskie, to dopiero po ich zakończeniu będę musiała jeszcze dwa lata pracować, żeby mieć wyższy urlop?

Gość angela_
do wymiaru urlopu wybiera się bardziej korzystny wariant czyli w twoim przypadku studia,za pracę w trakcie nauki nie dolicza się nic jeżeli chodzi o dodatek za przepracowane 5 lat to jest to określone w waszym regulaminie i najprawdopodobniej (tak jast w większości firm) trzeba przepracować te lata w firmie (tzn. nie będą sumowane okresy zatrudnienia u poprzednich pracodawców czy doliczane lata za studia)

Gość handy
Doliczane są wszystkie poprzednie okresy zatrudnienia, ale nie ma wzmianki o studiach :/