Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grizella

Pynanie o prezent dla syna.

Polecane posty

Gość grizella

Mam 10-letniego syna i w tym roku obiecaliśmy mu komputer za dobre świadectwo :) Niestety kompletnie nie orientuję się w cenach i parametrach. Syn też do końca się na tym nie zna. Co byście polecili? Dodam, że mojemu synowi bardzo zależy na grze TestDrive Unlimited (ciągle nas o nią męczy). Nie chcę kupować byle czego, żeby potem się nie okazało, że gra i tak nie będzie chodzić :-O. Pomóżcie...

Gość BeznadziejnaOsobaZPasja
Intel P4 2.4Ghz lub AMD Athlon 2800+ 512 MB RAM 8GB HDD ATI Radeon 9800 256MB VRAM lub Nvidia 6600 GTz 256 MB VRAM. Napęd DVD Windows 2000/XP i nowsze Minimalne wymagania do gry.

Gość Każdy by sobie chciał być
Aaa, dzięki:) A ile mógłby taki komputer kosztować? Ktoś się orientuje? Czy w nowszych modelach komputerów takie ustawienia to standard, czy trzeba kupować w częściach?

Gość grizella
BeznadziejnaOsobaZPasja - dzięki za odpowiedź! Czyli trzeba kupić komputer, który będzie opowiadał tym parametrom, tak? I gra będzie chodzić? Czy raczej kupić lepszy komputer?

A ja bym chciał wiedzieć ile kosztuje w tej chwili dobry komputer??? Czy lepiej kupić w całości czy składaka? Co się bardziej opłaca? A poza tym, jaki kupić komputer, żeby potem łatwiej można było wymienić kartę graficzną i inne części?

Gość nnnnnnm
Kup z procesorem Intela ale nie pentium4 bo to już przestarzały model , teraz sa Core Core 2 Duo :)

Gość grizella
OK, dobrze wiedzieć! A ten Intel jest teraz też z jakimś numerem? Jaki najlepszy? I - może głupie pytanie - co to jest to Core Core 2 Duo???

A ile kosztuje taki komputer? Bo ja też chciałem sobie kupić, na moim starym już nic nie odpala z nowszych gierek :-p

procek minimum 3,0 ghz do tego co wyżej, pojemnośc dysku minimum 80 gb , pamięć ram minimum kup 512, 1 giga to już powoli norma w grach. reszta j.w. I broń cie panie boże przed kupnem czegoś zintegrowanego na płycie, uniemożliwia to potem rozbudowę

Gość grizella
Dziękuję jeszcze raz! Właśnie już wcześniej słyszałam negatywne opinie na temat kart zintegrowanych. A w jakich to by było granicach cenowych, bo też nie jesteśmy milionerami :) ?

Gość jakakas
Płyta główna MSI K9N Sli-2F nForce 570 procek amd Athlon 64x2 4200+BOX Pamięć 2x512MB (dwukanałowo) dysk 250GB Karta graficzna GF 8500GT 256MB/128bit DVD-REC Czytnik kart pamięci obudowa z zasilaczem klawiatura, mysz, głośniki Monitor Samsung 19" RAZEM BRUTTO 2570zł To komp sprzedany przeze mnie 14 czerwca więc ceny w miarę aktualne. Komp był dla dziecka.

Gość grizella
Och, to nie jest jeszcze tak żle :) Bo ja sobie przeznaczyłam tak to 5-6 tys.

podałem linki z komputerami samymi, bez monitora (lcd 400-700 zł), klawiatura + mysz optyczna 100 zł (bezprzewodowe) system windows XP professional - wersja OEM (sprzedawana z częścią komputerową ;) ) ok 300 zł lub windows, bez części 560 zł lub wystarczający w zupełności windows xp home 280-300 zł. Oczywiście jeśli wszystko ma być legal.

Gość grizella
No to powinno starczyć :)

Polecam coś z technologią SLI tylko trzeba zwócić uwagę czy dwie karty wejdą na jedną płytę. I nie kupowałbym boxa tylko sam sobie wybrał wiatrak np: Scythe Płyta główna Gigabyte GA-M59SLI-S5 nVidia nForce 590 SLI