Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agh......

odejscie czopa a porod

Polecane posty

Gość agh......

Wiem ze to juz bylo ale Kochane Dziewczeta, zrozumcie spanikowana przyszla mamusie :) rodze 1 raz... Dzis o 9 (chyba) odszedl mi czop, cala noc czulam lekkie skurczyki, takie jak na okres, niezbyt regularne, teraz przeszlo, czasem cos tam poczuje jak zbizajacy sie okres. Boli mnie jednak cholernie krzyz, miednica, wszystko jednym slowem.... Myslicie ze to jeszcze dluuuuuugo?....

Gość Espu......................
Trudno powiedziec, mi czop odchodzil kilka dni. A brzuch zaczalpobolewac jakies 2 dniprzed porodem. W nocy przed urodzeniem dziecka mialam skurcze juzdoscregularne, rano pojechalismy do szpitala, skurcze przeszly ale lekarz stwierdzil, ze jest 3 cm rozwarciai zostaje w szitalu. Urodzilam tego samego dnia wieczorem. Powodzenia!

Gość agh......
Czyli wychodzi na to ze tak na dniach, albo w pare godzin....o rany, straszny stres, tak czekalam na ten moment a teraz jakos nieswojo sie czuje, marze zeby sie juz zaczelo! No cooz, spakuje torbe szpitalna i ....czekam....moze to jeszcze dzis. jestem w 39tc wiec ....Dzieki za odpowiedzi

Gość Espu......................
Ja tez urodzilam w 39 tygodniu, torbe pakowalam o 4 w nocy. I bardzo chcialam, by to byly juz TE skurcze, czulam niesamowite podekscytowanie i bardzochcialam urodzic :-) Bedzie dobrze, zobaczysz, Ja mialam lekkie skurcze, malo bolesne,wiec porod wspominam naprawde dobrze. A potem wielkie szczescie, ze masz dzidzie, ze jestes lekka, ze zycie sie zmienilo na lepsze. Teraz marzy mi sie rodzenstwo dla malucha.

Gość groszek pachnacy
co to jest ten czop??

mi czop odszedł na 4 dni przed porodem i co rano trochę większa ilość jego wypadała. to róznie bywa, czasami odpada na kilka godzin przed, czasami nawet i 2 tygodnie przed! kazda kobieta jest inna, nie martw sie ,bedzie ok!! jak zaczniesz rodzić to będziesz wiedziała, że to już TO

Gość agh......
Groszek, to tylko tak brzmi. Ten czop to zwiastun tego, ze juz niedlugo bede tulic moje malenstwo i nie jest on jakos obrzydliwy!!! Jak go dzis zobaczylam rano to az slonce mi zaswiecilo - zrozumiesz o czym mowie jak zajdziesz w ciaze!!!

agh - mi też :) chociaż mi odchodził w ratach, teraz już chyba odszedł całkiem, a ja nadal czekam na mojego synka bo w brzusiu się tak rozgościł ze nie chce jeszcze wyjść :) (a czop odszedł mi w zeszłym tyg. , obecnie jestem w 40 ) groszek - no a jak ma to przebiegać, przecież musi sie wszystko pootwierać żeby maluch miał wolną drogę :) wszystko zależy od podejścia, ja cieszyłam sie jak dziecko jak mi odszedł i też nie uważam żeby był obrzydliwy, w końcu mój ;)

Gość _d_
a jak odchodzi czop jak sie ma zalozony pessar albo szew??

w 24 godziny po odejściu czopa odeszły mi wody i się zaczeło. tylko bóle krzyżowe. każdy organizm ma inaczej :)

Gość agh......
rano odszedl ten czop i skurcze staly sie jakby regularniejsze co ok 10min, ale nie jakos mocno bolesne, ciagnie mnie brzuch, czasem jak na okres,moze to wciaz przepowiadajace, bol krzyza nie do wytrzymania. nie wiem sama co mam poczac...:(

Gość agh......
pliiiiis, co sadzicie, zaczelo sie? mam czekac?

Gość koktajlowa
mi czop odszedł na prawie 2 tygodnie przed porodem....ale jak masz skurcze co 10 min tzn. że PORÓD SIĘ ZACZYNA-GRATULUJĘ! zresztą te bóle o których piszesz takie jak na okres to na 100% poród! ja tak miałąm! .... jak czas między skurczami bedzie wynosił 5-6 min to jedź do szpitala ;) trzymam kciuki!

Ja miałam tak samo jak ty, zaczęło się delikatnymi skurczami jak na okres. U mnie to wszystko trwało długo, bo aż 12 godz. Myślę, ze mozesz już jechać na porodowkę. Ja przy tych skurczach miałam rozwarcie na 2 i pól palca. Powodzenia :)

Gość koktajlowa
to zrozumiałe.....kiedy rodzi się pierwszy raz skąd ma się wiedzieć kiedy to wałśnie TO!!!! :) Oznaki zbliżającego się porodu to przede wszystkim REGURALNE SKURCZE; tzn. że boli Cie brzuch / takj jak na okres/ reguralnie co jakiś czas--- najczęściej zacyzna się od 10 min. czyli boli brzuch reguralnie co 10 min. Z czasem ból staje sie mocniejszy a odstepy miedzyu skurczami -krótrze! Tylko spokojnie- mierz czas i kontroluj sytuację! Buźka :D

Gość wielbicielka felka
widocznie masz duza tolerancje bolu ja juz bym na twoim miejscu pojechala do szpitala , najwyzej wrocisz jednak nie ryzykowala bym zbyt dlugo czekajac bo pozniej mozesz urodzic w samochodzie :)

Gość koktajlowa
przecież jak dziewczyna ma teraz skurcze co 10 min. to nikt jej do szpitala nie przyjmie.... przyjmują jak skurcze są co 5-6 minut!!!!! :o

Gość agh......
dobre! Z ta tolerancja bolu to nie tak - mnie po prostu az tak nie bola te skurcze jeszcze, odczuwam to tylko jako dyskomfort, chyba zglupieje

Gość wielbicielka felka
jasne jak ma bole co 10min to ja nie przyjma? ! GLUPOTA ja wogole nie mialam boli tylko lekko krzyz mnie pobolewal czop mi odszedl rano i ok 20pojechalam do szpitala i co bez boli przyjeli bo mialam rozwarcie na 5 palcow dostalam zastrzyk i po 2 godzinach urodzilam .

Gość agh......
W takim razie przeczekam sobie jeszcze do tych co 5 min skurczy (o ile sie pojawia), zreszta moj maz wpadl na chwile, dal mi jakis obiad i wyskoczyl, nawet nie zdazylam mu powiedziec ze moze sie zaczelo! Serio to bylo 2 minuty. a moze wody mi odejda i trzeba bedzie jechac :) mysle ze kazda kobieta ktora rodzila wie w jakim stanie teraz jestem.

Gość agh......
Nie wiem Dziewczyny, wszystko jakies nierealne mi sie zdaje, nie dociera do mnie ze moze to to, czekam na jakis konkretny znak.

Gość oalalala_
agh.. poczekaj az skorcze beda co jakies 5 min i wtedy jedz do szpitala ja rodzilam tydzien temu i amm ze tak powiem swieze doswiadczenie. czop odszedl mi jakies poltora dnia przed porodem.tak okolo 9 rano w poniedzialek,a urodzilam o 12.30 we wtorek,ale wiem ze u kazdej kobiety wyglada to inaczej. a skorcze mialam pozniej co jakies 10-15 min,dopiero okolo 1 w nocy we wtorek zaczely sie czestrze i bolesniejsze.i od tej pory nie moglam juz spac i tak chodzilam po domu ,a o 6 rano pojechalam do szpitala bo juz byly silne i czeste.

Gość oalalala_
moze minac tydzien,ale rownie dobrze moze to byc kilka-kilkanascie godzin.wiec nastawiaj sie juz psychicznie i pakuj do szpitala,bo mozesz juz niedlugo tam byc...radze zebys tam pojechala jak bedziesz miala w miare regularne skorcze co jakies 5 minut.wtedy bedzie ten czas...ja zwlekalam od 1 w nocy,bo nie wiedzialam czy to juz.i jak juz pisalam o 6 pojechalam do szpitala,ale urodzilam dopiero o 12.30 wiec ty tez napewno zdazysz ;)

Gość agh......
No tak obserwuje sie i obserwuje i chyba to jeszcze nie to, buuuuh:( skurcze sie nie wzmocnily, dalej po prostu brzuch twardnieje, ciagnie, w miare regularnie ale chyba nie "porodowo"". Bede czekac....jeszcze w dodatku zgaga mnie zlapala. Wszystko bole, krzyz miednica, szkoda gadac...

a mnie tylko boli szyjka macicy. Okropnie. Od kilku dni, jakby mi ktoś ją żyletką nacinał. Jak idę do WC to prawie na czterech :o Czwarty raz w ciąży a w żadnej nic takiego mi się nie robiło :o Po 3 ciąży miałam wypalaną nadżerkę, lekarz uspokajał, że to nie ma większego znaczenia a mam złe przeczucia 😠

Gość a.a.a
A mi czop odszedł na porodówce :) Bolał mnie brzuch jak na okres, wykąpałam się, wzięłam dwie nospy i dalej bolało, więc pojechałam na porodówkę. Rozwarcia nie było. O 19:30 podpięli mnie do ktg, o 20:25 odszedł czop, o 20:30 odeszły wody ipojawiło się rozwarcie na 1 palec. O 22:45 na świat zawitała moja ukochana córeczka. Ja uważam, że nie ma reguł - wcześniej czytałam, że najpóźniej czop odchodzi 3 godziny przed porodem.....

Gość agh.......
A ja dalej w domu, na t wychodzi ze to byly skurcze przepowiadajace, bo w nocy bolalo ale do rana przeszlo niestety...Dzidzi podoba sie w brzuszku. ale lipa ze nic nie wyszlo z tego dzis, mialam taka nadzieje. a moze jednak powinnam jechac na porodowke i tam by juz rozkrecili wszystko :) pozdrawiam!

Gość agh.......
To znowu ja, siedze w domu i sie schizuje sie czy powinnam jechac do kliniki czy nie.Dalej kurczy mi sie brzuch, twardnieje, jest to coraz mniej przyjemne ALE WCIAZ NIE AZ TAK BOLESNE, dzieje sie tak co ok 8-9 minut. Zeszlo mi znowu troche tego czopa. Ruchy dzidzi sa. Co ja cholera mam robic, siedziec, jechac na ktg, naprawde nie wiem, prosze pomoozcie!!!!!!

Gość agh.......
moze jednak koras wyrazi swoja opinie....pliiiiiiiiis