Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byyyyh

prosze, doradzcie....

Polecane posty

Gość byyyyh

zaczynam sie niepokoic.... ostatnia miesiaczke mialam 17 maja. mam bardzo nieregularne cykle - w ostanim roku od 30 do 49 dni. nie wykluczam, ze moge byc w ciazy - nie stosujemy zadnej antykoncepcji z mezem. jednak, w trzy dni temu robilam test sikany i wyszedl negatywny... co robic?..... czy juz powinnam wybrac sie do gin? czy poczekac jeszcze troche i powtorzyc test? nie ukrywam, ze sie dziwnie czuje od ponad tygodnia, zwlaszcza moj brzuch bardzo dziwnie sie zachowuje... jesli jest tu teraz jakas zyczliwa kobietka, bardziej doswiadczona niz ja, ktora zechcialaby ze mna pogadac...........

jesli robilas test i wyszedl negatywnie to raczej nie jestes ale jesli dalej nie dostaniesz okresu to powtorz test i jesli dalej bedzie negatywny a ty okresu nie bedziesz miala to wybierz sie do lekarza bo moze to sa jakies zmiany hormonalne albo cos innego i dla tego nie masz okresu a jesli za kilka dni powtorzysz test i wyjdzie pozytywnie to jestes w ciazy i wtedy poczekaj moze ok tyg i idz do lekarza ktory potwierdzi ciaze i powie co dalej

Gość byyyyh
no tak..... wiem...... za jaki czas powtorzyc test?........ ja juz sie strasznie martwie.....

u mnie bylo podobnie pierwszy test nie pokazal ciazy.drugi zrobilam, ok trzech tygodni pozniej i juz pokazal ciaze.tylko ja nie mialam takich nie regularnych cykli.najlepiej idz i zrob badanie z krwi.

Gość byyyyh
nosku, trzy tygodnie pozniej od czego? od pierwszego testu? czy od terminu spodziewanej miesiaczki? nie wiem, kiedy test zrobic :/

trzy tygodnie od ostatniego testu.pierwszy zrobilam gdzies w polowie cyklu.tak tylko dla sprawdzenia.a drugi ok tygodnia po tym jak powinnam byla dostac @.mam nadzieje ze nic nie pomylilam dawno to bylo:-) kolezanka tez robila test i wyszedl jakis dziwny a byla w ciazy. naprawde dla pewnosci idz i zrob badanie z krwi.w kazdym labolatorium to zrobia.

Gość byyyyh
hm, masz racje... dziekuje ci

wiesz najlepiej powtorz test za kilka dni ok3-4 wtedy poziom hormonow powinien byc juz byc wstarczajaco wysoki aby test go wykryl ale jesli wyjdzie na nie a ty okresu nie bedziesz miala nadal bo masz nie regularne cykle i do tego zatrzymanie sie ewentualne okresu moze swiadczyc o zaburzeniach hormonalnych albo na o cystach na jajnikach wiec lepiej jak test wyjdzie na nie a @ brak idz do lekarza

Gość byyyyh
no to teraz nie wiem..... robic badanie z krwi, czy test sikany powtorzyc?....... :(

nie ma za co.pozdrawiam i zycze zeby wszystko sie pozytywnie wyjasnilo.:-D

Gość bebe_30
powtorz moze jeszcze test sikany:) mnie taki test wykazal ciaze juz w 6 dni po owulacji.

byyyh--biudlko.zrob sobie test plytkowy.ale jesli nie wytrzymasz i chcesz miec 100%pewnosc idz i zrob z krwi.po co masz sie dreczyc.a jesli wyjdzie ze nie jestes to radze isc do endokrynologa i uregulowac prace hormonow.bo takie rozbierznosci w @nie sa normalne.hyba

Gość byyyyh
bebe, jaki test robilas? moze ja jakis kiepski bardzo kupilam?.. nie wiem.....

Gość bebe_30
ja robilam test ciazowy plytkowy "clear blue" bodajze.

Gość byyyyh
wiem nosku..... jestem dosyc wrazliwa osoba, i 'byle nerw' powoduje takie 'obsuniecia' w cyklu u mnie.... stad te dlugie cykle - wtedy mialam naprawde 'napiety' czas. ale teraz sie bardzo dziwie..... bo stresow nie mam, duzo wypoczywam (zwlaszcza, ze jestem bardzo sennna od samego rana :(( ), robie, co lubie...... mam dobra ginekolog, nie pakuje we mnie chemii bez prawdziwego powodu.... na pewno pojde do niej wkrotce.... ale...... teraz zaczynam sie juz martwic :(

Gość byyyyh
bebe_30, dziekuje za informacje..... ktore testy jeszcze warto kupic?..

Gość bebe_30
slonko,a ja mysle tak. twoja ostatnia misiaczka byla 17 maja-to juz dawno temu,i na pewno kazdy test plytkowy powinien na tym etapie wykazac ewentualna ciaze. jesli nie wkazuje,to pewnie nie jestes w ciazy. dla upewnienia sie zrobilabym teraz test z krwi,i niezaleznie od wyniku udala sie do lekarza bo: 1.jesli jestes w ciazy to cudownie:)2.jesli nie jestes w ciazy, to wydaje mi sie,ze lekarz powinien sprawdzic i wyregulowac twoje hormony. pozdrwaiam cieplo.

Gość byyyyh
no, to rozsadne rozumowanie. chyba tak trzeba zrobic... problem w tym, ze nie jestem w swoim miescie i bede w nim dopiero w przyszlym tygodniu.... nie chce isc tu do przypadkowego lekarza... eh, wybaczcie, ze tak mecze was.....

Gość bebe_30
masz racje, do przypadkowego lekarza nie warto isc,bo moze narobic wiecej szkody niz pozytku. umow sie spokojnie ze swoim zaufanym lekarzem, bo zarowno ciaza jak i sprawa hormonow to powazne kwestie,i warto zeby sie tym zajal ktos komu ufasz.caluski.

Gość byyyyh
dzieki za rady - trzymaj sie cieplo! eh :(

Gość bebe_30
slonko,piszesz ze jestes senna od samego rana-a to moze byc objaw ciazy:) ja zanim sie zorientowalam,ze jestem w ciazy bylam nadludzko zmeczona i senna i spalam po 12 godzin na dobe:):)

Gość byyyyh
dziekuje, ze mnie pocieszasz....... ale - mimo, ze nigdy nie mialam zadnych powaznych problemow ginekologicznych (mam blisko 30 lat) - jakos bardziej jestem sklonna myslec, ze cos zlego sie dzieje....

Gość bebe_30
zachecam do myslenia pozytywnego:) jesli to ciaza-to cudownie,a jesli nie, to pewno sprawa hormonow,ktore mozna wyregulowac. najwazniejsze by nie zaniedbac sprawy i porozmawiac na ten temat z lekarzem. ja przez jakis rok borykalam sie z nadmiarem prolaktyny,ale leczenie zakonczylo sie pomyslnie i jestem w ciazy:)

Gość byyyyh
gratluje ci, bebe_30, ze spotkalo cie to szczescie upragnione :) dziekuje rowniez za dobra energie.... jakos musi sie wyjasnic, ulozyc........

Gość tralallakalaal
ale czy ja dobrze rozumiem ty cHcesz miec malenstwo czy wlasnei narazie jeszcze nie?

Gość byyyyh
jasne. chce. od dawna chcemy dziecka... kolejny dziwny dzien..... co lepsze, teperature mam podwyzszona, wiec raczej na okres sie nie zanosi.... wkrotce bedzie to najdluzszy cykl w tym roku. to zle rokuje :( do gina to nawet nie mam szansy w przyszlym tygodniu pojsc... a do inego nie pojde. zrobie za kilka dni powtorke z testu. ehhhhhh