Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja333

Jak przyspieszyć okres?

Polecane posty

Gość Alicja333

Sprawa wygląda tak: chciałam się zabezpieczyć na 1 miesiąc i lekarz przepisał mi Yasminelle. Powinnam dzisiaj dostać okres, a następny za 26 dni, i przy tym następnym zacząć od pierwszego dnia zażywać Yasminelle. I wszystko byoby ślicznie, tylko, że dzisiaj mi się okres opóźnia, a w zwiazku z tym na 100% opóźni mi się ten następny za 26 dni... no i klapa. W zasadzie mogłabym wykupić 2 opakowania Yasminelle i zacząć zażywać od tego cyklu (w tym przypadku o kilka dni skrócił by mi się cykl), ale nie chcę w siebie pakować cały miesiąc hormonów... W zwiazku z tym mam pytanie... czy istnieje jakaś możliwość przyspieszenia okresu w przyszłym miesiacu? Kiedyś ktoś mi poradził zażycie 5 tabletek chyba rigevidonu... czy można zażyć 5 tabletek Yasminelle tak po połowie cyklu? No i co później? Jak się pojawi okres to zacząć brać następne opakowanie od 1 dnia?

po pierwsze to masz jeszcze ładnych kilkanaście godzin na dostanie tego okresu dzisiaj!!! a po drugie to nie kombinuj lepiej. nie rób sobie takiego zamieszania w organiźmie!!!! to bez sensu, nie lepiej dostać następny kres nawet 2 dni później niż go wogóle nie dostać - a tak też może się zdarzyć jak zaczniesz z hormonami wariować. a tak poza wszystkim to rigevidon ma o wiele większą dawkę hormonków od yasminelle więc może tak nie zadziałać. ps nie twierdzę że ten rigevidon by przyspieszył - nigdy eksperymentów takich nie robiałam

Gość tretretete
ale jak to tylko na 1 misiąc....otóż przy pierwszych opakowaniach nie ma co kombinowac z tabletkami ponieważ można nieźle namieszać,awet tak że zamiast braku okresu będziesz plamić przez caly miesiąc.......poza tym przy pierwszym opakowanu tabsów tez może być różnie,plamienia itp....ale jeśli bierzesz pierwsze opakowanie to nie wolno kombinowac nic z tabsami......bo to różne ma skutki

Gość Alicja333
No to jeśli dzisiaj nie dostanę, to zaczynam od jutra całe opakowanie zażywać. Po prostu nie mogę mieć okresu na początku sierpnia i już. Najwyżej nie zrobię sobie przerwy między 1 a 2 listkiem - to wiem, że na pewno jest możliwe. Właściwie to mi zależy na 1 tylko tygodniu bez okresu i w pełni zabezpieczenia.

Gość Alicja333
No to jeśli dzisiaj nie dostanę, to zaczynam od jutra całe opakowanie zażywać. Po prostu nie mogę mieć okresu na początku sierpnia i już. Najwyżej nie zrobię sobie przerwy między 1 a 2 listkiem - to wiem, że na pewno jest możliwe. Właściwie to mi zależy na 1 tylko tygodniu bez okresu i w pełni zabezpieczenia.

Gość Alicja333
moniak, dziękuję za komplement, jeśli to o mnie chodzi. Mam 38 lat a przez kilkanaście lat brałam Cilest. Teraz miałam kilkuletnia przerwę w zażywaniu hormonów.

mozesz sobie nieźle namieszać po prostu- ale rób jak chcesz no...

Gość Alicja333
Namieszam sobie tym, że wezmę 2 opakowania a nie jedno? Skoro ginekolog przepisał mi 2... jeśli chodzi o przerwę między 1 a 2 listkiem, to można ją pominąć albo dowolnie skrócić. Nie można natomiast wydłużać, bo drugie opakowanie nie będzie skuteczne. To jest napisane na każdej ulotce, to opowiadają wszyscy ginekolodzy i to sprawdziłam sama nie raz. Warunkeim jest tylko to, żeby były to pigułki jednofazowe.

ok, ale mowiłas że jesli dzis nie dostaniesz okresu to od jutra zaczynasz brać- czyli rozumiem że nie od 1 dnia miesiaczki a w środku cyklu zaczniesz- i o tym mowie. mozesz przeciez plamić przez całe to opakowanie, a potem w ogole nie dostac krwawienia

Gość Alicja333
Nie, źle mnie zrozumiałaś. Jeśli nie dzisiaj dostanę, to jutro dostanę - to miałam na myśli. Oczywiście, jeśli jutro nie dostanę to zacznę od 1 dnia, ale czuję, że ten dzień się zbliża ;)

mhm, myslałam ze koniecznie chcesz juz zacząc brać i nawet jak nie dostaniesz okresu to weźmiesz jutro pierwsze opakowanie, juz czaje :)