Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronkaJestem

tesciowie niesprawiedliwie traktuja mojego mezai szwagra

Polecane posty

Gość bronkaJestem

zasada-kazdemu wg potrzeb w klasycznej postaci-my na starcie mielismy wszystko(dzieki moim rodzicom)mieszkanie(urzadzone za moje oszczednosci,bo narzeczony przed slubem nie inwestował w nie bo ..pewnie sie bal,ze slubu nie bedzie a ja mu nie oddam) a szwagier poniewaz nie ma lokum,samochodu itp. na wszystko od nich dostaje.Ostatnio powaliła mie wiadomosc,ze dostanie tez prawie nowy samochod bo tesciowie kupili sobie lepszy.Hojny gest...mnie jest smutno-samochod kupilismy za swoje pieniadze rok po slubie(szwagier nie wiadomo kiedy sie ożeni)..

Gość weszka
no dobrze, ale co mają zrobic ? dać wam drugi samochód ? cieszcie się , bo nikt wam nigdy nie wypomni, że wszystko macie dzieki niemu

Gość bronkaJestem
nie chce drugiego auta,ale oni wiedzili,kiedy zamierzamy kupic i ze czekalismy z tym wydatkiem na odpowiedni moment bo nie stac nas bylo na uzywany 10 letni samochod od razu po slubie.

Gość ele20
wasz szwagier ma zobowiązanie na sobie,opieka nad wszymi rodzicami, ty masz spokój w domu, on musi jednak na straosc zadbac o nich, ciesz sie ta swiadomoscio ze sama sie wszystkiego dorobiłas, on natomiast nie, a jak juz to niech twoj mezu sie troche dla was postara i postawi sie rodzicom, od czego go masz?

ludzie chyba dzielą się na tych, którzy są dumni z tego do czego doszli sami i na tych, których w oczy kole, że ktoś ma lepiej. Czyż nie przyjemniej cieszyć się z rzeczy, które mamy dzięki swojej pracy i zaradności?

Gość bronkaJestem
łatwo wam mowic,ale nam naprawde na poczatku bylo cięzko

w ogole nie rozumiem dlaczego rodzice mieliby dawac cokolwiek. tylko w sytuacji wypadku,choroby czy czegos takiego przyjelabym pieniadze od rodzicow czy tesciow. na kazda najmniejsza rzecz zapracowalam sama-a raczej pol na pol z partnerem i wiele razy odmawialismy wciskania nam pieniedzy. moim zdaniem mlodzi ludzie powinni zapracowac na wszystko sami. zal mi twojego szwagra,bo nigdy sie nie dowie do czego doszedlby sam i jakie to boskie uczucie i satysfakcja.

Gość ty na starcie dostałaś
mieszkanie od swoich rodziców, a szwagier dostaje teraz samochód od swoich - jesteś typową zazdrosnicą, której zalezy tylko na kasie... może zajmij się swoimi finansami, a nie licz pieniędzy innym, ok? znam takie typy, m.in. moja bratowa prezentuje podobny typ myślenia

Gość elizaaaa
to jest tzw postawa roszeniowa ...