Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bujamsie

no poradzcie cos

Polecane posty

Gość bujamsie

witam poszlam do nowej pracy. na poczatku bylo wg mnie normalnie w sensie nawiazywania kontaktow, czyli ciazko, bo trudno poradzic sobie z oporem ze strony juz tam pracujacych, ktorzy w nijaki sposob nie starali sie ze mna nawiazac kontaktu. ale mimo wszystko zaciskalam zeby i wmawialam sobie jakos to bedzie musze przetrwac ten pierwszy okres. no robiłam co moglam, w sensie nie wchodzilam do dup** moim kolegom oraz kolezankom, ale bylam miła, nie robiłam obrazonej miny, gdy o cos pytalam i byłam pozostawiona bez odpowiedzi, gdy bylam całkowicie olewana itp. itd. ale ile mozna znosic takie zachowanie? wkoncu załamałam rece i dostałam awersji do tej pracy. nie mamy tam zbyt wiele pracy wiec wszyscy sobie gawozą mnie trzymajac na uboczu, a ja czujac sie niechciana nie bede sie pakowac w to towarzystwo, zwlaszcza ze po tym jak mnie potraktowano nie mam siły byc juz miłą i ochoty mowic do nich. mysle ze meczymy sie wszyscy, i ja i oni. chcialabym to zmienic, ale nie wystarczy inicjatywa i checi tylko z mojej strony. zreszta trudno mi sie przelamac po tym co bylo wczesniej. nie wiem co rozbic zeby zmienic ta sutyacje. poradzcie cos. blagam bo sie wykoncze w tej pracy. zwolnienie nie wchodzi w gre niestety narazie :-(

nie przemilczaj faktu ze cie ignoruja musisz im w bezpieczny sposob dac do zrozumienia ze jestes obecna w tej pracy czy sie im to podoba czy tez nie i musza sie z tym pogodzi lubi sie kogos czy tez nie minimum kultury kazdy powinien miec i chociaz odpowiadac na grzecznie zadane pytanie jesli im tego nie dasz do zrozumienia to zawsze bedziesz ta ignorowana i bedziesz tematem do zartow jesli nie podoba im sie twoja bardziej ulegla postawa badz bardziej stanowcza jesli cie nie polubia z taka postawa to i tak nie masz nic do stracenia a przynajmniej poczujesz sie lepiej gdyz nie bedziesz bez oporu zgadzac sie na miano osoby nizszej wagi